Home Festivaler Roskilde ’14: Interview med Hexis

Roskilde ’14: Interview med Hexis

3603
0

Vi fangede hardcore/metalbandet Hexis kort efter de havde spillet en koncert på festivaltoget tirsdag eftermiddag. Placerede os siddende i området foran festival togets indgang, da det lige umiddelbart var det mest stille sted i miles omkreds, og fik os en afslappet snak med bandet om blandt andet deres koncert på Rising Scene i aften (onsdag) klokken 21.30.

En lille uformel rundkredssnak på Roskilde har fordele og ulemper, atmosfæren er afslappet og ikke så opstyltet “vigtig” og “højtidelig”, til gengæld kan det være svært lige at få det hele med, når kommentarer og input fra de 5 bandmedlemmer flyver på kryds og tværs, imens Camping Vests leben larmer i baggrunden. Men her forsøger vi efter bedste evne at gengive indholdet.

Hvordan var det at spille i toget?

“Det var tætpakket, vi havde bare et par amps, og et par gratis rammer øl vi kunne dele ud. Men det var fedt”, fortæller forsanger Fillip, i mens bandets nikker samstemmende.

Denne pop up koncert i toget, og bandets efterfølgende koncert i Dream Citys Dome er altsammen en del af Rising “pakken”, som de bands der optræder på Rising Scene i år for del i.

Og så er der den rigtige koncert i morgen (i dag, onsdag, red.), glæder I jer?

“Ja, det ser ud til at det trækker meget godt ved Rising-scenen. Men det bliver lidt specielt for os, for vi plejer kun at spille 15-20 minutter, eller 25 hvis vi er rigtig glade, men her skal vi spille 35. Så vi prøver et par nye numre af”, fortæller Fillip.

Er I begyndt at lade op til koncerten i morgen?

“Ja, vi er selvfølgelig lidt ærgerlige over ikke at skulle spille når det er mørkt, men det er et okay tidspunkt, og der er jo kun et band hver dag, der spiller når det er blevet mørkt”.

Bandet er enige om, at mørke havde været optimalt, men at rammerne nok skal blive fine nok. I det hele taget virker bandet stadig meget afslappede og rolige omkring det, og hvis de har nerver på, så skinner det i hvert fald ikke igennem endnu. Snakken drejer over på, hvordan de egentlig fik at vide, at de skulle spille på Roskilde Festival.

“Vi fik besked om bookingen via mail, og der var vi på vej mellem Estland og Litauen i januar, hvor det var pissekoldt. Det er den koldeste tour vi har været på! Vi havde en ramme Monster med, og nåede kun at drikke et par stykker, resten eksploderede, eller var for kolde at drikke. Det er det koldeste vi har oplevet, det var nok minus 20 grader, og vi frøs inde i bilen”. Kenn forklarer, at man ikke engang kunne holde gang i en smøg, så koldt var det for fingrene.

Et halvt år senere, og bandet har måske ikke helt vænnet sig til tanken om at skulle spille på Rising endnu, men de regner med det hele måske først synker ind, når det er overstået onsdag aften.

“Vi begynder nok at blive lidt nervøse i morgen, lige når vi skal spille, det er nok der, det går op for os. Men vores show i morgen er nummer 70 i år, så vi tager den på rutinen, uden at det skal lyde forkert. Vi har ikke nogen ritualer inden, vi drikker bare nogle øl……og ryger en masse smøger”

I spiller rigtig mange koncerter?

“Vi spiller så mange koncerter vi kan komme til nu her hvor vi har albummet ude (Abalam, red). Vi kan ikke skrive numre samtidig med at vi er på tour, så nu turnerer vi så meget vi kan, og så skriver vi nyt materiale på et andet tidspunkt. Næste Europa-tour har vi selv stået for at booke, men vi skal også til USA og spille med et amerikansk band, og der er det dem, der har stået for bookingen. Vi har spillet næsten alle lande i Europa – det er næsten lettere at nævne dem, vi ikke har spillet i… Hviderusland, Ukraine, Norge og Finland…”, forklarer Fillip, imens resten af bandet tilføjer,

“Ja, og Liechtenstein og Andorra…”, inden snakken drejer mod bandets tour på Cuba, en oplevelse bandet beskriver således,

“Vi har også spillet på Cuba, hvor vi gav 6 koncerter, der var ret fedt. Det var på udendørs scener, hvor der var mellem 700 og 1000 mennesker ad gangen, og det var sådan nogle steder, hvor der stort set aldrig var koncerter. Det var ret fedt. Vi har vel spillet omkring 250 koncerter på de 4 år vi har eksisteret, og vi arbejder meget med udtrykket, så vi oplever også at vi får bedre og mere respons for vores k0ncerter, end vi gjorde tidligere”.

Hvordan kan det være I spiller så meget i udlandet?

“Vi tager til udlandet for at få de fede oplevelser. Danmark er bare et lille land i forhold til vores genre, så der er et større publikum til vores musik i udlandet, forklarer Rasmus, og forsætter, “Folk er søde og rare, men det er bare en lille scene i Danmark. Der er en meget større scene i Tyskland. Vi har turneret med Psyke Project, og der er også et par enkelte bands mere herhjemme, Ajuna, Redwood Hill, et par enkelte mere, men det er ret begrænset, hvad der er af bands”.

Nu fortalte I at I selv står for en del af bookingen, hvad med albummet, har I selv stået for det?

“Ja, altså vi har selv betalt for indspilningerne, og så har pladeselskabet betalt for tryk af cd’er og plader. Så har vi fået 200 af de 1000 eksemplarer der er trykt, som vi så selv kan sælge, og på den måde får vi så 20 %. Det er meget sådan det kører, vi har ikke oplevet på noget tidspunkt at nogen har forsøgt at tage røven på os,” fortæller Rasmus og bandet forsætter med at rose det sammenhold der er i “deres” genre både i Danmark og internationalt. Folk holder sammen, man stoler på hinanden og de har ikke oplevet eller hørt om, at nogen prøvede at snyde nogen.

Er I her hele festivalen?

“Ja, tre af os er i hvert fald”. Filip forklarer, “det er den mest hellige uge på året for mig, det er 11. gang i træk jeg er her”, imens resten af bandet begynder at nævne hvilke navne de glæder sig til at se i år.

“Vi skal se Nails, Deftones, Psyke Project, Electric Wizard”, Deftones forårsager dog lidt mumlen i krogene, i hvert fald det Tobias sidder i, i mens Filip slipper nådigt fra at nævne at han gerne vil se rapperen S!vas, der får ordene “meget fedt” med på vejen, selvom det er en lidt anden genre end de hårde hardcore fyre måske normalt ville lytte til.

Snakken falder lidt tilbage på deres egen koncert, og Tobias har nu åbenbart fået mærket lidt efter,

“Jeg var sgu nervøs da vi øvede sidste gang, fordi det var Roskilde Festival vi skulle spille på. Jeg har ikke selv været her siden 2006, fordi jeg syntes der var for meget racisme mod flaskesamlerne, og det var for bredt accepteret. Det håber jeg er blevet bedre siden”.

Bandet afslutter vores lille uformelle interview seance samstemmende – “det er godt vi har haft to koncerter (i toget og i Domen tirsdag aften, red.) til at blive klar. Så har vi ligesom nået at spille os varme. Så ja, vi er klar til koncerten”.

Hexis spiller kl. 21.30 onsdag på Rising scenen, vi ser frem til at blive savet midtover af deres flænsende og knivskarpe metalliske hardcore.

Af Ken Damgaard Thomsen & Jonas Strandholdt Bach

 

Previous articleRoskilde ’14: Förtress, Rising, tirsdag d.1. juli **** (4/6)
Next articleThe Rolling Stones – You Can’t Always get What You Want – 3/7 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.