Home Seneste December 2016 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, uge 49

Udvalgte koncerter i København, uge 49

1707
0
SOLBRUD

Nå nå, så er det sgu’ ved at være slut med 2016 og også disse koncertindlæg… for i år! Næste uge samler vi resten af december i ét, men uge 49 får lige lidt særbehandling inden.

Vi lægger ud med et enkelt arrangement onsdag aften (det er i aften… hvis du læser det her onsdag), hvor Joan As Police Woman endnu engang viser, at hun ikke har tænkt sig at holde op med at udvikle sig. Den amerikanske musiker/producer/ sangskriver er aktuel med hendes sjette album, denne gang et som hun deler med multimusikeren Benjamin Lazar Davis, som også er med denne aften i Pumpehuset.

Der er altså tale om en Joan og Benjamin som duo optræden.

Pumpehuset // d. 7/12 // 19.00 // 28o kr.

Skal vi bare blive hængende i Pumpehuset, eller er det for dovent? OK, vi smutter forbi et andet hus først, nemlig Huset-KBH, der torsdag har det danske sprog i fokus med 3 kunstnere på plakaten. Du får drømmepop og indie fra Guldimund, shoegaze og psych-rock fra semi-hypede Fugleflugten, som nok er et af de navne du skal holde øje med til upcoming festivaler og på rising-scener i 2017, samt Musik til Mor aka Rasmus Bak, som har udsendt 8 (!) plader siden 2012.

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Universitetsradioen.

Huset-KBH // d. 8/12 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Og SÅ skal vi i Pumpehuset igen, torsdag står den på svenske pop-lækkerier. Duoen Niki & The Dove slog igennem for lidt over 4 år siden, da de klatrede op af hitlisterne med albummet Instinct. Opfølgeren, Everybody’s Heart Is Broken Now, udkom tilbage i april måned, og opnåede måske ikke helt samme buzz som første album, selvom anmeldelserne generelt var gode. 4 år er også en rum tid i musikbranchen. Men det påvirker sgu’ nok ikke den futuriske pop-duoes liveoptræden i nævneværdig grad.

Pumpehuset // d. 8/12 // Kl. 20.00 // 180 kr.

“Inden sommerferien udsendte de danske heavy-hårdrockere Statement deres album nummer to, opfølgeren til den i visse kredse roste debut Monsters fra 2014. Første omgang fra de rutinerede musikere fik vi aldrig anmeldt, men her i anden omgang er det som om der mangler lidt kulsyre i fadøllet”.

Således indledte jeg anmeldelsen af Statements Heaven Will Burn album tilbage i august måned, men fredag aften tvivler jeg på, at der kommer til at mangle kulsyre nogen steder. Her kigger hardrockerne nemlig forbi High Voltage, hvor der samtidig serveres “efter julefroksot dödsglögg”! Og det var DÖDSGLÖGG!!

Support: Overdrive (S)

High Voltage // d. 9/12 // Kl. 22.00 // 90 kr.

Fredagens andet og sidste tilbud finder vi i Huset-KBH’s Musikcafé, hvor der er dobbelt op på tunge toner. Først har vi Bersærk og deres hårdtslående hedenske stoner-rock, hvor elementer fra nordisk mytologi indgår i teksterne sideløbende med en kritik af tingenes og samfundets tilstand. Og så brøle/råbe/synges der på dansk. Resultatet kunne godt være lidt mere elegant udført, til gengæld lever, ånder og fnyser det i kraft af sin enorme energi og det ret originale udtryk. Noget vi har været ret begejstret for på deres 2 udgivelser EP’en Trældom og albummet Mulm, der begge har modtaget 5 stjerner i vores anmeldelser.

Live har vi syltet bandet lidt, desværre, for det viste sig at vi er gået glip af noget, dømt ud fra deres koncerter på Copenhell og Roskilde Festival tidligere på sommeren. Jeg overværede begge, hvor jeg med 5 stjerner mod 4 bedømte deres Copenhell optræden som værende lidt bedre. Marginaler, på Rising Scenen skulle de lige spille publikum varmt, og havde tiden til det, mens Copenhell koncerten var en 30 minutters intens spurt foran et hengivent og medlevende publikum.

Vi fangede bandet til et lettere kaotisk interview umiddelbart efter koncerten på Rising Scenen, et interview der flere gange var ved at stikke af (og gjorde det, men de værste unoder er blevet bortcensureret, hehe). Det kan læses HER

Opvarmingen står The Silent Low for, de spiller en art metallisk hardrock, som vi har anmeldt af to omgange. Først var Jonas ude med 4 stjerner til EP 2014 i, ja, 2014. Senest blev det til tre stjerner da Troels-Henrik i sommers lagde ører til endnu en EP fra bandet, denne gang med titlen Under.

Huset-KBH // d. 9/12 // Kl. 20.00 // 90/120 kr.

Vi sætter kursen mod Amager, hvor der er smæk for spareskillingerne fra SpitAnger, der rykker Beta rundt lørdag aften (mens Life of Agony spiller i Amager Bio). For et års tid siden anmeldte jeg deres forrygende, selvbetitlede, debutalbum til 5 sexy stjerner:

“SpitAnger er et herligt bekendtskab. De lyder på mange måder som noget du har hørt før, især hvis du er fan af 90’er metal, ikke mindst Pantera og Machine Head, men alligevel har de personlighed nok til, at det ikke kammer over i plagiat eller noget der er for velkendt.

Både band og musik oser af spilleglæde, overskud og selvtillid, og det har kraftedeme endda formået at skrive numre der kan bakke attituderne op og binde de mange ender flot sammen, så det hele ikke løber af sporet”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Efterfølgende oplevede jeg dem også give en kort koncert i Templet i Lyngby, hvor de ligeledes gjorde en rigtig fin figur.

Support: Inacave

Beta // d. 10/12 // Kl. 21.00 // 100 kr.

Vi forsætter med en tur tilbage på High Voltage, hvor der endnu engang er fundet plads til Grumpynators. Gruppen er en lidt sjov størrelse, de blander nemlig hardrock, heavy, rockabilly og pop-punktil noget de kalder motorbilly.

Selv om de befandt sig lidt på gyngende grund på albummet Wonderland, så formåede de alligevel at holde skuden flydende:

“Alt fra sangskrivning, over lyrikken til sammenspillet er lidt flosset i kanterne eller fyldt med løse ender, så bandet ind i mellem lyder som en flok uregerlige teenage-knægte, der har stjålet nøglen til musiklokalet og benytter chancen til at baldre igennem, uden rynkede øjenbryn fra læreren. Til gengæld gør de det med en uforfalsket energi, begejstring og spilleglæde, så man gang på gang tilgiver, at det af og til lyder lidt sjasket og uterligt. Wonderland gennemstrømmes simpelthen af en oprigtig glæde og vilje, som er svært smittende og vanedannende”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Men der er mere, for Skullclub er også på plakaten:

“Paroler, budskaber og holdninger råbes ud med punk-rocket attitude, konfronterende vokal og en herlig “bøllet” in-tour-face attitude. Skullclub’s sympati ligger hos den lille mand, samfundets mere skæve eksistenser og udkantsdanmark – fra det mørkeste Jylland til storbyens rendesten og mere snuskede sidegader.

Gamle Ar og Nye Tænder bliver dog heldigvis ikke ren parole-råben, selvom det element bestemt også er tilstede, for kommer man om bag ved de brølende og råbe-med-venlige omkvæd, så får Skullclub faktisk demonstreret både sprogligt overskud og evner til at lege med det. Det hele pakket ind i catchy punk ‘n roll melodier, leveret med en gnist, gejst og smittende energi. OHØJ!”

Således skrev jeg, da vi lavede vores Top 5 over danske favorit albums i 2014, hvor Kolding-piraternes debutalbum, Gamle Ar og Nye Tænder, var blandt mine 5 udvalgte. En regulær anmeldelse af albummet kan læses HER. Desuden har vi fået en lille snak med bandet om musikken, teksterne og andre sørøver-historier, det kan du læse HER.

High Voltage // d. 10/12 // Kl. 22.00 // 80 kr.

I Huset-KBH (ja, der… igen) skrues der op for det storladne lørdag aften, når 3 danske bands kigger forbi.Ghost Iris har Jonas sendt 4 stjerner efter for deres debutalbum sidste forår, hvor han indledte på følgende vis:

“Danske Ghost Iris leverer progressiv metalcore på internationalt niveau på Anecdotes of Science and Soul, et album som fortjener din opmærksomhed, hvis du er til genren”. Resten kan læses HER

Derudover får du Cartographs og Between Oceans.

Huset-KBH // d. 10/12 // Kl. 20.00 // 80/110 kr.

Vi runder af på Stengade, hvor der er er et band på plakaten, som vi har anmeldt live en hel del gange efterhånden, nemlig Solbrud. Fra deres sorte triumf på Roskilde Festivals Pavilion Scene i 2013, båret frem af taktfaste satans tilråb, over MTV Headbangers Ball på Beta i slutningen af samme over, på Radar i Aarhus i begyndelsen af 2015 frem til de fik mørket til at falde over Langenæskirken i Smilets By i forbindelsen med festugen i år. Den koncert medførte forresten en mindre mediestorm og debat, da en række præster fik det gevaldigt galt i halsen, at et black metal band skulle spille i en kirke.

Underligt nok gik verden ikke under af den grund, måske var det bare et Jærtegn (?), så lørdag går det løs igen, med det Solbrud plejer at være bedst til – lade musikken tale for sig selv.

Supporrt: Serpents Lair

Spillestedet Stengade // d. 10/12 // Kl. 20.00 // 100 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Solbrud, Filtenborg-Fotografi

Previous articleDrive-By Truckers: American Band ★★★★★☆
Next articleBlack Swamp Water – Into The Fire – 8/12 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.