Home Anmeldelser Live GFRock Live: Honningbarna, torsdag d. 18/10, BETA 2300 ***** (5/6)

GFRock Live: Honningbarna, torsdag d. 18/10, BETA 2300 ***** (5/6)

1821
0

Der var for alvor dømt punk-rock, da Honningbarna indtog scenen på et udsolgt, og meget varmt BETA 2300. De københavnske punk-veteraner i President Fetch, havde stået for en god omgang opvarmning til den unge norske kvintet, og publikum var i den grad i gear, da de norske svende gik på scenen. Det var desuden Honningbarna’s første udsolgte koncert udenfor Norge.

Honningbarna lagde ikke fingre imellem, og startede ud som lyn og torden med “La Alarmane Gå”, titelnummeret fra deres debutalbum, efterfulgt af “Fri Palestina”, og så var koncerten ellers sat i gang med manér. Eneste minus, i starten af koncerten, var en del lydudfald, der resulterede i, at der på et tidspunkt kun blev spillet på bandets bag-gear, eller sådan lød det hvor jeg befandt mig. Det blev der rettet op på, og resten af koncerten var lyden ikke bare god, men også et par klik over det lovlige, helt perfekt. Det lille lydudfald gjorde umiddelbart ikke noget ved publikums begejstring, der blev hoppet, slamdancet, crowdsurfet, og den tætpakkede koncertsal var generelt rigtig godt med, i koncertens 47 minutter varighed.

Bandet udviste ekstrem spilleglæde og kom i den grad ud over scenekanten, ja faktisk var forsanger Edvard Valberg og den sublime guitarist Christoffer Trædal, en tur nede blandt publikum, igen noget publikum kunne lide. Midt i det energi-pakkede sæt hev bandet sågar en fan på scenen, som fik lov til at synge et vers i “Yankeesane Kommer” til stor begejstring for forsanger, publikum og ikke mindst den unge knægt, som tydeligvis var kæmpe Honningbarna fan.

Honningbarna sluttede koncerten af, med at invitere publikum på scenen til “Noen Å Hate” (se videoen nedenfor), til en sidste fællesdans, før koncerten skulle skylles ned med et par iskolde Gyldne Damer, dog snuppede forsanger Edvard Valberg en rød sodavand, da han eftersigende ikke drikker på hverdage?! Alt i alt en helt igennem fantastisk koncert, enorm energi, super publikumskontakt, og ikke mindst, et medlevende publikum, som op til flere gange gav et smil på bandets læber.

Har du endnu ikke haft fornøjelsen af at opleve Honningbarna live, så smut forbi næste gang de besøger et spillested nær dig, du bliver med garanti ikke skuffet.
Like GFRock på facebook, og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFRock Fokus: Q&A – 5 hurtige til Rum 37
Next articleHelmet Compass har udgivet EP’en “London”