Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 5

Udvalgte koncerter i København, uge 5

2292
0

Så går det for alvor løs med koncerterne efter lidt spredt fægtning igennem januar. Fredag og lørdag i denne uge er godt læsset med fine tilbud, så der er dømt ælle-bælle!

Vi lægger ud med en tur i Huset-KBH, hvor De Underjordiske giver en ekstrakoncert fredag aften, efter den først annoncerede blev udsolgt på kort tid. Måske er denne koncert også udsolgt nu, da dette er skrevet for nogle uger siden? Som et ekko fra fortiden! (koncerten ER nu rent faktisk udsolgt).

Det er dele af De Underjordiske hypnotiske og melodiske rockunivers også, da bandet lyder som om de danser rundt i de skygger flammerne efter den psykedeliske 70’er rock kaster. Ind I Flammerne dykkede bandet på deres roste debutalbum, der efterhånden har 2 ½ år på bagen – vildt nok? Anyway, jeg kvitterede “kun” med 4 stjerner for deres psykedeliske dansksprogede skyggedans dengang, men et alsidigt album var det bestemt. Faktisk var betegnelsen “psychrock” nok lidt med til, at sætte bandet i en eller anden form for bås, selvom Ind I Flammerne nærmere var et bredtfavnende rockalbum, der hentede sin inspiration i de seneste 40-50 års rockhistorie.

Live var (og er, formoder jeg?) bandet dog endnu bedre, hvilket vi ved selvsyn har kunnet konstatere et par gange, selvom det også ligger et stykke tid tilbage i tiden efterhånden. Jeg husker især deres koncert på Roskilde Rising i 2015, som en ret stærk optræden, der viste, at De Underjordiske virkelig forstod, at få underlaget til at rumle.

Huset-KBH // d. 2/2 // Kl. 20.00 // 165 kr.

Spillestedet Stengade kan du ligeledes opleve et band, som vi har haft igennem anmeldermøllen et par gange, uden helt at få kværnet de sidste kanter ud af bandet. Less Win er, og bliver sikkert, en omgang garage-undergrund, der lader til, at have det fint med, at gemme sig i små, lavloftede lokalers skygge.

Der er noget lidt hipt-cool over udtrykket, som vi har lagt ører til både på en split-LP og albummet Great, begge anmeldt helt tilbage i 2013. Great udkom oprindeligt på LP i 2012, en sprælsk bastard, hvor indie og post-punk (inden der gik lidt for meget revival udvanding i den stil) stødte sammen i en række numre om “tvetydighed, forvirring, afmagt, selvtægt, overophedning, S/M, ondskab, forvrængning, selvglæde, død, klaustrofobi, illusion, tvivl, ensrettethed, rastløshed og til tider intethed”. Det var i hvert fald deres egne ord.

Bandet lader ikke til, at have travlt og giver heller ikke voldsomt mange koncerter, så det er måske med at slå til når de gæster Stengade sammen med Tilebreaker.

Spillestedet Stengade // d. 2/2 // Kl. 20.00 // 80 kr.
Du kan også smutte på Loppen (sammen med din Flippertøs?) og blive skambidt lidt af nogle nordmænd? The Dogs er nemlig sluppet ud af kennelen, og med deres dugfriske, 6. album i munden kommer de forbi og slubre lidt i Staden.

OK, der gik måske lidt dog puns i den der, men det er i hvert fald dømt punk-rockede garage toner. Om de er glubske, eller noget man bliver bidt af, det må man lige stikke snotten forbi Loppen for, at finde ud af!

Loppen // d. 2/2 // Kl. 21.00 // 120 kr.

Vil du hellere have noget fra den spirrende, danske undergrund, så holder musikselskabet We Are Suburban labelnight på Halmtorvet 9 fredag aften. Her præsenteres 3 spændende navne, der på hver deres måde er på vej frem. Nûrnbear er det der ligger længst væk fra vores normale dækningsområde, det er nemlig en elektro-pop kvartet, mens vi tidligere har omtalt og anmeldt både Alcabean og Rebecca Lou.

Alcabean gør sig indenfor den alternative rock/post-punken og debuterede med den fine EP Real Time Fiction i efteråret 2016. 90erne spøgte også med et grungy og støjende element i deres lyd, en samlet pakke der sidenhen også har givet bandet lidt buzz og opmærksomhed i udenlandske medier.

Rebecca Lou har endnu en egentlig debutudgivelse tilgode, til gengæld har jeg været ret vild med de par flabede pop-punkede singler der er udkommet. Og så blæste Rebecca og hendes band mig, og teltet, godt bagover, da jeg oplevede dem give den fuld gas på Uhørt Festival i august 2016.

Halmtorvet 9 // d. 2/2 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Og så trækker mørket for alvor ind over denne artikel, måske så meget, at skyggerne ligefrem tager benene på nakken? Vi skal ned i dybet, kan du høre kaldet dernede fra? Fredag og lørdag er der nemlig Kaldet Fra Dybet III i Ungdomshuset med et voldsomt stærkt lineup, til en latterlig lav pris!

Fredagen byder på sorte lækkerier fra bandet med Danmarks måske bedst navngivne band, Afsky. Så ved man (forhåbentlig) hvad man kan regne med, og går ind til? Konvent gør sig i klassisk, mavepumper doom med et plottwist: det er 4 kvinder! Outragous!! ORM og Slægt trækker igen i den sorte retning og udgav to af mine favoritplader sidste år. Faktisk min top to.

ORM med deres selvbetitlede debut, selvom bandmedlemmerne bestemt ikke er rookies på metalscenen, da de tidligere smadrede skaller i dødsmetalbandet By The Patient. Nu er stilen endnu mere frådende og blackened. Det er dejligt. Slægt fik et mindre gennembrud, og hul igennem fra undergrunden, med plade nummer to, Domus Mysterium, så se dem inden du bliver trve-snobbet og fnyser “sell outs”! Live er bandet også mere end habile, hvilket de blandet andet demonstrerede da de besejrede dagslyset på Copenhell i sommers. UPDATE: ORM HAR AFLYST OG ERSTATTES AF GESPENST.
Lørdag tager tingene en drejning over mod noget mere “moderne”, nemlig den atmosfæriske black metal, leveret af to bands, der også udsendte roste udgivelser sidste år. Og begge med en form for nautisk tema, hvor man blev suget ned i dybet til søs af henholdsvis SunkenDeparture og MorildVI. Begge bands er i den mere “hemmelighedsfulde” ende, hvor deres bistre og fortvivlede toner får lov til, at tale meget for sig selv og der ikke gøres så meget for, at profilere bandmedlemmer og alt muligt halløj udenom. Troels-Henrik fangede forresten Morild live på Atlas fornylig, hvor der var ros til bandets gennemtænkte liveshow.

Alkymist tager dig ud på en progressiv doom/sludge-rejse, mens Solbrud vel efterhånden ikke behøver den store introduktion? De har siden debuten i 2012 formået at holde de sorte gryder i kog med yderligere to albums, det seneste, Vemod, fra sidste sommer. Vi har oplevet bandet live adskillige gange, på både Beta, Radar, i en kirke og på festival, og de skuffer aldrig.

Alt det her får man for 50 kr. (kontant i døren) pr. dag! Fuck januar udsalg, det er dælme noget af et tilbud det her.

Ungdomshuset // d. 2. & 3/2 // Kl. 20.00 // 50 kr. pr. dag.

Og nu til noget lidt andet, efter alt det mørke rabalder. Lørdag kan du opleve en af den danske rockscenes mere velbevarede hemmeligheder i form af Tiger/Swan, der gæster Beta. Der er dømt synthrock, fra et band hvis egentlige debutalbum har været en del år undervejs, men 2018 skulle være året. Bandet har blandt andet varmet op for Carpark North og blevet interviewet af os. Uden sammenligning i øvrigt.

Det efterhånden næsten 4 år gamle interview kan læses HER. Med som opvarmning på Beta har de electro-pop kvartetten Desmond.

Beta // d. 3/2 // Kl. 20.00 // 95/120 kr.

Tilbage på Loppen finder vi et band, som det sørme også er lykkedes os at interviewe! Ja! Eller rettere, forsangeren fra bandet. Jonas mødtes nemlig med Shiny Darkly‘s frontmand Kristoffer Bech tilbage i 2014, til en snak om at få hul igennem i England, deres dengang første album og modtagelsen af dette.

Nu er der gået 4 år og vi venter stadig på nyt fra “gloom-pop” bandet, men mon ikke koncerten varsler, at ventetiden er ved, at være ovre? En ny single er ved at være ude, men vi venter stadig på en video, så vi napper lige en af de seneste nedenfor.

Opvarmningen leveres af “excentriske” Tettix Hexer.

Loppen // d. 3/2 // Kl. 21.00 // 90 kr.
Vi lukker og slukker med en tur i Pumpehuset, hvor Uhørt lige giver lidt lyd fra sig her cirka halvejs mellem to festivaler. Nu har de heller ikke så langt, efter at være flyttet fra Refshaleøen til Vesterbro sidste år.

Nuvel, denne lørdag præsenterer Uhørt 7 navne. Du får synth/kraut/pop fra Motorique, rap og tunge beats fra Broer, folk-soulet pop fra Julie Elinor og eksperimenterende popmusik fra Teenage Love, som jeg synes har lavet nogle ret “sjove” singler – der er i hvert fald fuld knald på poppen!

Hos The Oceans er der til gengæld fuld knald på 90’er guitaren, duoen er en slags udløber fra brit popperne Paper Tigers. Så forvent brusende guitarbredsider og “Oasis” vokal. 90’erne spøger også hos psykedelisk pop-rockede Eerie Glue, som det seneste år, plus minus, har udsendt 4 EP’er, som har resulteret i 3×4 stjerner og en enkelt 5’er fra vores side. Om det lige er det ene eller det andet kommer måske også lidt an på dagsformen hos anmelderen, men jeg har i hvert fald givet både 4 og 5 til bandet. Sidstnævnte var til EP’en Love, der udkom i sommers og var spækket med iørefaldende melodier og dejlig “druggy” vibe og stemning.

Endelig har vi Sundays, der er vokset fra et folk-poppet soloprojekt fra Magnus Jacobsen (tidligere forsanger i Dance With Dirt) til nu, at være en kvartet. Dermed er lyden også blevet tilsvarende “større”, men det er stadig i den lidt tilbageholdende og følsomme ende af spektret. Dem har jeg fidus til, det kan et eller andet det her, selvom stilen er velkendt.

Pumpehuset // d. 3/2 // Kl. 19.30 // 135 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Slægt på Copenhell ’17

Previous articleEster Brohus: Heart of the Country ★★★★☆☆
Next articleYou Work For Me Now: Hopes and Dreams (EP) ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.