Home Seneste Januar 2015 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 5

Koncerter i KBH, uge 5

2790
0

Sådan, så skulle de fleste spillesteder være vågnet op af deres januar hi, i hvert fald er der MASSER af rockede koncerttilbud i hovedstaden de kommende dage. Så beskrivelserne af de enkelte arrangementer bliver måske lidt kortere end normalt, klar til rapid fire….

Vi lægger ud på Staden, hvor Loppen lægger scene til Frithjof Toksvig’s lydeksperimenter kaldet Ekko, der kort fortalt blander downbeat electronica med støjelementer. På plakaten er også Roxy Jules, der tæller musiker/sangskriver, Julie Runa, Sofie Kvist på trommer og kor, samt arbejdsomme Manoj Ramdas på guitar og theremin. Vi lægger benhårdt ud med det der må være ugens anbefaling for de nysgerrige.

Loppen // d. 29/1 // Kl. 20.30 // 55 kr.

Amager Bio byder på progressiv guitar-rock i massive mængder, når de britiske veteraner Wishbone Ash tropper op og spiller hele deres klassiske live album Live Dates, samt numre fra deres nyeste studiealbum. Bandet har efterhånden 45 år på bagen, og den legendariske liveplade, der er omdrejningspunktet, 40. Bandets lyd har inspireret navne som Thin Lizzy, Iron Maiden og Opeth.

Amager Bio // d. 29/1 // Kl. 19.00 (døre) // 275 kr.

Et andet sted på Amager, nærmere betegnet lige ved siden af Amager Bio, hos Beta, åbner de forårssæsonen med et rock-brag. Nemlig den eksplosive rock-duo God Damn fra Wolverhampton, der lander som en sidste januar storm med fuzz- og støj pedalen jokket i bund. De bliver åbenbart beskrevet som en “tung og djævelsk” udgave af The White Stripes – det lyder da lovende!

Support: Swindler

Beta // d. 29/1 // Kl. 20.00 (døre) // 70 kr. (forsalg), 90 kr. (døren)
Vi hopper til fredag der byder på hele 7 forskellige arrangementer. Vi lægger ud på High Voltage, hvor southern rock-metallerne med det dejlige navn Loud & Rowdy holder releasekoncert for deres debutalbum (som vi da forresten ikke har modtaget?). Med som support har de Mojave Desert Rebels, der af 2 omgange har modtaget 4 stjerner for EP-udgivelser her på siden. Først tilbage i maj 2013 for High Class Clown og senest tidligere på ugen, hvor de udsendte Through The Fire, hvor de bevæger sig lidt væk fra ørkenrocken der var fremtrædende på førstnævnte. Læs Thomas’ anmeldelse af deres nyeste EP HER

High Voltage // d. 30/1 // Kl. 22.00 // 70 kr.

I Templet i Lyngby er der 3 navne på plakaten. Funk, rock, pop bandet Ingurland, Borneo der eksperimenterer med junglerytmer, jazz og pop, samt det alternative rockband Tales From The Attic. Sidstnævntes nyeste EP var først udgivelse vi anmeldte i år, den anmeldelse kan læses HER.

Templet // d. 30/1 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Bevæger vi os tilbage på Christiania, så byder Loppen på amerikansk noise-rock fra Body Dope, der lover super intense og energiske liveshows. På plakaten finder vi også danske A Horrible Death To A Horrible Man, der ligeledes slår deres folder indenfor noise-rocken, af den tunge slags. Vi har tidligere brugt nummeret “A Sudden Violent Displeasure” som Dagens Track her på siden og ser frem til deres mini-album Escape Escape, der udkommer sidst i marts måned.

Loppen // d. 30/1 // Kl. 21.00 // 60 kr.

Slår man i stedet for et smut forbi kødbyen, kan man i stedet for få sig en røvfuld punket grunge fra VokadinKB18 . Vi har anmeldt udgivelser fra det intense og uregerlige live-band af flere omgange, find vores materiale om bandet HER.

Support: The Ritual + 209

KB18 // d. 30/1 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Lygten Station har man også fundet 3 navne frem, som skal stå for aftenens underholdning. Denne gang er vi over i den mere heavy afdeling med Wasted, der gør sig i “old school horror metal”, Release Maltese Falcon som beskrives som “old school hard metal” og endelig Chainfist. Sidstnævnte tildelte jeg 4 stjerner for albummet Scarred tilbage i begyndelsen af oktober måned sidste år, hvor de med sikker hånd lånte lidt fra 80erne thrash, heavy og metallisk hardrock. Læs anmeldelsen HER

Lygten Station // d. 30/1 // Kl. 20.00 // 75 kr.
Amager kan også være med, denne gang serverer Beta (i samarbejde med Devilution) københavnsk-aarhusiansk death/punk/thrash fra The kandidate, der blandt andet tæller Jacob Bredahl på Vokal. På plakaten er også det københavnske hardcore band Ruined og Czar, der har ex. The Psyke Project frontmand Martin Nielskov i front. Det bliver bandets første officielle koncert, du kan lytte til deres harske toner HER.

Beta // d. 30/1 // Kl. 21.00 // 100 kr. (forsalg), 120 kr. (døren)

Endelig et lille shout out til Emergenza FestivalRust, der endnu engang har en række upcoming navne på plakaten til de indledende runder fredag (og lørdag). Se programmet HER

Og en til, til kollegerne på Bands Of Tomorrow, der holder Award Show fredag aften i Kulturhuset Islands Brygge, hvor der er en lang række fine navne blandt de nominerede. Desuden er der live optrædener fra Keep Camping, Aleksander, Small Time Giants og Blå Nætter.

Lørdag topper vi lige fredagens udbud med et enkelt mere, så vi ender på hele 8 (og der er flere derude, så kig selv lidt mere rundt). Vi lægger ud på KB18, hvor der denne aften er et broget udvalg bestående af 3 bands på plakaten.

Du får metalcore/post hardcore hybriden Cold Black, som vores anmelder Hank var meget begejstret for, da de for et lille års tid siden udsendte EP’en In Motion. Han tildelte hele 5 stjerner og kaldte dem samtidig Danmark’s svar på Black Veil Brides og Asking Alexandria. Læs anmeldelsen HER

Et andet band vi har anmeldt, er det 5 mand store rockorkester Junkyard Drive, fra Roskilde. Thomas var lidt mere fedtet med stjernerne og smed kun 3 efter dem for EP’en Junkyard Luxury tilbage i november sidste år. Meeeen, jeg er faktisk sikker på, at der er meget mere krudt i bandet live!

Sidste navn på plakaten er en ukendt størrelse for mig. Raygun Rebels, som lover at “we will kick your ass” – så behøver man jo heller ikke vide meget mere.

KB18 // d. 31/1 // Kl. 20.00 // 50 kr.
PUNK! Javel!! Et hurtigt punk-fix finder du i Huset KBH, hvor lørdagen byder på The Vibrators, Dead Actions og Shock Tilstand (som holder afskedskoncert denne aften).

Huset KBH // d. 31/1 // Kl. 21.00 // 100 kr.

“Veteranen Niels Skousen viser på Smil Eller Dø, at der stadig er masser af musikalsk, og ikke mindst lyrisk, bid tilbage, trods han har rundet de 70 år. Smil Eller Dø er et rigtigt “lyttealbum”, i den forstand, at musikken, meget smagfuldt produceret af Nikolaj Nørlund, på overfladen ikke gør det store væsen af sig, men fungerer som en art indtagende lydtapet for Skousen fantastiske tekster”.

Således skrev jeg blandt andet i vores indlæg med Top 5 danske favorit albums i 2014. Smil Eller Dø tildelte jeg 5 store stjerner i anmeldelsen HER, lørdag gæster Skousen Templet i Lyngby med gamle og nye numre i kufferten.

Templet // d. 31/1 // Kl. 20.00 // 190 kr.
Hurtigt videre til High Voltage! Der er rock! Med H.E.R.O. og 90er rockende LittleFish, som udsendte deres debutalbum sidste sommer, efter en 19 år lang rejse. Albummet er en rigtig fornøjelig og letfordøjelig omgang guitarrock, og fik 4 solide stjerner med på turen i anmeldelsen HER.

High Voltage // d. 31/1 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Hurtigere for pokker, der er mere endnu! På Loppen holder Stream City release for deres album Hoax, der udkommer på mandag. Jeg har lyttet lidt og er du til folk-balkaniseret hardrock, som der kan danses til og nogle tekster der måske er værd at give et lyt, så går du ikke galt i byen på Staden… eller, det kan da godt være at du gøre det, men sigt efter Loppen.

Support: Héró

Loppen // d. 31/1 // Kl. 21.00 // 55 kr.

Vi iler videre mod indre by, nærmere bestemt Råhuset, hvor der er 3 forskellige navne på scenen lørdag aften. Black Light White Light fik en lidt lunken 3-stjernet modtagelse da Kristina anmeldte deres debutalbum sidste efterår, men psykedelisk folk-rock med godt med fuzz-pedal, er måske noget der alligevel kunne vække min nysgerrighed. Telestar Sound Drone beskrev Jonas som en lidt krævende lytteoplevelse, da han anmeldte deres dronende psykedeliske rock på albummet Comedown tilbage i juni måned 2013.

Endelig er der blevet plads til Lake Francis, der ikke gør sig i det psykedeliske, men i stedet svæver indierock-drømmende rundt i et filmisk lydbillede. Jeg diskede op med 4 af de fine til albummet Tonight Is Lost, der nok lød vældig flot og veludført, men som ikke rigtig kom ind udner huden på mig. Læs anmeldelsen HER (og ignorer lige, at der tilsyneladende er gået noget galt med formateringen siden den kom på!).

Råhuset // d. 31/1 // Kl. 21.00 // 50 kr.
Ja, jeg har fundet endnu er arrangement med 3 navne på plakaten. Og ja, vi har anmeldt dem alle her på siden i tidens løb. Let’s get moving! På Lygten Station er der endnu en mulighed for at får stille din rock-trang lørdag aften. Retro-rockende Lucer fik 3 af de solide af Thomas for deres selvbetitlede EP tilbage i slutningen af august måned. Det var hovedsageligt manglende originalitet han hang sig i, for at der er krummer i bandet fik han nævnt afslutningsvis i anmeldelsen HER

SEA har flere ting tilfælles med Lucer: de er danske, de er labelmates, de hylder rocken fra en svunden tid, i dette tilfælde den klassiske heavy og så fik de 3 stjerner her på siden – denne gang fra undertegnede. Om det var helt fair, er jeg stadig lidt i tvil om, jeg har set flere omtale bandet og udgivelsen i rosende vendinger, men jeg synes der manglede nogle numre pladen igennem af samme kvalitet som det fede åbningsnummer “Sorry To Be Sane”, som du kan læse i anmeldelsen HER

4 stjerner blev det til gengæld til for Red Sky Wizard, som Jonas anmeldte en EP fra for et lille års tid siden. “Et fint lille rockdrøn…. 70er inspireret rock ‘n roll med en bismag af heavy og stonerrock” kaldte han bandets retrotoner i anmeldelsen HER

Så meget testosteron rock på ét sted, det må simpelthen resulterer i Ugens Anbefaling herfra!

Lygten Station // d. 31/1 // Kl. 20.00 // 80 kr
Og inden vi fik postet indlægget blev følgende koncert sgu’ udsolgt (men den skulle da lige nævnes alligevel), vildt nok!

Vi slutter denne lidt hektiske omgang koncert-kig af med et tur tilbage til Beta, der lørdag aften står i dødsmetallens tegn. Nærmere bestemt Fee Døø fra de danske veteraner Illdisposed, som sgu snart (næste år?) kan fejre sølvbryllup?! Bandet udsendte sidste sommer deres 12. album, With the Lost Souls on Our Side, hvor af mindst 2, There’s Something Rotten… In the State of Denmark og 1-800 Vindication, er legendariske værker indenfor dansk dødsmetal. Jonas anmeldt dem live tilbage i 2013, hvor de nedlagde Radar i Aarhus, den anmeldelse kan læses HER

Support: Spitanger

Udsolgt.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleCymbals Eat Guitars, Radar, 27/1 – 2015 ★★★★★☆
Next articleL7 – Pretend We’re Dead – 30/1 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.