Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 19

Anbefalede koncerter i København, uge 19

2570
0

Nå, endelig en rolig koncert uge i sigte, så vi kan tage det lidt med ro…. OK, det er totalt løgn, ik’ årh’.

Vi lægger ud med to arrangementer torsdag aften og starter rundturen på Stengade, hvor spillestedet lægger lokaler til endnu en omgang af Sneum Instituttet, hvor radiovært m.m. Jan Sneum først får sig en snak med en kunstner, der efterfølgende giver koncert.

Denne gang er det den forholdsvis nye musikalske konstellation Døde Blomster der kigger forbi instituttet, men bag det fine bandnavn gemmer sig nogle temmelig rutinerede og kompetente kræfter. Det er nemlig et sammenrend af musikere fra henholdsvis mørke-rockeren Get Your Gun, som vi har bragt en del om gennem tiden og jazz-metal-what-have-you bandet Narcosatanicos, der også har kigget frem i vores spalter med jævne mellemrum.

Stengade // d. 12/5 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Vi sætter kursen mod Amager, hvor der er smæk for spareskillingerne fra SpitAnger, der rykker Beta rundt torsdag aften. For et halvt års tid siden anmeldte jeg deres forrygende, selvbetitlede, debutalbum til 5 sexy stjerner:

“SpitAnger er et herligt bekendtskab. De lyder på mange måder som noget du har hørt før, især hvis du er fan af 90’er metal, ikke mindst Pantera og Machine Head, men alligevel har de personlighed nok til, at det ikke kammer over i plagiat eller noget der er for velkendt.

Både band og musik oser af spilleglæde, overskud og selvtillid, og det har kraftedeme endda formået at skrive numre der kan bakke attituderne op og binde de mange ender flot sammen, så det hele ikke løber af sporet”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Efterfølgende oplevede jeg dem også give en kort koncert i Templet i Lyngby, hvor de ligeledes gjorde en rigtig fin figur.

Beta // d. 12/5 // Kl. 21.00 // 100 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)
Jazz Club Loco’s 15 års fødselsdag, det lyder ikke som noget vi normalt ville skrive så meget om, men det dækker over et arrangement på Loppen (der forresten fejrer fødselsdag denne weekend), hvor man blandt andet kan fange uforlignelige Bisse.

Bisse har det seneste års tid sprøjtet udgivelser ud, noget der også har klistret sig fast hist og her og efterladt underlige pletter på vores side. Jonas har anmeldt hele hans såkaldte Blood-trilogi, hvor han tager det danske sprog under kærlig, og måske knap så kærlig, behandling, mens han som en musikalsk liderbasse hopper på alle mulige genrer. Live skulle han også være noget af en oplevelse, og som dette interview viser, er han også en mand af holdninger.

Samme aften kan du også opleve Selvhenter og TS Høeg aka Dane TS Hawk og hans Birthday Band.

Loppen // d. 13/5 // Kl. 21.00 // 100 kr.

Og SÅ er vi nået til rundens festival, nemlig Nordic Noise Rock Festival, der i år løber af stablen fredag og lørdag på Remisen, ved Trianglen på Østerbro. Igen i år præsenteres der over de to dage en række, fortrinsvis stærke, nordiske navne med hovedvægten på det danske.

Det er en god idé at troppe op tidligt  fredag, for henholdsvis kl. 17 og 18 er der navne på scenen, som vi tidligere har sendt 5 stjerner efter. Klassisk blues-rockende Stonebird får lov til at åbne ballet, dem har jeg haft et godt øje til et stykke tid. Først på grund af en glimrende EP, og senest med 2 nye, fremragende numre, hvor sangskrivningen er yderligere forfinet. Stefanie var helt solgt da de gav koncert på Rust tilbage i december, og kvitterede med en topkarakter. Klokken 18 kan du opleve hardrockerne Childrenn fyrer den af ovenpå en strøm af positive anmeldelser for deres debut, et album som vores egen Thomas også sendte 5 stjerner efter, mens Troels-Henrik endte på 4, for en koncert på Radar  foret par måneder siden.

Efter Freddy and The Phantoms har givet den gas, er der pirat-punk fra Kolding i form af herlige Skullclub, som jeg af to omgange har været ret begejstret for. Dansksproget, samfundsrevsende punk-rock, en slags jysk Dropkick Murphy’s kunne man fristes til at sige, der uddeler knyttere med knojern!

Skal det være mere klassisk rock, er ligeledes anmelderroste SEA klar bagefter, dem har vi også anmeldt både på plade og live, hvor jeg bedre kunne lide dem live. Herefter er det blevet tid til en vaskeægte dansk rocklegende, nemlig Mike Tramp, der de senere år har fået lidt af et kunstnerisk comeback, med en række roste udgivelser, inden Kickin Valentina lukker Nordic Noise fredagen. Hey, de er da ikke nordiske, men amerikanske?
Lørdag åbnes med svenske Devil’s Gun og Black Oak County, inden Dear Delusion, som Mikkel anmeldte et album fra her på siden for over 3 år siden. 80’er heavy rockende Powerplay havde jeg selv fat i sidste år, og var ikke videre imponeret over albummet, men det er en altmodisch form for musik som sikkert godt ville kunne få gang i garnet live. Så var jeg straks mere med på ellers beslægtede ST. Prostitute‘s mere dynamiske løjer på deres album Glorified, et band der også har fået roser for deres liveshows. Herefter står den på engelske The Treatment, inden dansk/franske Now or Never tager over som sidste navn inden hovedretten.

Den er svensk og ret så klassisk i år, nemlig tilsyneladende uopslidelige og utrættelige Mustasch, der bliver ved med, med jævne mellemrum, at udsende hårdtrockende plader. Senest jeg lagde ører til dem var for to et halvt år siden, hvor jeg var ude med 5 stjerner for den vellykkede, lidt genre-hoppende, Thank You For The Demon.

2 dage, 16 bands og rock for lidt af enhver smag!

Nordic Noise Festival // d. 13.+14/5 // 300 kr. pr. dag eller partout for 500 kr.

Eftersom Nordic Noise har rock ad libitum, så har High Voltage måske sadlet en lille smule om, i forhold til hvad de normalt booker til en lørdag aften. Der er nemlig dømt heftige og hårde toner fra Northern Blues og sortnet hardcore fra Woes, der lyder lidt som en lidt mere punket og melodisk slægtning til kradse Hexis. Og hele herligheden er gratis.

High Voltage // d. 14/5 // Kl. 22.00 // Gratis

OBS: The Reptones har aflyst.

Østerbro har søreme mere at byde på udover Nordic Noise, i Krudttønden er der nemlig fuldfed country/folk-rock fra danske The Reptones, hvis nye album, Dead Letter Blues jeg blev godt og grundigt revet med af. I den 5-stjernede anmeldelse fra april lød det blandt andet:

“Hvad Dead Letter Blues på overfladen mangler af variation i tempo, overordnet tone og temperament kompenseres der fornemt for ved en følelse af ro, sammenhæng og homogenitet. Det er umiddelbart en “lille” plade, men en der vinder ved gentagende lyt og åbenbarer lyttevenlighed og slidstyrke. Det er ganske enkelt rart og givende at være i selskab med The Reptones, hvis man giver albummet tid og mulighed for at markerer sig på egne præmisser”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Sidsel Læbo Wullf

Krudttønden // d. 14/5 // Kl. 21.00 // 60 kr.

OBS: The Reptones har aflyst.
Hip hurra og så var det Loppens fødselsdag, 43 år er det blevet til ude på Staden, det er jo lidt af en bedrift i sig selv. Mærkedagen markeres med ægte hippie musik, både af den originale og den nyere slags. Øverst på plakaten står de to koryfæer, legender må man vel også kalde dem, Stig Møller og Peter Ingemann, hvis historie jo går helt tilbage til henholdsvis Steppeulvene og Young Flowers.

Du får også Fri Galaxe, der præsenters som “Staden hippieband nummer 1”, samt Jelly Beans, et ungt band med rødder på Christiania. Så er fortid, nutid og mulig fremtid ligesom samlet, det er da smukt!

Loppen // d. 14/5 // kl. 21.00 // 20 kr. og det er endda inkl. en øl eller vand.

“Hvordan ville Psyched up Janis have lydt, hvis de havde indspillet i The Midlands i 70erne? Tjah, måske som Bleach Blondes lyder på You could take the whole world to bed with you”.

Således indledte Troels-Henrik sin 5-stjernede anmeldelse af Bleach Blondes’ album You coould take the whole world to bed with you for en månedes tid siden. Lørdag kan du opleve dem rocke Kulturhuset Islands Brygge sammen fuzz-rockerne Eerie Glue og garage-punkerne Nothing Much.

Kulturhuset Islands brygge // d. 14/5 // Kl. 20.30 // 40 kr.
Vi slutter den allerede musikalsk spraglede og mangfoldige lørdag med en tur i Pumpehuset, hvor vi i løbet af en enkelt koncert skal HELE (ah ok, cirka), rockens historie igennem, når Sune “Køter” Kølster og band opfører hele hans nye værk The Rock History fra ende til anden. One time only.

Da jeg først hørte om Kølster’s ambition, projekt og drøm for to et halvt år siden, gennem et interview jeg lavede med ham, troede jeg lidt at han var gået fra snøvsen, og muligvis forstanden. En dobbelt LP, hvor han spiller sig igennem rockens udviklingshistorie fra 50’erne frem til “i dag”. Med nærmest lige så mange gæstemusikere, som antallet af genre der skal pløjes igennem. MEN, Kølster FIK crowdfundet sin plade, FIK den produceret af legendariske Flemming Rasmussen og mod ret høje odds FIK han det opblæste projekt ned på et dobbelt album, som hverken implo- eller eksploderede under sin egen vægt.

Tidligere på ugen anmeldte jeg det færdige resultat, så godt som jeg nu magtede at anmelde noget der egentlig bare skal opleves og nydes som noget der sprænger almindelige bedømmelsesskalaer, og skrev blandt andet:

“The Rock History er samlet set lidt af en bedrift (det inkluderer det flotte cover og gennemførte visuelle udtryk – det er en LP man gerne har stående i samlingen), alene ambitionsniveauet og arbejdet bagved er respektindgydende og beundringsværdigt. Nogen vil muligvis savne nogle flere mindeværdige “hits” på det lange album, men det havde i min optik undermineret både pointen og helhedsfølelsen – og det er i sidste ende det albummet virkelig vinder på”. Læs resten af anmeldelsen HER

Nu er det så lykkes Kølster, så vidt jeg har forstået det, at lokke samtlige gæstemusikere, der blandt andet inkluderer Anders og Benjamin Koppel, David Kampmann og Peter Peter til at stille op i Pumpehuset og for første, og temmelig sikkert sidste gang, opfører værket live. De gør det endda gratis.

Du kan støtte projektet ved at troppe op og sørge for at Kølster sælger så mange billetter som muligt, udsolgt gør at han kan break even og endda betale sine musikere lidt for indsatsten.

Spritnyt interview kan læses HER

Pumpehuset // d. 14/5 // Kl. 19.30 // 180 kr.
Så er vi nået til sidste stop, Pinsedag, og eftersom mandag er en fridag, så kan du smutte på Sigurdsgade og give den max skalle når Helhorse fejre udgivelsen af deres tredje album.

Vi har anmeldt bandet en del gange, det blev til 5 stjerner til seneste album Oh Death, mens det ikke har skortet på liveanmeldelser hen over årene, fra Radar og Beta, over Copenhell til Roskilde Festival. Fællesnævneren har været en nærmest frådende energi og det hårdtpumpede lydbillede, der er en gyngende og til tider arrige sammensmeltning af hardcore tendenser og melodisk tungmetal.

I skrivende stund har jeg kun nået et enkelt, hurtigt lyt til det kommende selvbetitlede album. Når bands opkalder albums efter dem selv kan det betyde eller signalerer mange ting, at det er en ny start, at albummet er en definition af alt hvad bandet står for eller endda, at den kreative åre måske er ved at være tømt?

Sidstnævnte lader heldigvis ikke til at være tilfældet her, den endelig dom følger i morgen (anmeldelse nu online HER), men umiddelbart lægger albummet i naturlig forlængelse af forgængeren, måske med en vægtning af et mere hårdtrockende metalliske udtryk og en nedjustering af hardcore-elementet. Men lad os se hvad yderligere lyt afslører!

Support leveres af forrygende Evra.

Sigurdsgade // d. 15/5 // Kl. 17.00 // 60 kr. (forsalg) 80 kr. (døren)

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleVelkommen til verden – Interview med Marc Facchini
Next articleSyreregn – Oppe i Træet (live) – 13/5 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.