Home OM

OM

To mand og en sløret vision om, at lave et Facebook-baseret musiksite med fokus på dansk upcoming rock.

Således startede GFR, som GF Rock (en intern og obskur “hyldest” til vores Roskilde-lejr Gnufighters – ja, det VAR ikke helt gennemtænkt!)) en mørk november aften i 2011, som resultatet af et heftigt indtag af rødvin. Der var ikke nogen stor og forkromet plan, ingen marketingsstrategi eller noget der kunne andet der ellers kunne kaldes “gennemtænkt”. Bare “rock” og “upcoming”.

Hurtigt blev vi tre, planerne om et rent Facebook medie blev droppet på grund af de tekniske begrænsninger dengang. En blog blev oprettet som supplement. En blog blev droppet og ændret til en hjemmeside, fordi vi ikke gad være en blog. Et webmagasin med et bredt fokus opstod stille og roligt, ingen hip hop, ren elektronisk musik eller dance, men ellers et temmelig åbent dækningsområde, der afspejler vores egen smag, nysgerrighed og lyst til at gå på opdagelse – med måde!

Fællesnævneren, ud over navnet, der nu blot er kogt ned til bogstaverne GFR, som kan betyde lige hvad du synes, har været vores passion for projektet og musikken vi dækker. Vi prioriterer stadig dansk upcoming først, men lader os ellers ikke begrænse alt for meget. Vi dækker alt på lige vilkår, tilstræber at være grundige og velovervejede (og nogle gange lange i spyttet), gør det af lyst og interesse og er 100 % uafhængige og non-profit.

Faktisk har vi kun udgifter ved det her, både i kroner og ører og ikke mindst i tid. Der er ingen reklamer på siden, ingen skjult dagsorden, ingen påvirkning ude fra, bare os – musikfans med en trang til at skrive.

gfrock.dk koncentrerer vi os udelukkende om materiale vi selv producerer, som anmeldelser (udgivelser og live), interviews, anbefalinger, koncertforomtaler og festivaldækning. Facebook vil med jævne mellemrum blive brugt til relevante nyheder og hurtige updates, udover deling af eget materiale. Læs mere om hvad vi anmelder/omtaler under KONTAKT og læs det gerne grundigt, så vi alle undgår at spilde vores tid!

Bedømmelsesskala: 0-6 stjerner. Skalaen er langtfra perfekt og grænserne lidt flydende, men her er cirka hvad vi lægger i de tildelte stjerner.

0 – En katastrofe
1 – Virkelig ringe
2 – Dårlig, med lidt gode elementer
3 – Middel/på det jævne/ikke helt dumt
4 – God, klart over middel
5 – Glimrende, nu er vi næsten helt oppe at ringe
6 – Højest mulige begejstring/anbefaling (begreber som “perfekt” og “mesterværk” prøver vi at styre udenom)

GFR-holdet er:

Thomas Bjerregaard Bonde: Co-founder, ansvarlig for drift af og det tekniske på hjemmesiden. Periodevis album/live/festival anmelder, når tiden tillader det. Travl mand i reklamebranchen, far til to, rykket hjem til Sønderjylland efter mange år i København. Elsker FIFA på Xbox, kaffe, øl og ROCKmusik. Redaktionens mest korte og kontante type.

Jonas Strandholdt Bach: Tidligere, og måske nuværende, ansvarshavende chefredaktør. Headhuntet i de første uger efter GFR’s fødsel. Korrekturlæser, all round skribent på siden og Facebook, mail-ansvarlig, cool head og myndighedsperson når andre redaktionsmedlemmer ryger i totterne på hinanden. Uddannet antropolog, bor og arbejder i Aarhus. Bred musiksmag, med hang til det eftertænksomme.

Ken Damgaard Thomsen: Måske nuværende ansvarshavende chefredaktør. Co-founder, all round skribent på hjemmesiden og Facebook, ansvarlig for mail og “diverse kontoropgaver”. Ser sig selv som sidens chefideolog, i hvert fald den mest højtråbende! Tjener penge på et servicejob om aftenen (på Østerbro, bor i Herlev), lever, ånder og brænder for GFR om dagen. Bred musiksmag, grænsende til det skizofrene og er ofte genre “utro” og har svært ved at holde fast i længere tid.

Troels-Henrik Balslev Krag: Skriver hovedsageligt anmeldelser af udgivelser og koncerter, samt festivaler, med enkelte afstikkere. Nysgerrig og opsøgende, men ved hvad han kan lide og ikke lide når han ser/hører det – og er ikke bleg for, at sige det højt! Bor i Aarhus.

Tidligere bidragsydere:

Kristina Bonde Kristoffersen

Stefanie Sloth Hansen

Morten Grønnegaard

Søren Møller (Onkel S)

Mikkel Lanzky

Christian Axholm