Home Interviews Interview med Skullclub

Interview med Skullclub

3084
0

Skullclub er aktuelle med albummet Gamle Ar og Nye Tænder, hvor de med vedkommende tekster kommer omkring om den lille mands kår, fortællinger fra skyggesiden og fyrer en potent punk/rock fest af. Vi har fået os en lille snak med bandet om det nye album, teksterne og Skullclubs mission.

Da jeg fornylig anmeldte Gamle Ar og Nye Tænder roste jeg både bandets smittende energi, de medrivende melodier, de effektive paroleopråb og bandets evne til, at skrive fine tekster om det Danmark, som “samfundet” har travlt med at vende ryggen til eller overhører. Anmeldelsen kan læses HER og nu er det tid til at Skullclub selv får ordet og fortæller om de Gamle Ar og Nye tænder.

Gamle Ar og Nye Tænder, hvad er det for en krabat I har sat i søen der?

Det er en stenbider med guldstifter, som er træt af klynkerock og kartonvin.

I har 2 EP’er på samvittigheden, hvordan har springet været til album størrelse i forhold til jeres tidligere udgivelser?

Det har været en fed oplevelse at have muligheden for at lave en hel plade. Udover at det selvfølgelig har været det dobbelte arbejde, så har det samtidig betydet, at vi er blevet mere sammentømret og bevidste om hvad vi står for som band.

Der er et par gengangere blandt numrene fra seneste EP, hvad skyldes det?

Vi syntes at de to sange passede godt til resten af numrene på pladen og at de fortjente en chance mere.

Teksterne kredser en del om samfundet, som I ser det, hvad har I med i rygsækken som I bruger i teksterne?

Sangene og teksterne på pladen, er alle oplevelser vi hver i sær har haft berøring med i løbet af livet. Det er den lille mands historie, fortællingen om livets skyggesider, de skæve eksistenser og beretningen om hvordan det er at have en anderledes oplevelse af den virkelighed vi lever i.

I besynger også både livet i “udkantsdanmark” og storbyen (Amager), hvad er fællesnævnerne og sammenhængen mellem de steder jeres fortællinger udspiller sig?

Vi kommer alle her ovre fra det mørke, men tilbringer meget af vores fritid i storbyen da vi har en stor forkærlighed for København. Derfor kommer mange af vores tekster til at smage af både Storby og røvsyg provins. De skæve eksistenser lever i bedste velgående både på den lokale bar på stenbroen og på kroen i Lem – og det er jo blandt andet dem vi synger om.

Og hvad er egentlig Skullclubs “mission” – at råbe folk op, eller skabe lidt gang i gaden? Der er en del af teksterne, som indeholder fængende paroler og “opråb”, er det bare fedt at råbe op, eller hvad gemmer der sig af egne holdninger bag?

Altså nu er vi jo nogle gamle røvhuller og da vi gik til punkkoncerter før i tiden var det noget helt andet. Dengang kunne man fint komme ud med løse pløkker, bøjede ribben og et ønske om at festen aldrig ville stoppe. Sådan er det langt fra i dag, med rygeforbud og smartphonehelvede af selfies og ynk. Vi synes det er på tide at stramme op og få festen og blodet på dansegulvet tilbage.

Titelnummeret “Gamle Ar og Nye Tænder” lyder ikke så venligt stillet overfor landets politikere, hvordan ville Kranieklubben være som politisk parti/bevægelse, og forsøge at ændre?

Jo flere regler et land har, desto mere sygt er det! Vi er på ingen måder et politisk punkband, men tillader os alligevel at have en holdning til samfund, regelmageri og pattebørnspolitik. Gamle Ar og Nye Tænder er vores måde at fortælle at vi undrer os over hvor folk har hængt deres nosser? De lader sig jo skræmme af dræbersnegle, og mangel på gær – Suck It Up…

Hvordan er den procentmæssige sammensætning af Skullclub delt op mellem fis & ballade, ramme alvor og alkohol?

Skullclubs univers er sammensat af lige dele seriøsitet, gang i gaden og hjemmebrændt. Vi er meget seriøse omkring vores musik men det er vores mission at folk skal have en fest så det må aldrig for alvorligt og vi har det ikke godt med at skrive tudepoesi – Tro, Håb og Knojern…

Nu er albummet sat i søen, hvad byder nærmeste fremtid så på for Skullclub?

Gamle Ar & Nye Tænder skal ud på vinyl og vi skal have indspillet noget nyt videomateriale. Der ud over skal vi udgive et par singler mere, og så håber vi på en fyldt festival- og efterårskalender – men først skal vi på forårstourné.
Vi siger mange tak til Skullclub, og husk du kan opleve dem live på High Voltage, lørdag d. 29/11, hvor de holder releasekoncert for Gamle Ar og Nye Tænder.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleMen of Polaroids: Following the Sun **** (4/6)
Next articleEksklusivt på GFRock: Stream Bjergtaget live fra dk4

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.