Home Anmeldelser GFR Live: Helhorse (m. Oktan), Radar, 31/5 – 2013 ***** (5/6)

GFR Live: Helhorse (m. Oktan), Radar, 31/5 – 2013 ***** (5/6)

3338
1

Helhorse har lige været på tour ude i Europa og det kunne høres på en skarp og professionel optræden på Radars 360 graders scene. Inden da havde Oktan sørget for en buldrende opvarmning. 

Den lune aften blev sparket i gang af Oktan fra Horsens, der havde trukket en del publikum med fra hjembyen. Jeg kender ikke bandets musik, men energisk og tungt var det i hvert fald. Især de tungere numre fungerede godt i mine ører når trommeslageren fik lov at lægge en massiv bund, mens de hurtigere, punk-metalliske numre var lidt sværere at skelne fra hinanden. Energien er der helt bestemt og evnerne til at spille buldrende metallisk rock, men jeg blev ikke helt revet med.

Oktan
Oktan

Helhesten viser sig  ***** (5/6)

Helhorse placerede sig flot i dansk metals førerfelt med debuten For Wolves and Vultures. Helhorses opdukken i Aarhus varsler at et nyt album er på trapperne, og samtidig var det sidste dato på en tour, der har bragt bandet til Polen, Tyskland, Belgien og altså også Aarhus denne fredag aften.

Med 6 mand på scenen fyldte bandet Radars 360 graders scene godt ud – “Rock n’roll med inkluderet motion,” som frontmand Mikkel Wad Larsen konstaterede. Det er måske på sin plads lige at forklare hvad 360 graders scene betyder, for dem, der ikke har set den. Radars scene er mobil, og derfor bliver den til nogle koncerter flyttet ud midt  i rummet, så bandet kan bevæge sig rundt på scenen og publikum kan gå hele vejen rundt om scenen. Det formåede Helhorse at sætte virkelig godt i anvendelse og bandets to sangere brugte flittigt muligheden til at skifte side og bevæge sig rundt.

Da Helhorse gik på, var en del af publikum søgt udenfor i det lune vejr, så første track, ‘Fuck Art’ blev fremført for en relativt fåtallig skare. Det gjorde dog ikke bandets drive mindre, og det var mildt sagt imponerende hvor meget saft, kraft og vilje, der blev lagt i  fremførelsen af musikken. Samtidig var det også tight og velspillet, og hurtigt vendte publikum da også tilbage til salen.

Helhorse - dobbelt op på forsanger
Helhorse – dobbelt op på forsanger

Helhorse tog ingen fanger i løbet af det 14 numre lange sæt. Fra For Wolves and Vultures fik vi blandt andet den tunge, lidt Down-agtige ‘Last Temptation’, den hidsige, hurtige og skarpt fremførte ‘Get Drunk, Get Mad, Get Even’ (hvem kan i øvrigt andet end elske den titel?) og de to tunge afsluttere, ‘House of Roosters’, som blev dedikeret til producer Jacob Bredahl, og ‘Black Weed’, der som Wad Larsen sagde er lavet til at blive headbanget til. Hele vejen igennem pisket frem af en Mikkel Wad Larsen med overskud og et energiniveau på størrelse Axl Roses ego og en velfungerende vekslen mellem mere regulær sang og metalbrøl, og bakket op af Aske Kristiansen på med den mere råbe/skrigende vokal, som også sprang rundt når han ikke hamrede på sit rhodes.

Resten af bandet viste både overskud, spilleglæde og så ud til at nyde at stå på scenen. Vi blev selvfølgelig også præsenteret for en masse nye numre fra det kommende album, og her stod især ‘Death Comes To The Sleeping’ stærkt i billedet. Tyngde og groove i en kombination, der bare rykker på en voldfed måde. ‘Digging a Hole’ resulterede i moshpit og slamdance på den ene side af scenen, og hæsblæsende ‘Kill Yourself’ viste at Helhorse ikke kun mestrer det tunge, men også det hurtige og aggressive.

Helhorse
Helhorse

I det hele taget var det en overbevisende optræden af Helhorse, der viste at der er al mulig grund til at glæde sig til det kommende album hvis man er til groovy blandings-metal af en kvalitet man sjældent får smidt i nakken i Danmark. Til gengæld kunne man måske have ønsket sig at lidt flere fra det aarhusianske metal-publikum havde fundet vej til Radar denne aften, men det skal ikke ligge Helhorse til last, for de gav den alt hvad hesten kunne trække.

Anmeldt af Judas

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articlePearl Jam – Even Flow – 1/6 – 2013
Next articleAirbourne – Live It Up – 3/6 – 2013

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.