Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 20

Anbefalede koncerter i København, uge 20

2796
0

Nå, så troede man lige, at man kunne tage sig en slapper og stille og roligt begynde at lukke koncert indlægget ned indtil efter sommer. Ikke i denne uge i hvert fald, for der er stadig virkelig mange fede tilbud derude!

Vi lægger ud med torsdag, som kun er repræsenteret med et enkelt arrangement for en gangs skyld. Det er til gengæld også en af de tunge drenge i klassen. Lille Vega for nemlig besøg af mægtige Crowbar, med den olme havenisse Kirk Windstein i front. At han tilsyneladende er ved at udvikle Dave Mustaine syndrom privat skal da ikke stå i vejen for et ordentlig musikalsk mudderskred fra New Orleans.

Sidst jeg oplevede bandet live var på Beta for lidt over 2 år siden, da virkede de en smule trætte efter lang tid på landevejen, så det blev “kun” til 4 stjerner.

Support: Iron Walrus (bitchin’ bandnavn!)

Lille Vega // d. 19/5 // Kl. 20.00 / 150 kr. (forsalg) 175 kr. (døren)

Fredag er vi så oppe på 6 arrangementer, og lægger ud en fejring på Amager, hvor det overdækkede Musiktorv ved Amager Bio/Beta holder åbningsfest. Der er både taler, samspilsorkester, børnekor, cirkus OG musik. Kl. 15.50 og en halv time frem spiller Baal en lille koncert, et band hvis to seneste koncerter vi har anmeldt her på siden har fået topkarakter. Nærmest naturstridigt har det over 20 år gamle orkester næppe været stærkere live, end de er nu.

Klokken 17.30 lukker og slukker Patrick Dorgan med en omgang soul.

Musiktorvet // d. 20/5 // Kl. 14.55 // Gratis

Hvis du venter lidt, så åbner Beta dørene til en relaunch party, efter en ombygning af det 5 år gamle spillested. Der er et stærk begrænset antal billetter, så hvis du vil opleve stoner-psykedelika fra De Forbandede og noise & romance fra The Entrepreneurs, skal du nok købe billet i forsalg.

The Entrepreneurs er et af de mere hypede navne herhjemme det seneste års tid. Og efter at have overværet dem hamre igennem live et par gange, først da de blæste igennem på Roskilde Rising og senere da de fik Vega til at ryste sidste efterår, så er der ikke andet at sige end, at det er meget fortjent.

De brænder virkelig igennem på en scene med masser af energi, fokus og fuld skrald på samtlige cylindere. Det bliver spændende at se om de har fået overført disse kvaliteter til studiet, Jonas anmelder deres længe ventede EP snarest. Indtil da kan du hygge dig lidt med det interview vi fik i kassen, i dejligt solskin og Backstage Village summen på Roskilde sidste år.

Beta // d. 20/5 // Kl. 19.30 // 50 kr.

https://youtu.be/VvR6-BQ97V4

Vi bevæger os ind i til byen, men hvilken vej skal vi dreje først? Kødbyen og KB18!

“En af den slags koncerter, hvor magien opstår når man lader sig bære væk af, og suge ind i, den svævende musik, der blev serveret med mådehold og tålmodighed. Kort sagt, en rigtig lytte-koncert.

De “eksplosioner” der er tilstede i ONBC’s afventende lydbillede kommer i form af svimlende flotte korpassager fra de to kvindelige medlemmer, momentvis bombastisk og rumlende trommespil fra den stående trommeslager eller brusende drømme-guitarflader fra guitaristen…..”.

Sådan beskrev jeg blandt andet da jeg oplevede ONBC live på Rust tilbage i november 2014.

Med sig har de folk/pop-rockerne The New Investors, som Troels-Henrik ikke var helt blæst bagover af på pladen, og som Stefanie oplevede som opvarmning til King Gizzard and The Lizzard Wizard tilbage i februar.

KB18/ d. 20/5/ // Kl. 20.00 // 60 kr.

Så tager vi en hurtig afstikker til Musikcaféen i Huset-KBH, hvor det kompromisløse støj-bæst Specters, fra England, kommer forbi og forstyrrer den gode ro og orden. De er, naturligvis fristes man til at sige, inspireret af Sonic Youth. Supporten Alpha Male lyttede jeg lidt til, da jeg drønede igennem Gimle Sound-Tjek Festival’s program fornylig, her skrev jeg blandt andet om bandets lyd:

“… noise-gazer er cirka der vi befinder os, dømt ud fra “Deep Architecture (extended version)”. Den slags bands har hængt lidt på træerne de senere år, men både nævnte nummer og “Winter Sun” viser et band jeg måske skal have tjekket lidt mere ud?”.

Huset-KBH // d. 20/5 // Kl. 21.00 // 50 kr. (forsalg) 70 kr. (døren)
Så går turen til Lygten Station, hvor Black Book Lodge endelig rører lidt på sig, på live-fronten igen. Det er et band vi gennem tiden har bragt en del om, først en 5-stjernet anmeldelse fra Jonas for debutten Tûndra tilbage i 2014, et album jeg også selv skamlyttede til  – og dernæst måske blev lidt træt af. Efterfølgende gik det over et lille interview over live-optræden på Copenhell og videre mod næste runde.

Den blev skudt i gang med det forrygende album nummer 2, Entering Another Measure, hvor bandet byggede videre på og forfinede deres progressive tung/mørke-rock fra debutten. Det blev fulgt op med en rigtig stærk koncert på Roskilde Rising sidste år, der kun blev holdt lidt tilbage af for lav lyd. I samme ombæring fangede vi 2/3 af bandet til et længere interview i en skurvogn i backstage området, i timerne op til koncerten.

Luftes der mon nyt på Lygten?

Support: Cacafogo

Lygten Station // d. 20/5 // Kl. 20.00 // 80 kr. (forsalg) 100 kr. (døren)

Schultz and Forever startede egentlig i den mere folk-rockede afdeling, men transformerede på seneste EP, fra 2014, til noget mere synht-baseret og alternativt rockende. På det seneste har der været relativt stille om dem, men forvandlingen er efter sigende ikke slut, noget du måske kan få forsmag på, på Stengade fredag aften?

På plakaten er også norske Gunhild, eller GUNS, hvis drømme pop allerede har fået andre medier til at kaste noget opmærksomhed i hendes retning.

Stengade // d. 20/5 // Kl. 20-00 // 70 kr. (forsalg) 85 kr. (døren)
Lørdag har vi fundet 5 tilbud frem, det vil sige der er også en Katinka koncert på Loppen, men i skrivende stund (sidste uge) meldes der allerede om få billetter, så den er nok udsolgt nu.

I stedet for lægger vi ud med åbningen af Byhaven ved Pumpehuset, der som de seneste år har et bugnende og rigtig spændende GRATIS program hen over sommeren. Der åbnes med 2 navne som jeg ikke rigtig kender, og som måske ikke helt passer ind under vores dækningsområde, nemlig Noréll, der er skandinavisk pop inspireret af hip hop og Chicago house. Samt Malte, der hedder noget så normalt, at jeg opgav at søge til bunds.

Nuvel, musikken er måske udenfor vores felt, men der er også noget med nogle specille drinks og en vinmenu – det er da noget vi forstår!

Byhaven // d. 21/5 // Kl. 17.00 // Gratis

Når mørket falder på, så kan du sætte kursen mod High Voltage, hvor der er dømt moderne, progressiv metal fra The Vision Ablaze. De udsendte sidste år en af årets mest roste danske metalplader med Youtopia, jeg var dog selv en lille smule nærig med stjernerne overfor den moderne prog-metal (personlig smag måske?), men det blev dog alligevel til 4 af de store:

“The Vision Ablaze har både visioner og store ambitioner for deres progressive metal på debut-albummet, Youtopia. De kan skrive fængende melodier, spiller med stor autoritet og har noget på hjertet, og er tæt på at ramme de højere luftlag”.

Support: Devation (S)

High Voltage // d. 21/5 // Kl. 22.00 // 80 kr.

Crocell er et af de danske brutale blackend-death metal metalnavne, som jeg mener ikke har fået den opmærksomhed og det “gennembrud”, som talentet og musikken egentlig er til, lørdag kan du opleve hvorfor på Lygten Station.

Evnerne er der uden tvivl i min optik, og gruppen har tilmed nok gode til glimrende sange til, at fylde et sæt godt ud, hvilket de også beviste da jeg oplevede dem på Lygten Station sidste år. Da havde de egentlig både en lyd og en performance, som kunne fylde en større scene ud, hvis chancen bød sig. Bandet har desuden 4 studiealbums på samvittigheden, hvoraf vi har anmeldt de seneste to, Come Forth Plague og Prophet’s Breath, i meget positive vendinger. Sidstnævnte var efter min mening et af, hvis ikke det bedste, danske metalalbum i 2015.

Og at bandet er andet og mere end bare tilfældige fee’ riffs, det kan du læse om i dette interview.

Derudover får du Corpus Mortale, Stalker og bølle hillbilly hardcore fra 9000 John Doe.

Lygten Station // d. 21/5 // Kl. 20.00 // 75 kr.

Rust har tre upcoming navne på plakaten, amerikansk inspireret garage-punk fra Nothing Much, “desperat” alternativ pop/rock fra Sunny Young og så er der Roskilde aktuelle F.M.K. som jeg også lyttede lidt til i forbindelse med Gimle Sound-Tjek Festival:

“Fuck Marry Kill! Eller bare FMK, så er der sgu’ en omgang garage-psych-punkrock til den slet ikke trættende kønsdebat! Tre unge kvinder der spiller ROCK, nej nu har jeg da aldrig, det er da både naturstridigt, spændende, forkasteligt, vildt nok og ligemeget! Lyder det fedt? JA, og døm ellers selv HER. Og det lød da i hvert fald fedt nok til, at Roskilde Festival har booket dem til årets festival, men de havde jo også en kvindekvote at opfylde….”.

Rust // d. 21/5 // Kl. 20.30 // 40 kr.
Vi slutter festen i Templet i Lyngby, hvor der er dømt rock og rul for alle spareskillingerne. Øverst på plakaten står svenske Satan Takes a Holiday, der gør sig i den afprøvede afdeling fro 60/70’er rock. Bandet har udsendt tre roste plader, samt turneret med navne som Mustasch, Juliet Lewis og den svenske rock-konge Nicke Andersson (Hellacopters) og hans Imperial State Electic.

Supporten er aarhusianske Turbochild, et band vi jævnligt har omtalt her på siden, både på grund af diverse singler, en EP tilbage i 2013, en vellykket optræden på Spot Festival og en koncert sammen med Förtress, hvor Jonas var ude med 4 stjerner tilbage i februar mørket:

“Bandet kan tydeligvis lide at være på scenen, og deres både melodiske og potente rockblanding fungerer grundlæggende godt live, hvilket et godt medlevende publikum bekræfter. Det er ikke raketvidenskab, som bandet selv siger, nej, men det er sgu god rock’n roll, og ind i mellem en kende klichéfyldt”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Templet // d. 21/5 // Kl. 20.00 // 90 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleKatinka: Lufthuller (EP) ★★★★★☆
Next articleLess Win – Rituals – 19/5 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.