Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 49

Koncerter i KBH, uge 49

3023
0

Julefrokostsæsonen er i fuld gang, gaveræset løber løbsk og der flettes julehjerter til den store guldmedalje. Hvis du hverken har snaps, gavepapir eller kalenderlys at varme fingrene med, så kunne du jo smutte ind på et spillested og klappe lidt. Her er de udvalgte koncerter i hovedstadsområdet for de næste dage.

Vi lægger ud med noget glædeligt i denne tid, nemlig gratis glæder! I Studenterhuset kan du torsdag aften få dig en portion gratis country/folk-rock, serveret af The Woody Crushburn. I sommers varmede de op for selveste Neil Young & Crazy Horse i Forum, og sidste måned udsendte de så EP’en Coming Around. Den tildelte Jonas 4 stjerner, han skrev blandt andet:

“Det virker også som om bandet har hjerte og sjæl med i musikken og teksterne har kant og personlighed. The Woody Crushburn dynamiske country/folk-rock har et spændende potentiale, som forhåbentlig kan forløses yderligere, og formentlig allerede er i gang med at blive det”. Læs hele anmeldelsen HER

Studenterhuset // d. 4/12 // Kl. 21.00 // Fri entré

“Jeg er meget sjældent bevidst om hvad jeg egentlig foretager mig. Jeg er født i Danmark og snakker og synger og skriver på dansk, fordi det er mit modersmål. Min far snakker også dansk… “. Således forklarede De Høje Hæle hvorfor de sang på dansk, og ikke engelsk, da Jonas forsøgte at interviewe dem sidste efterår. Nu kan du opleve punkerne på Loppen, hvor de torsdag aften leverer lømmel/knallert-punk. Jonas havde også fornøjelsen af at anmelde deres album Mund Til mund, som han kastede 4 stjerner efter og blandt andet beskrev som “lidt af en uortodoks humørpille” i anmeldelsen HER

På scenen er også Hans Mouritz & Hælerne der spiller “moderne danske viser pakket ind i rowdy kraut-blues”. Okay then!

Loppen // d. 4/12 // Kl. 21.00 // 55 kr.
Søreme om der ikke også gemmer sig et orkester i Amager Bio torsdag aften, som vi har sendt 4 stjerner efter i vores levetid. Til gengæld har Pretty Maids lidt flere år på bagen end gfrock.dk, hvor vi indtil videre har anmeldt Horsens heavy veteranerne 2 gange. Det blev til 2 x 4 stjerner for deres seneste regulære studiealbum Motherland tilbage i marts måned sidste år, og 4 igen for opsamlingen Louder Than Ever fra marts måned i år.

Og minsandten om opvarmningen ikke også leveres af et band med 4 gfrock-stjerner på denimskjorten, nemlig heavy/hardrockerne Chainfist, som jeg anmeldte i begyndelsen af oktober.

Amager Bio // d. 4/12 // Kl. 19.00 // 230 kr.

Vi hopper til fredag, hvor vi lægger ud på KB18 med riot grrrl rock toner fra kvinde-trioen Taras. Bandet sikrede sig i årets løb 2 temmelig højt profilerede opvarmningsjobs for DAD, i henholdsvis London, tilbage i april måned, og i Ballerup Super Arena midt i november. Desuden har gruppen lige udsendt “dobbelt singlen” Mother@ucker” og “Sexyback”, sidstnævnte er en rocket coverversion af Justin Timberlake’s store hit.

På plakaten er også de medrivende retro-rockere TurboChild, all the way from good ol’ Aarhus. Vi har oplevet bandet give den gas en enkelt gang live, nemlig i Studenterhuset i Aarhus tilbage i april måned, men da var vi så shitfaced, at vi “kun” kunne kokse ud til de svedige rytmer, og ikke anmelde. Men Jonas har dog tidligere sendt, sig det i kor, 4 stjerner efter en EP fra bandet.

KB18 // d. 5/12 // Kl. 22.00 // 60 kr.
Sammen aften finder vi et arrangement i Studenterhuset, som elegant bygger bro til lørdag, nemlig Winter Festival. 2 days of great music reklameres der med, umiddelbart er det fredag der ser mest rocket ud, med et par navne på plakaten vi tidligere har skrevet om, men vi tager lige begge dage med:

Fredag: Powersolo, LSD on CIA, Gooms, Mames Babegenush, PunktPunkt (DE), Moses: ”Andreas”.

Lørdag: Sherzandum, Mund de Carlo, Orgelheimers

Studenterhuset // d. 5. + 6/12 // Fredag fra kl. 15.00, lørdag kl. 18.00 // 50 kr. pr. dag
Vi forsætter lørdag med den traditionsrige Headbangers Ball Tour, der kører tour-bussen i garagen i Bremen Teater. I år er fokus på 4 navne, der på hver deres måde har været med til at præge det danske metallandskab, og Headbangers Ball, de seneste 10 år. Aarhus døds-thrasherne Hatesphere, heavy metallerne Mercenary, genopstående Raunchy og de østjyske fadøls-dødsmetallere Dawn of Demise.

Sidstnævnte oplevede jeg live på årets Copenhell Festival, hvor de leverede hele festivalens måske mest medrivende og underholdende koncert.

Bremen Teater // d. 6//12 // Kl. 19.00 // 195 kr.
High Voltage er der dømt mere guitar, når Electric Guitars og The Boy That Got Away sætter strøm til lørdag aften. Sidstnævnte har vi en anmeldelse lige på trapperne af. Electric Guitars er de to guitarister Mika Vandborg og Søren Andersens fælles-projekt, som sidste år udgav deres selvbetitlede debut-album. Det blev “kun” til 3 stjerner fra Jonas da han anmeldte albummet i september sidste år, men han skrev blandt andet:

“Er man, som en bestemt anmelder fra BT (ex. anmelder fra BT, red), til god gammeldaws guitarrock uden de store overraskelser, så vil man formentlig føle sig i godt selskab med Electric Guitars”. Læs hele anmeldelsen HER

High Voltage // d. 6/12 // Kl. 22.00 // 100 kr.

Skal det være lidt mere eksperimenterende, og små-sært, så kunne turen gå til Rust, hvor Vinyl Floor giver koncert lørdag aften. Vi har indtil videre anmeldte 2 albums fra bandet, konceptpladen Peninsula, som jeg tildelte hele 5 stjerner og opfølgeren Vaudeville, som Jonas bedømte til 4 stjerner for et par måneder siden.

Peninsula befinder vi os et prog-poppet rockunivers med opera, musical, klassiske og metal tendenser, fordelt på 12 numre på en art konceptplade. Og jeg mener plade som i LP, for udgivelsen er tydeligvis tiltænkt vinyl formatet. Den er opdelt i en A og B side, Utopia og Dystopia. De samme elementer optræder på Vaudeville, der dog også går i en mere regulær alternativ-rocket retning.

Det er ikke alt i blandingen der efter vores opfattelse fungerer lige godt live, som man kan læse i denne anmeldelse fra deres koncert på HeadQuarters i Aarhus tilbage i oktober måned. Men det til trods, er bandet bestemt værd at tjekke ud live, hvis man er klar til en på opleveren og et band der ikke gør som mange af de andre.

Support: Dead Falsetto

Rust // d. 6/12 // Kl. 20.30 // 40 kr.

http://youtu.be/M_UTuIW4A00

Var det så det for denne omgang? Nååårh nej, vi mangler da liiiiige Ugens Anbefaling! Den går, naturligvis, til forbandede fede I’ll Be Damned, der vælter Stengade lørdag aften. Vores forkærlighed for aarhusianernes medrivende hard-rock er bestemt ingen hemmelighed, men vi synes selv at den er velbegrundet. Vi har tidligere kærligt omtalt det som “skallerhjerne”-rock/metal, fordi gruppens rustikke og let-primitive toner går lige i hulemandsgenerne og giver en lyst til at bælle masser af bajere og hoppe og danse rundt. Men finten er, at de tager musikken og deres performance tilpas seriøst til, at det ikke kammer over og bliver en selvparodi eller hul fest.

Først og fremmest, så skriver bandet bare gode sange af den klassiske hårdt-rockende slags, men det løfter sig live med måden og den energi de serveres på. Ikke mindst personificeret ved den ustyrlige frontmand Stig Gamborg’s vilde, udadvendte og uimodståeligt smittende optræden. Hele lokalet kommer i brug, mikrofon og forsangernes fjæs kommer helt op i dit, der spjættes, danses og tonses rundt på gulv, vægge og loft så man bliver helt forpustet af at kigge på  – uden at han selv mister pusten eller det kommer til at virke som ren gimmick.

Der er kort sagt masser at se på, når I’ll Be Damned slipper forbandelsen løs, men lad dig ikke narre, hvis man lytter efter, så er der lige så mange krummer i musikken og resten af bandet, som der er i den sprælske frontmand. Utroligt nok, har vi trods talrige skriverier om bandet, som du kan finde HER, aldrig lavet en rigtig koncertanmeldelse af dem……. måske bliver det på lørdag? CLIFFHANGER.

Support: Revolver + DJ Steffen Jungersen (årh, hvad!)

Stengade // d. 6/12 // Kl. 21.00 // 65 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleMother Empire: The System *** (3/6)
Next articleThe Cure – Friday I’m In Love – 5/12 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.