Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 9

Udvalgte koncerter i København, uge 9

2079
0
Honningbarna i et kogende Pavilion telt i 2015

Februar er i bogen og vi ræser foråret i møde med fuld fart. Det plejer at bugne med koncerter og selv om der ikke er direkte stilhed før stormen, så skal vi frem til lørdag i denne uge, før der for alvor bliver fyldt i kalenderen.

Vi starter dog lige på og hårdt med noget black metal fra det nordamerikanske kontinent, som man måske ikke forbinder så meget med netop den genre? Det er dog det der står på varedeklarationen hos i hvert fald to af de bands man finder på Loppen torsdag aften.

Pakken består af amerikanske Profanatica, der faktisk har spredt blasfemisk black siden 90’erne, Rites Of Your Degringolade der gør sig i sort død, samt Auroch som er mere rendyrkede deathmetal. De to sidstnævnte bands er fra Canada, til de af jer der sætter krydser på verdenskortet.

Loppen // d. 1/3 // Kl. 20.30 // 100 kr.

Fredagen byder på noget lidt andet, selvom universet og klangen hos Dangers of The Sea også rummer et vist mørk og noget melankoli. Bandet vendte tilbage efter en længere pladepause sidste år, men vi fik aldrig anmeldt Our Place In History. Forgængeren fra 2013 var Jonas dog svært begejstret for og kvitterede med 5 stjerner.

Troels-Henrik var tilstede da bandet gæstede Radar, i Aarhus midt i februar, hvor han fik associationer til navne som Neil Young og Midlake, og kvitterede med 4 stjerner. Denne aften indtager bandet hovedstaden med en koncert på Ideal Bar.

Ideal Bar // d. 2/3 // Kl. 20.00 // 135 kr.

Så skal vi op i tempo, lørdag byder på 4 valgmuligheder, den første finder vi igen i Vega, hvor du kan besøge Ideal Bar igen og få dig et skud rutineret dansk kvalitets indie/støj-pop. ONBC er aktuelle med det glimrende album Travelmate, som jeg selv sendte 5 stjerner efter i slutningen af sidste år:

“ONBC magter den fine kunst både, at skrive numre med fængende og  smittende melodier, og gøre det på en måde så det ikke virker overfladisk, søgt eller for “billigt”. Der er ganske enkelt et virkelig højt sangskrivningsniveau på Travelmate.

Et album der både egner sig til, at sidde og stene og rejse en tur ind i sindet til, og til lytning imens man på den ene eller anden vis er i bevægelse. Helt konkret føles Travelmate også som en cirkulær bevægelse i det albummet starter og slutter med to forskellige, og lige så glimrende, versioner af den “samme” sang”.

Ideal Bar // d. 3/3 // Kl. 20.00 // 120/135 kr.

Et andet navn jeg har haft fingrene i, og ørerne på, er Acorn Falling, da de udsendte albummet The Nothern Transmitter i slutningen af januar. Det album får nu en officiel markering med en releasekoncert på Stengade, hvor bagmanden Lars Kivig tager os rundt i hans mangesidede rockunivers:

“Det ville fylde for meget, at begynde at remse referencer og genrer op, eller dykke ned i hvert eneste nummer, lad os bare sige, at hvert nummer er værd at gå på opdagelse i. Og hver hver sin karakter og klang, uden at udgivelsen som helhed bliver for rodet eller uoverskuelig – det er lidt en præstation i sig selv. Kivig nævner selv noget med, at det er “et koncept album som berører fortiden, nutiden og fremtiden på en underfundig måde”. Det lyder jo på sin vis ikke videre klart, men det dækker på samme tid meget godt det indtryk albummet og de 8 numre efterlader”.

Support: Bug Chaser +  EGA Legionnaire

Spillestedet Stengade // d. 3/3 // Kl. 20.00 // 100 kr.

I Huset-KBH finder vi endnu et navn der har figureret her på siden, og også for ganske nylig, den dansk/islandske sanger og sangskriver Kajsa Vala fangede Jonas nemlig, da hun og band leverede varen på Radar. “Vi lander på 5 flotte stjerner og herfra skal i hvert fald lyde en anbefaling om at finde vej til et af de spillesteder Kajsa Vala lægger vejen forbi i løbet af februar”. Sådan lød hans opfordring, så kom afsted!

Brug for mere? OK, opvamningen leveres af Lasse Matthiessen, som vi har anmeldt tre udgivelser fra, med stigende formkurve må man sige. Jonas sendte 4 stjerner efter Carry Me Down i 2014 og røg op på en 5’er til Wildfires året efter, inden Thomas toppede den af med topkarakter, 6 stjerner til When We Collided sidste år.

Musikcaféen // d. 3/3 // Kl. 20.00 // 70/100 kr.

Kan det blive vildere? Jo, de norske punk-galninge Honningbarna vælter Pumpehuset lørdag aften, og de har leveret varen hver gang vi har set dem siden vores spæde start. Sidst jeg så dem var på Roskilde Festival i 2015, hvor det var med, at holde på lemmer og værdigenstande.

Faktisk var jeg nødt til, at søge tilflugt i teltåbningen, da bandet fra Kristiansand forsøgte at vælte Pavilion Scenen under deres high energy markerede koncert. To modige, ikke helt unge, mandfolk fra flokken, tog tog turen ind i telt-centrifugen, efter de havde smidt deres t-shirt og fornuftige, som de trods alt var, efterladt alle værdigenstande udenfor.

Klogt valg, for der var da godt nok helt afsindig meget tryk på, under en knap 45 minutter lang koncert, hvor både band og publikum gik all in – faktisk tror jeg, at trommeslageren var den eneste fra bandet, der ikke endte ude i publikum en eller flere gange? Mens de parole-råbende, anarkistiske punk-tekster og matchende rytmer, inklusiv cello, fik testet teltdugen.

Thomas, den ene af de to halv-gamle tosser der smuttede ind i teltet, udfordrede skæbnen igen, da gruppen var på en Danmarks tour i 2016 og blandt andet berigede Pitstop i Kolding med en 5-stjernet koncert. Samme Thomas har dog set dem endnu vildere, eksempelvis da da splittede Beta ad til topkarakter i maj 2013 (der var 5 stjerner til en koncert samme sted et halvt år tidligere). Men damerne kan OGSÅ lide det, Kristina var ude med 5 stjerner da det var Pumpehuset der skulle rykkes rundt i 2015.

Pyha… vi anmelder dem snart igen! Denne gang i Aarhus.

Pumpehuset // d. 3/3 // Kl. 20.00 // 160 kr.

Metalfesten lørdag finder du til Hellbound arrangementet i Studenterhuset, der har 3 tunge basser linet op. Du får Defilementory, Heidra og albumaktuelle Crocell, der snart udsender deres 5 plade. Den er værd at anskaffe sig, skulle jeg hilse at sige.

Aarhusdødsmetallerne har på deres seneste skiver, Come Forth Plague fra 2013 og Prophet’s Breath fra 2015, gradvist bevæget sig i en mere sort-metallisk retning. Det er stadig tung og grum død, der er fundamentet, også på bandet nye, 5. album, Relics, som jeg anmelder på mandag. Lad os bare sige, at jeg synes den er fed og forsætter bandets opadgående formkurve.

Jeg har oplevet bandet to gange live, engang i Aarhus i hvad der virker som en fjern, fjern fortid og på Lygten Station i 2015… det er jo så snart 3 år siden.

Studenterhuset // d. 3/3 // Kl. 20.00 // 40 kr.

Vi napper sgu også lige en  hurtig søndagskoncert! Der er nemlig noget beskidt rock på Amager, hvor Beta lokker med beskidt rock. De stenede og støvede doomrockere Demon Head har vi anmeldt to albums, endda positivt, henholdsvis Ride The Wilderness fra 2015 og Thunder on the Fields fra foråret 2017.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Honningbarna, Roskilde Festival

 

Previous articleShy Shy Shy – Make Up ★★★★☆☆
Next articleBaby In Vain are next up for ”Live At Tapetown”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.