Home Interviews GFR Fokus: Q & A med De Høje Hæle

GFR Fokus: Q & A med De Høje Hæle

3989
0

De Høje Hæle er på banen med deres andet album, Mund Til Mund. I den forbindelse sendte vi dem en håndfuld spørgsmål – nu er svarene nået frem. Her får I dem, råt og uredigeret. 

1) Punk og post-punk bands strømmer i øjeblikket frem fra alle huller. De Høje Hæle er også kommet frem i lyset. Hvad er De Høje Hæle for en slags punk og hvad adskiller jer fra “de andre”?

De Høje Hæle er en slags punk som får din nevø på 2 år til at spille luftguitar, som griner af og græder med din teenager in love. Sådan en slags punk som minder din vens lækre mor, om dengang hun rendte rundt til Sods-koncerter i København engang for 100 år og et par somre siden.  

2) Dansk punk hitter i udlandet med blandt andre Iceage som bannerførere – I har også turneret i mange lande, selv om teksterne er på dansk. Hvordan er det kommet i stand og hvordan har det været at stå overfor et udenlandsk publikum med danske tekster?

Det er kommet i stand, fordi Myren har arbejdet, og arbejder, som sådan een nu engang gør, med at booke tour og holde kontakten med nogle af de mange søde og rare mennesker, som vi har mødt i både udland og hjemland i forbindelser med koncerter.. Det er dejligt at synge for folk, der ikke forstår hvad man siger. Så kan man for eksempel sige, at de er grimme og så klapper og pifter de. Det er også dejligt at spille herhjemme hvor folk forstår hvad vi siger. Teksterne er jo egentlig en stor del af De Høje Hæle, som jeg godt kan savne lidt nogen gange på længere ture i udlandet.  

3) Der er en vis naivisme og ligefremhed i jeres tekster. Er det et bevidst valg at skrive sådan? Og er der en bestemt årsag til at I har valgt mundret dansk fremfor det mere gængse engelsk, der ellers bruges af de fleste punkbands?

Jeg er meget sjældent bevidst om hvad jeg egentlig foretager mig. Jeg er født i Danmark og snakker og synger og skriver på dansk, fordi det er mit modersmål. Min far snakker også dansk…  

4) I er klar med et nyt album, “Mund til Mund” – hvad kan vi forvente som lyttere? Er der nogle bestemte numre, I gerne vil fremhæve?

Jeg vil gerne starte med at fremhæve det første nummer på  pladen. Det er et godt nummer. Det er ‘Det går ad H til’ også.

“…det er fandme også et godt nummer. Bare det at du synger: ‘tænder knækker læben flækker. Næsen bløder, øjnene gløder. Vi kender alle sammen det der med at være til en rigtig dårlig fest.” (citat: Stadil, som også gerne vil “…fremhæve ‘Undskyld for meget’ fordi at teksten er fed og der er intensitet i musikken, i melodien, i beatet, som går op i en højere enhed der får een til at gå amok.”).

Resten af pladen er også ret fed. 

5) Der er et par release-koncerter i kalenderen d.20/21. september. Hvad kan vi forvente af dem, og hvad er planerne ellers efter udgivelsen? Skifter De Høje Hæle fra knallertpunk til noget andet i fremtiden, eller tuner I motoren og kører videre? (spørgsmålet nåede først frem til bandet efter koncerterne, men de har været så venlige at svare alligevel, red.)

Hvis du var til release koncert i Pumpehuset kan du måske huske, at der også var et par skønne, svenske drenge eller mænd, som synger sjovt, men bare er charmerende. Hvis du var i Århus til Flux-festival, kan du sikkert huske mere end os. Jeg ved ikke hvad man kunne have forventet. Vi tager for det meste toget..

Undertegnede var desværre ikke til nogen af koncerterne (jeg kan i hvert fald ikke huske det), så om det levede op til de uvisse forventninger, vides ikke. Men vi ved til gengæld, at der kommer en anmeldelse af Mund Til Mund i denne uge her på siden.

Af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Live: Baroness, Loppen, d. 5/10 (Support: Royal Thunder + Black Tusk) ** (2/6)
Next articleAC/DC – Back In Black – 8/10 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.