Home Anmeldelser You Work For Me Now: Hopes and Dreams (EP) ★★★★★☆

You Work For Me Now: Hopes and Dreams (EP) ★★★★★☆

1925
0

Det selvproklameret kedelige aarhusianske indie-rock orkester, You Work For Me Now, er klar med deres anden EP, hvor udtrykket er blevet mere vidtfavnende, og kvaliteten fortsat er høj.

Det er ikke fordi der er voldsomt store armbevægelser hos You Work For Me Now, men de har nu alligevel formået at få skabt lidt opmærksomhed om sig selv – især fordi de musikalsk har leveret kvalitet, både på deres foregående, selvbetitlede EP og når de har stukket hovedet frem live. Nu er Aarhus-bandet klar med en ny EP, hvor et par af numrene allerede er blevet luftet i live-i-studiet versioner på Youtube – blandt andet titelnummeret ‘Hopes and Dreams’.

Netop ‘Hopes and Dreams’ er også den nye EP’s mest akut fængende sang – med Leon Møllers glimrende vokal i en fremtrædende rolle. Det er egentlig et relativt enkelt opbygget nummer, men melodien er afhængighedsskabende, og jeg er hurtigt kommet til at synge med. Her er dog også min lille anke ved nummeret; at andet vers er en gentagelse af første, så man er hurtigt i bund med teksten (til gengæld er linierne fint turneret; “I’m not awake//But I’m not asleep//I woke you up//In my dreams”).

Hvor titelnummeret er det mest ligefremme på EP’en, bliver der arbejdet lidt mere med at inkorporere ambiente og ind i mellem storladne stemninger i sangene – man kunne bruge Elbow på deres senere albums som referencepunkt. Åbneren ‘Cracks’ åbner næsten lidt neo-soulet og luftigt, og diskret korarbejde er sammen med Møllers vokal med til at gøre det til en lille lækkerbisken.

Netop Møllers vokal er lidt af et trumfkort for You Work For Me Now. Hans klang sammenlignede Troels-Henrik med Jeff Buckley, og selv om det selvfølgelig er store ord, så er det sgu nogle gange rygradsrislende godt at lytte til hans vokal – og han bliver sat godt i scene af resten af bandet, som bestemt også er dygtige i egen ret.

Det mest rockede nummer på EP’en er midterstykket, ‘Only Once’, som også leverer et stærkt vokalt hook, og hvor guitarerne også får lov at slå lidt gnister, inden ‘Tapes’ skruer op for dramaet og det storladne, med ekkoeffekt og kor. Begge flot udfoldede sange, med hver deres styrker.

Endelig er der så afslutningen med ‘The One That Got Away’, som lader Møllers vokal trække læsset indledningsvist ovenpå et trommebeat, inden der bygges på, og nummeret ender som en relativt uptempo sag. I mine ører måske det mindst gode nummer på EP’en, men stadig mere end solidt – og den tangentbårne outtro er et fint punktum.

You Work For Me Now tager med Hopes and Dreams et skridt frem i deres udvikling, og bygger på udtrykket fra den seneste, selvbetitlede EP. Især titelnummeret kunne også fortjene radio-airplay (læser I med, P6 med flere?) og det er også en helstøbt oplevelse at lytte udgivelsen igennem – faktisk kunne man ønske sig den var lidt længere. Det er et ret godt tegn fra en EP, og i mine ører er You Work For Me Now klar til albumformatet. Vi lander på 5 helstøbte stjerner for Hopes and Dreams.

You Work For Me Now spiller releasekoncert på HeadQuarters i Aarhus i aften (d.2/2) – du kan finde bandet på Facebook.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleThe The – Dogs of Lust – 2/2 – 2018
Next articlePremiere: Ny video fra The House

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.