Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Archives of Alaska: Archives of Alaska (EP) ★★★★★☆

Archives of Alaska: Archives of Alaska (EP) ★★★★★☆

2323
0

Af en debut-EP at være er Archives of Alaska’s selvbetitlede EP en ret afklaret affære. Retningen er sat, og der er dømt fuld fart ud over metalsletterne, med højt til loftet på de melodiske stykker, som heldigvis trækker mere på melodisk hard rock end outright pop.

Kvartetten Archives of Alaska har base i Roskilde, og spiller, kort fortalt, metal core, hvor der på alle numre er plads til vokalharmonier og melodiske afstikkere fra den ellers kradsbørstigt fremadstormende metal. Det er en genre, jeg godt kan have mine forbehold overfor ind i mellem, men Archives of Alaska har faktisk fået lavet en blanding, som jeg har det fint med indtage. Det skyldes blandt andet at de mere harmoniske passager minder mere om klassisk melodisk hård rock end et stykke støjende Britney Spears.

Samtidig har kvartetten altså også god bund i det, de foretager sig. Der er røv i bukserne, for nu at sige det på gammeldags manér. Det er ikke fordi, der er noget nyt og banebrydende i Archives of Alaska’s lyd, men det fungerer som det skal på EP’ens fire numre. Det første, ‘Animal Heart’, fræser direkte ud af starthullerne med pågående råbevokal og riffs, som undervejs afløses af EP’ens måske mest poppede passager, som igen afløses af en hardcore-hakkende brølepassage. Effektivt.

Endnu mere fart over feltet er der på den hidsige ‘Concerta’, som dog tager tempoet ned til et stærkt groove på det helt rette tidspunkt undervejs, før et nærmest hard rockende melodisk stykke indfinder sig mod slutningen, før både “wåååh-ååååh”-kor og hæse råb indgår i et parløb inden den nærmest thrashede afslutning. Archives of Alaska formår at variere deres materiale, også ud over den basale formel i genren.

På ‘Some Just Vanish’ smides hard rock, metalcore og hardcore i en blender, der sættes i gang på max. Sådan lyder det i hvert fald. Igen formår bandet at variere godt, så man ikke konstant enten bliver blæst igennem, eller får poppede harmonier, men smelter gerne de to udtryk sammen i forskellige intensitetsgrader. ‘Some Just Vanish’ er i mine ører punktet hvor den øvelse lykkes bedst for bandet. Det er i hvert fald et både medrivende og velfungerende track, der nok skal få nakker til at vippe rundt om.

På EP’ens sidste track er det lige ved at der går for meget hakkende metalcore i den for mine sarte ører, men alligevel har ‘You Are the Morning’ stadig nogle virkelig glimrende passager, det er svært ikke at nikke anerkendende i retning af. Det er i det hele taget tilfældet med hele EP’en, som måske godt på produktionsfronten kunne tilføres en lille smule mere tyngde i lyden og bund i rytmesektionen, og lidt mere tydelighed på den råbende del af vokalen, men ellers er en rigtig stærk debut-EP, med et band, der formår at sætte metalcorens byggeklodser sammen med hard rock og dermed skaber et ret velfungerende udtryk.

Det betyder at Archives of Alaska sniger sig op på 5 upcoming-stjerner for en virkelig velfungerende debut-EP.

Du kan finde Archives of Alaska på facebook.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleDe Nøgne Øjne: De Nøgne Øjne (EP) ★★★★☆☆
Next articleMest læste indlæg på GFR i 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.