Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Vokadin: My Fix Before Yours ***** (5/6)

Vokadin: My Fix Before Yours ***** (5/6)

2938
0

Vokadin’s debut-EP anmeldte vi i marts 2012, og nu er københavner-drengene så klar med det første album. Ligesom på EP’en er der tale om rock med masser af rå power, der udtrykker desperation og ‘almindelig kvabbabelse’, som min anmelderkollega skrev i anmeldelsen af EP’en

My Fix Before Yours er en intens og til tider nærmest klaustrofobisk oplevelse. På de 10 tracks befinder man sig i en fortættet boble, hvor Mads Aarby Pedersen’s vokal kæmper for at bryde ud. De navne, der umiddelbart dukker op som referencepunkter for musikken, er tidlig Nirvana, Pixies og Jay Reatard.

Temaet på albummet er, i følge bandet selv, “generel personlig konflikt, med sig selv, omverdenen og de regler og normer, der er forbundet med et moderne samfund”. Og så er der også et andet tilbagevendende tema, nemlig stoffer.

Albummet åbner regulært tungtrockende med en hyldesthymne til de vilde unge på ‘Wild Youth’, inden hurtige og intense ‘Coke’ med sin aggressive bas-linie og de heftige riffs, og Mads Aarby Pedersen’s heftige vokallevering, hiver tæppet væk under én med sin destruktive energiudladning.

Herefter følger titelnummeret, som også står rigtig stærkt i billedet – det er en forvredet sexforbryder-blues, depraveret og medrivende. Den efterfølgende ‘Sirene’ er også meget medrivende. “I can’t wait to swim in the opposite waves” synger Mads Aarby Pedersen, og man mærker den dunkle tiltrækning i trippet, angsten, svigtet og selvforagten i den intense afslutning på nummeret.

‘Robot’ når ikke helt samme højder som de tidligere numre, men fungerer i mine ører som et fint rockende mellemspil, inden ‘Inside Ride’ indledes med en catchy bas-linie i et mere roligt blues-svingende leje, mens guitarerne legende langsomt finder deres riffende plads i lydbilledet. Bassen sætter også tempoet i den efterfølgende ‘Kill Me On A Stage’, som er et af de melodisk stærkeste tracks på albummet, og et nummer, der også kunne komme i nærheden af airplay.

På ‘Crack Cake’ er i vi tilbage i det høje tempo, som i mine ører er Vokadin’s helt store force. Den desperate energi findes hos mange bands, men hos Vokadin får den også afløb med sans for eksplosive melodier, riffs, der sætter sig fast og Mads Aarby Pedersen’s vokal har den desperate integritet og finder smeltepunktet mellem knækket desperation og sang, som gør at man er med ham ude på overdrevet. Skudt i samme vene er den efterfølgende ‘Red Hot Rehab’, som har samme kvaliteter – “take me on a trip away from this life/take me on a trip away from your eyes”, synger Mads Aarby Pedersen, inden albummets sidste trip indtræffer – den dystre ‘Dope’, som handler om det dødelige russiske stof med kælenavnet ‘Crocodile’. Endnu en desperat bredside får vi som afslutning, hvor alle instrumenterne går sammen om at skabe en mur omkring Mads Aarby’s vokal. Og så er der ikke flere numre tilbage, man kan gå ud i sollyset igen, lettere mørbanket, efter et intenst møde med Vokadin.

My Fix Before Yours er et album, der især rummer én stor kvalitet – at bandet formår at ramme en legering af destruktiv energi og lytbarhed, der gør at Vokadin leverer noget, man sjældent hører i Danmark. Mørk, tung og hurtig rock’n’roll med desperation, intensitet og integritet. Den destruktive energi i numre som titelnummeret, ‘Coke’, ‘Sirene’, ‘Crack Cake’ og ‘Red Hot Rehab’ bringer My Fix Before Yours op på et 5-tal.

I morgen, d.3 januar, kan du høre Vokadin på radio Mod Strømmen fra kl. 18-20 på enten 98,9 FM eller 98,8 Hybrid.

My Fix Before Yours er tilgængeligt på Itunes og kan fra d.18 januar købes på vinyl. Første gang du har mulighed for det, er når Vokadin spiller release-koncert på KB18.

Anmeldt af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!


 

 

Previous articleLyt til nye sange fra Crystal Shipsss
Next articleDropkick Murphys: Signed And Sealed In Blood **** (4/6)