Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer The Woody Crushburn: Coming Around (EP) **** (4/6)

The Woody Crushburn: Coming Around (EP) **** (4/6)

3005
0

Fem unge mænd med baggrund i musikalske projekter inden for blandt andet country, grunge og metal, der spiller en country/folk/rock-blanding. Det er kort fortalt historien om The Woody Crushburn, som centrerer sig om forsanger Niels Godt’s melankolske lyrik og vokal. Nå ja, og så har de også varmet op for selveste Neil Young & Crazy Horse, da de spillede i Forum tidligere i år. 

Efterhånden mange yngre danske bands finder inspiration i den amerikanske country, folk og rock-tradition. Især er der kommet en hel bølge af navne, der gør sig i en form for ‘nordisk’ americana, der især tager udgangspunkt i den mere dæmpede og oftest bredt instrumenterede, folkede ende af spektret. Her har The Woody Crushburn valgt en lidt anden, mere rockende vej, men stadig med et umiskendeligt slægtskab til de åbne amerikanske vidder. Country bestemt ikke er forkert varebetegnelse – her er country-klang især fra Ravnur Huginsson Eide’s pedal steel guitar, men der er også afsmitninger af især folk-, men også indie-rock undervejs.

Det tog mig lige et par gennemlytninger at komme ind på The Woody Crushburn. Jeg er ellers generelt på god fod med genren, så jeg var lidt i vildrede. Men så var det som om EP’en og Woody Crushburn’s udtryk langsomt åbnede sig op i takt med gennemlytningerne. Det er nemlig ikke fordi de fire sange spjætter og basker helt vildt med armene for at påkalde sig lytterens opmærksomhed. Ved første lyt tænkte jeg det lød som et relativt ordinært opkog af country-rock med en vokal jeg ikke helt kunne placere. Men som nævnt, så begyndte sangene at vokse på mig.

Først kom jeg ind på livet af Coming Around‘s tredje nummer, ‘Where It Went Wrong’, især fordi det er det nummer, der har den mest umiddelbart fængende melodi, men samtidig også har en god dynamisk kerne, med en rastløs energi, og her rammer Niels Godt’s vokal et leje, hvor den rammer mig det rigtige sted, omkring hjertekulen (spørg mig ikke hvor den sidder rent anatomisk).

‘Housebroken’ åbner EP’en med akustiske guitar, men hurtigt træder hele bandet ind og et elektrisk guitartema sætter linien for nummeret. Lap steelen, som flere gange viser sig godt frem undervejs, giver karakter, og det er i det hele taget et ganske solidt folkrock-nummer, der trækker på 70’ernes amerikanske koryfæer i genren. Jeg havde til gengæld indledningsvist lidt svært ved at sluge vokalen på ‘How’, og er stadig ikke helt hooked på den hele vejen igennem. Nogle steder på ‘How’ klinger den lidt for “dansk” og lidt for skæv, selv om sangen også har vokset sig stærkere med lyttene. Her rammer The Woody Crushburn ellers en egen lyd, der kiler sig ind mellem amerikansk sydstatsrock og engelsk indie.

The Woody Crushburn lukker og slukker med Coming Around‘s langsomste nummer, ‘Up On The Hill’. Her er vi mest rentonet i staternes musikalske territorium, og selv om det er fint skruet sammen og velspillet, så føjer det ikke nye alen til genren, men på den anden side giver det også flere nuancer i bandets udtryk. Det er dog på de øvrige numre, The Woody Crushburn’s egen lyd kommer mest frem, med de styrker og svagheder det indebærer.

Niels Godt’s vokal er måske ikke stærk i klassisk forstand, men på den anden side er det rart til en afveksling at høre en vokal, der ikke godnatbrummer sig igennem. Vokalen minder mig faktisk lidt om The Maccabees omkring Wall of Arms, og er dermed med til at give en snert af engelsk indie-rocklyd til udtrykket også. Det er en kombination, der fungerer ganske okay for mig. Samtidig er der også nok detaljer i instrumenteringen at dykke ned i, med Ravnur Huginsson Eide’s lap steel og et ellers velspillende band i øvrigt. Det virker også som om bandet har hjerte og sjæl med i musikken og teksterne har kant og personlighed. The Woody Crushburn dynamiske country/folk-rock har et spændende potentiale, som forhåbentlig kan forløses yderligere, og formentlig allerede er i gang med at blive det. Denne EP er nemlig optaget først på året, så jeg vil gætte på bandet allerede er godt i gang med nyt. Vi ender på 4 stjerner for en lovende EP fra et nyt skud på den danske country/folk-rock scene.

The Woody Crushburn: Coming Around udkommer i dag. Tjek The Woody Crushburn ud på facebook.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleJesper Karkov & Høstsjakket: Hjemme *** (3/6)
Next articleNick Cave & The Bad Seeds – Higgs Boson Blues – 16/10 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.