Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer De Høje Hæle: Mund til Mund **** (4/6)

De Høje Hæle: Mund til Mund **** (4/6)

2512
0

Lømmel- og knallertpunk er to betegnelser, der er blevet hæftet på De Høje Hæle. To sider af samme sag, måske, men ikke desto mindre to ganske passende ord til at beskrive bandets lettere uortodokse tilgang til genren, som har mere til fælles med 70’ernes pære punk end med nutidens sortrandede punk og postpunk eksplosion. Der er fart over feltet og masser af catchiness på Mund Til Mund

Ud over den knap så dystre versionering af punken, er mundrette og, i mangel af bedre ord, hverdagspoetiske dansksprogede tekster et omdrejningspunkt for trioen. Om man kan kapere den musikalske og vokale stil er givetvis også en smagssag. Det er iørefaldende, men på den upolerede måde, og her ikke nogen autotune i sigte. Det lyder som om, det er vigtigt for De Høje Hæle at det skal være sjovt at være i selskab med musikken, og har man en smule humoristisk overskud, vil man givetvis komme til at trække på smilebåndet ind i mellem, undervejs på albummet.

Der er højt energiniveau og vi skal både gennem ‘Blærerøvsbetændelse’ og ‘Rutsjebanetur’ på vejen. Undervejs får trioen også hjælp af Andrea Aagaard fra Dig & Mig, der giver de numre hun medvirker på et løft, og samtidig bidrager med variation til De Høje Hæles formel.

Stærkest i billedet står numre som åbneren ‘Kikkertsyn’, som er catchy på sin egen overstyrede og skæve måde. Det samme er ‘Helt Af Helvedes Til’ sådan set også. Der er masser af hooks og syng-med-fraser, stykker hvor man får lyst til at springe op af stolen eller sofaen og synge eller danse med, og det følger den ligeledes fængende ‘Blærerøvsbetændelse’ godt op på. I det hele taget er det svært at pege på numre, der falder igennem, men blandt de mindre mindeværdige i min optik er ‘Undskyld For Meget’, ‘Rutsjebanetur’ og afslutteren ‘Ufremkommelig’, der har noget 70’er agtigt over sig. Alle solide numre, der også har fået deres bid af catchy-kagen, men de drukner lidt blandt de øvrige.

‘Ude I Kulden’ er lidt atypisk for albummet. Et track, som har både tyngde og dybde og som viser en lidt anderledes og mørkere side af De Høje Hæle. Det fungerer bestemt også for bandet. Men det er den ræsende, letfodede punk, der er De Høje Hæles hofret, og på ‘Falder For Og Falder Fra’ og ‘Rundt’ får den et ekstra bittersødt strejf, og når kærligheden og relationerne mellem kønnene får en behandling i duetterne med Aagaard. Teksterne er bestemt også habile og interessante at lytte med på. Tag bare dette stykke fra ‘Falder For Og Falder Fra’:

Kom giv mig mund til mund/Jeg har brug for det/Før jeg går til bunds/Det er det der’ ved at ske/Det er den vej det går/Vi skal den samme vej/Kom giv mig mund til mund/Jeg har brug for dig

I det hele taget er Mund Til Mund lidt af en uortodoks humørpille. Ganske velegnet til at lysne op på en gråvejrsdag. Om albummet så har en holdbarhedstid, der rækker ud over det umiddelbart fængende, er så spørgsmålet. For mit eget vedkommende, så bliver jeg relativt hurtigt mættet, selv om der er et par numre, jeg gladeligt vender tilbage til, især har jeg en forkærlighed for ‘Helt Af Helvedes Til’ og ‘Falder For Og Falder Fra’, så bliver jeg også en lille smule immun overfor udtrykket efter nogle gennemlytninger. Måske er det fordi jeg er ved at være halvgammel knark, som bliver forpustet af tempoet og ikke kan klare al den umiddelbarhed, men doserne af De Høje Hæle, jeg kan rumme ad gangen, er i hvert fald blevet kortere end hele albummet i sammenhæng efter en håndfuld gennemlytninger. Ingen tvivl om evnerne til at skrive catchy sange og vedkommende tekster, dog, og er man til energipiller i musikform skal man gøre sig selv den tjeneste at investere i Mund Til Mund.

Tjek De Høje Hæle ud på facebook.

Du kan også læse vores Q&A med bandet lige HER.

Anmeldt af Judas

 Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Aarhus Psych Fest optakt og anbefalinger
Next articleJoy Division – Love Will Tear Us Apart – 10/10-2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.