Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 42

Udvalgte koncerter i København, uge 42

2305
0

Vi er midt i efterårsferien, hvis man altså har den slags, det betyder under normale omstændigheder, at spillestederne drosler lidt ned. Det synes dog ikke, at være tilfældet i denne sæson, hvor der er nok, at vælge i mellem.

Vi lægger ud med et dybt hug, en ordenlig mavepuster fra doom-bandet Yob, der onsdag aften spreder tunge toner i Lille Vega.  Et band, som det faktisk er lykkes os at anmelde af flere omgang, selvom de er udenlandske? What the hell? Det sker jo nærmest aldrig! Men, fra 2014 til 2016 er der altså hele 3 anmeldelser i arkivet med amerikanerne, et album og to koncerter, begge i Aarhus.

Jeg var selv meget begejstret for albummet Clearing The Path To Ascend, en af de bedste plader fra 2014, men siden er jeg blevet hægtet lidt af hvad bandets gøren og laden angår. Få dage efter den anmeldelse fangede Jonas bandet live på Atlas, hvor de var en del af en doom-pakke, der også bød på Double Space og Pallbearer. To år senere var de tilbage i Aarhus, denne gang på Radar sammen med Balck Cobra, hvor Troels-Henrik tjekkede formen ud.

Support: Wiegedood

Lille Vega // d. 17/10 // Kl. 20.00 // 215 kr.

Vi bliver hængende i området, dagen efter, torsdag, er det på Ideal Bar det går ned, når Death Machine spreder deres synthede folk-toner. Death Machine, der trods navnet ikke er specielt brutale og blodige, her er et uddrag af Jonas’ albumanmeldelse fra sidste år:

“Death Machine fremmaler overvejende tyste musikalske landskaber, defineret som støvet sci-fi folk i pressematerialet. I pressematerialet står der også at lyden opstod i en mørk uge i Jesper Mogensens liv, hvor han både blev forladt af kæresten og hans band gik i opløsning. Det er da heller ikke letbenet, poppet optimisme vi er ude i her, selv om Mogensen og co. faktisk også har et godt øre for de gode melodier”.

Ideal Bar // d. 18/10 // Kl. 20.00 // 130 kr. 
Sidste år udsendte Baby In Vain et af årets mest roste danske albums, som det på elegant vis lykkes os ikke at få anmeldt – men de overlever nu nok, uden vores roser! Fredag kan man opleve trioen live på Hotel Cecil, noget vi dog HAR fået gjort et par gange i årenes løb. Vi var på pletten da de for alvor fik sparket døren ind på Roskilde Festival 2013 og året efter på Gutter Island. Troels-Henrik fangede dem i Aarhus i foråret og jeg nåede lige, at smage på dem inden jeg måtte trække mig pga. musik-mæthed da de var tilbage på Gutter Island i august, i år.

De har Roxy Jules med, 5 stjerner blev det til fra Thomas, da han anmeldte Roxy Jules og Roxy Jules III i december 2016:

“Albummet er som sagt gennemsyret af en dyster og mørk tåge, der pletvis bliver opløst af sublime guitar-riffs og -flader. Det er uhyre stilsikkert, det er medrivende og vigtigst af alt, så er det originalt. Stil og lyd sender til tider mine tanker afsted mod The Raveonettes, da man kan finde nogle af de samme elementer og tendenser i musikken, som duoen benytter, dog er der flere elektroniske tiltag hos Roxy Jules end hos The Raveonettes. Og sammenligningen er da også hovedsageligt baseret på atmosfæren der bliver skabt, ja, og så lige guitaren der har noget meget Sune Wagner’sk over sig”.

Hotel Cecil // d. 19/10 // Kl. 20.00 // 175 kr. 

Vi hopper til Loppen (hopper – Loppen!) hvor fredagen byder på et arrangement til de af jer, der trænger til en over nakken eller at få ansigtet smeltet.

Vi har oplevet Hexis live på 2014 udgaven af Roskilde Festival, hvor vi også lavede et interview med dem. Bandet udsendte albummet Abalam i begyndelsen af 2014, et album jeg med jævne mellemrum lod mig opsluge af hen over året, men først fik nosset mig sammen til at anmelde i december det år (og som i øvrigt bragede ind på en 3. plads på min favoritliste over danske albums i 2014). I den 5-stjernede anmeldelse af Abalam skrev jeg blandt andet:

“Jeg har taget mig selv i, at lade Abalam spille igennem en 3-4 gange i træk, hvor jeg uden at gøre modstand, lod mig spærre inde i det dystre parallelunivers Hexis får skabt. Bandet får “monotonien” i deres musik til at arbejde til deres fordel, så det får en hypnotiserende og ganske uimodståelig virkning. Samtidig rummer Abalam rigeligt med små eksplosioner eller vanvittigt hektiske og brusende passager, hvor det hele nærmest står i flammer”. 

I det mere atmosfæriske hardcore hjørne finder vi TRWLR, som jeg sendte 5 stjerner efter for albummet Vastare Mare tilbage i januar måned 2017, og anede et slægtskab med netop Hexis:

“Ligesom hos førnævnte Hexis er de dog ikke ren, sanseløs smadder, der er en underliggende, snurrende og fængende melodi i det TRWLR foretager sig, der suger en ind i det ellers væmmelige lydbillede. Et nummer som titelnummeret, “Vastare Mare”, demonsterer en anden ting som TRWLR gør rigtig godt, arbejdet med tempo og stemningsskift. Der er kort sagt dynamik, af den sprængfarlige slags, at finde her”.

Support: Foreshadower + TBA

Loppen // d. 19/10 // Kl. 21.00 // 100 kr. 
Forbrændingen i Albertslund er sidste top fredag, her bydes der på en dobbelt album koncert med to albumaktuelle danske navne.

Bersærk har jeg selv anmeldt to udgivelser fra, EP’en Trældom og debutalbummet Mulm. Tidligere i år fulgte de op med album nummer to, Jernbyrd, som Jonas havde masser af rosende ord til, sidstnævnte er i fokus til aftenens koncert. Live har jeg oplevet bandet sprede deres hedninge hegn med stor succes to gange, endda indenfor få dage, da de spillede på Copenhell og Roskilde Rising i 2016.

Grusom har nærmest ikke fået andet end ros og topkarakter for deres nyligt udsendte andet album, Grusom II, som spilles denne aften. Jeg kvitterede selv med 5 stjerner tilbage i august måned:

“… nok har Grusom måske ikke rykket sig meget hvad deres lyd angår, vi befinder os stadig i et 70’er klingende heavyrock univers, men til gengæld er sangskrivningen styrket. Ja, faktisk er det som om, at hele den rustikke pakke lige har fået et ekstra løft, så Grusom nu vitterlig lyder som et toptunet band fra det brune årti.

Grusom II består af 7 mestendels længere numre med en samlet spilletid på knap tre kvarter. Længden af numrene bliver heldigvis ikke et problem for det velspillende band, de formår i stedet for at fylde spilletiden effektivt ud, så pladen faktisk føles hurtigere oversået end tilfældet er”.

Forbrændingen // d. 19/10 // Kl. 20.00 // 149/179 kr. 

Stengade, lørdag, The Lovers, Spells og De Tunge Punge! Sidstnævnte spiller efter eget udsagn “provinspunk”, noget Jonas lagde ører til i begyndelsen af 2016, hvor indledte den 4-stjernede anmeldelse således:

“De Tunge Punge er 4 gutter, der spiller provinspunk, med mundrette danske tekster om parforhold, at blive ældre, at sidde fast og så aner man også en snert af noget politisk. Samtidig har melodierne tilstrækkeligt gods til at bære de 20 minutters spilletid, og DIY-lyden er som den nu engang er”.

Spillestedet Stengade // d. 20/10 // Kl. 20.00 // Pris ? 
Det går op og ned i showbidniz! Mand, jeg har virkelig, virkelig haft problemer med Kippenberger og det nummer, “Op og Ned i Showbiz”… vi taler om umotiveret, usundt had!! MEN, så oplevede jeg liveudgaven hele to gange på under årets Roskilde Festival, først på Rising Scenen og dernæst da jeg lidt tilfældigt kom forbi en koncert for de frivillige. Og, i den rockede op version er den noget vanskeligere at hade.

I det hele taget leverede den tidligere The Floor Is Made of Lava frontmand en ret overbevisende rockkoncert på Roskilde, så jeg ville bestemt anbefale, at man kigger forbi Hotel Cecil lørdag aften.

Hotel Cecil // d. 20/10 // Kl. 20.00 // 175 kr. 

Vi slutter efterårsferien på Loppen, hvor Vokadin holder release for deres nye album Death and Soft Things. Alt-rock/punk/grunge rødderne har været over 5 år om, at lave opfølgeren til My Fix Before Yours, der var en noget mere kantet og uregerlig krabat. Ikke, at de nu er blevet helt tæmmede, gudskelov for det!

Jeg sendte 5 stjerner efter Death and Soft Things for to uger siden, en plade der fint lever op til titlen:

“Det er måske, og her brainer jeg bare, også en afspejling af hvor bandet selv  befinder sig i livet nu. Ikke helt unge længere, så man bare kan hærge løs uden af tænke på i morgen, men ikke så gammel som undertegnede, så det man mest tænker på, netop er i morgen. Fanget mellem ungdommen og noget mere midaldrende, hvor drifterne vil én ting og den der åndssvage “fornuften” noget helt andet”.

Loppen // d. 20/10 // Kl. 21.00 // 30 kr. 

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Kippenberger på Roskilde Rising ’18

Previous articleDo Nothing Club: Through My Window (EP) ★★★★★☆
Next articleThe Love Coffin: Cloudlands ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.