Home Artikler Mest læste indlæg på GFR i 2016

Mest læste indlæg på GFR i 2016

1737
0

2016 er ved at være et overstået kapitel, så i dagene mellem jul og nytår fyrer vi op for det alle bare elsker: Årslister! Men først har vi kigget i vores statistikker og tjekket op på, hvilke indlæg der egentlig er de mest læste på siden i året der er gået. Så er du til meningsløse lister, så læs med her.

Meningsløse i den forstand, at vi jo ikke tjener nogen penge på kliks og der er utroligt mange faktorer der spiller ind på, hvilke indlæg der lige er blevet de mest læste. Nogle få er blevet “boostet”, nogle er delt videre mange gange, nogle er ikke, nogle kunstere har mange fans, nogen har få og nogle har fans der klikker ivrigt. Nogle indlæg har haft det meste af et år til at trække, andre kun få uger (alle indlæg trækker dog normalt klart mest den første uge eller to, så den faktor er ikke SÅ afgørende), og nogle indlæg er slet ikke kommet på siden endnu, så de bliver snydt lidt. Og så er der jo nogle anmeldelser, eksempelvis fra festivaler og koncerter, der har et større “dele-potentiale”, da de indeholder flere forskellige kunstnere, og dermed kan nå længere ud. Hvis de deles, forstår sig…

Men eftersom det her jo egentlig bare er lidt hygge, tidsfordriv og en overspringshandling, så lever vi lige med disse faktorer, der kan give et lidt unfair resultat – tag det ikke for mere, end det er.

For at jævne banen lidt mere ud, har vi set bort fra indlæg som sidste års årslister og indlæg af typen “anbefalede koncerter i Aarhus/KBH”, der naturligt scorede højt hvad kliks angår. Ligeledes har vi forsøgt at dele det op i 2 kategorier, så uligheden udjævnes en smule.

Lad os se hvad I gad at klikke på i år (pr. 15/12)!

Top 10 mest læste anmeldelser 2016 (albums, EP’er og koncerter):

1) Deerborn: Crash & Burn

2) Copenhell ’16: reportage og korte anmeldelser, lørdag d. 25/6

3) Copenhell ’16: reportage og korte anmeldelser, torsdag d. 23/6

4) Uhørt ’16: Reportage og korte anmeldelse, fredag d. 12/8

5) Uhørt ’16: Reportage og korte anmeldelser, lørdag d. 13/8

6) Copenhell ’16: Reportage og korte anmeldelser, fredag d. 24/6

7) The Bullhounds: To Rock & To Serve

8) Livløs: Livløs EP

9) Sonja Hald m. Venner, Radar, d. 23/4

10) Gutter Island ’16: Reportage og korte anmeldelser, fredag d. 19/8

Lidt tanker og trivia:

Årets mest læste anmeldelse, Deerborn, har næsten lige så mange kliks som nummer to og tre på listen… tilsammen! Faktisk er Crash & Burn vores mest læste anmeldelse nogensinde, efter at have kilet sig forbi Baal Amager Bio koncert anmeldelse. Hemmeligheden? Vind, vejr, tilfældigheder og sikkert en ordentlig røvfuld likes, videredelinger og interaktioner på facebook. Det er desværre det, der skal til for, at nå rigtig langt ud på det sociale medie efterhånden, især efter facebook ændrede deres algoritmer tidligere på året. Så interagér, for dælen!

Copenhell er stærkt repræsenteret blandt anmeldelser i år, faktisk er reportagen og de korte anmeldelser fra alle tre dage i top 10. Lige så bemærkelsesværdigt er det, at ingen anmeldelser fra Roskilde Festival er i top 10 i år (på nogen af listerne), det er vist aldrig sket før? Det er nok lidt et tilfælde, de ligger da også lige i slipstrømmen af top 10. Men Copenhell satte sig altså på festivalflæsket i år, og vi er ikke engang et “rigtigt” metalmedie! Men endelig belønner det hårde arbejde med, som en af de få medier, at skrive anmeldelser fra dag til dag sig, måske?

Som altid, fristes man til at sige, er der også masser af trafik i Uhørt Festival, men det er heller ikke så underligt. Deres og vores musikprofil og “ånd” matcher hinanden ret godt, faktisk kan det vel tælles på én hånd hvor mange navne på årets plakat, som vi ikke på en eller anden måde kunne finde på at anmelde eller omtale.

Det samme gør sig måske lidt gældende for Gutter Island Garage Festival, her er fokus og plakat smallere, til gengæld matcher festivalens indstilling, idealer og værdier ret godt vores egne, så også her er der et naturligt match. Og så er der ikke så mange om buddet, det var vel reelt kun GAFFA der gad tage til fortet udenfor Vordingborg, ud over os?

Livløs og The Bullhounds repræsenterer så to modpoler blandt anmeldelser, men to der også har noget tilfælles. Den ene var meget positiv (Livløs) og den anden var meget negativ (The Bullhounds) – det er begge dele noget, der tiltrækker læsere. Dermed ikke sagt, at der ikke er læsere til ting, der ligger midt imellem i større eller mindre grad, men statistisk set lokker det meget positive, eller det meget negative bare lidt flere til.

Aarhus og Radar er hyppige gæster i vores spalter, men kun en enkelt anmeldelse sneg sig ind i top 10. Det er nu nok mere tilfældighedernes spil, feltet bliver tæt i bunden af top 10 og ned af listen derefter. Faktisk er det kun cirka 20 kliks der skiller nummer 7 og 10 på listen.

Top 10 mest læste “artikler” 2015 (interviews, GFR anbefaler og “diverse”):

1) Copenhell ’16: Lister, staldtips og overspringshandlinger

2) GFR Anbefaler: 5 metalnavne der burde spændes på en raket i 2016

3) Gutter Island  – den lille garage-rock festival som kunne, interview

4) Uhørt ’16 – Must sees og lykkeposen

5) Spot Festival ’16: Optakt og anbefalinger

6) GFR Anbefaler: Rocknavne (med mere) der burde spændes på en raket i 2016

7) Gutter Island ’16: Stemningsreportage fra torsdag d. 18/8

8) Space is The Place – interview med Kasper Fjord, CPH Psych

9) Musik eller Ingenting – Historien om Tapetown

10) Alting Flyder Sammen Nu – Interview med Bisse

Lidt tanker og trivia:

Kan I huske jeg nævnte det med delinger og interaktioner? Det ultimative eksempel på det i år er Copenhell indlægget med lister og overspringshandlinger. Det blev nemlig delt af Copenhell selv, i “begivenheden” til årets festival og så gik det ellers helt amok. Det er med afstand vores mest læste indlæg nogensinde, hvilket både er fedt og forfærdeligt. Fedt, fordi det gav læsere og opmærksomhed (tak Copenhell!), knap så fedt, fordi det tog mig meget kort tid at flække det indlæg sammen og det egentlig bare var ment som lidt “nemt” fyldstof… og så bliver det SELVFØLGELIG vores mest læste indlæg nogensinde, i stedet for noget af det, vi har brugt timer og dage på at skrive. Jeg føler mig så billig!

Uhørt, Gutter Island og også Spot Festival marker sig også flot her, igen er det måske ikke så overraskende, det er lige vores målgruppe og alt det der. Hvad der så lige scorer højest fra år til år afhænger lidt at tilfældigheder og skiftende faktorer. Til gengæld er det lidt atypisk at Gutter Island Den lille festival som kunne indlægget i dette tilfælde faktisk ikke er nyt, men et interview jeg lavede med formanden i september 2015. Festivalen afholdes jo kun hvert andet år, så det faldt tilmed lige mellem to festivaler, og kunne nærmest ikke være mere uaktuelt? Nå men, nogen må have delt/læst det i 2016, jo!

Vores lidt ujævnt publicerede GFR Anbefaler indlæg plejer generelt at klare sig ret stærkt, men der blev “kun” plads til to i top 10, de to der omhandlede bands der burde have mere opmærksomhed i 2016. Hvordan gik det så egentlig de navne som jeg ville have spændt på raketter? Øhm ja, det er næsten et separat indlæg værdigt, men det var vel lidt hit and miss, men faktisk ikke så tosset, som man kunne have frygtet!

Listen sidste 3 pladser indtages af interviews, vi har lavet en del gennem årene, og de plejer normalvis at trække ganske stabilt hvad læsere angår, og så er der så som her, nogen der stikker af og trækker fra midterfeltet. Den der skiller sig ud her, er Historien om Tapetown, der var en slags kombination af interview og portræt artikel, noget vi forresten godt kunne tænke os at lave mere af i fremtiden, når tiden tillader det. Så føler vi os nemlig IKKE så billige, hehe…

Anyway, også denne liste er tæt, top 5 (og den suveræne førsteplads) har slået hul, men nummer 6-10 skilles kun af cirka 25 kliks i alt.

Det var det! Blev vi klogere på noget? Tja, måske? Men ellers håber jeg da bare, at vi hyggede os med læsningen!

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleArchives of Alaska: Archives of Alaska (EP) ★★★★★☆
Next articleGFR’s Favoritter: Internationale udgivelser 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.