Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Cold Black: In Motion (EP) ***** (5/6)

Cold Black: In Motion (EP) ***** (5/6)

3818
1

Danmarks svar på Black Veil Brides og Asking Alexandria vender tilbage fra en sviptur til USA med første nye udspil siden 2012 (og en ny bassist). find krigsmalingen frem, riv dine sorte jeans i stykker, og lad os tage et kig på hvordan dansk metalcore lyder anno 2014.

Der er på den musikalske front, egenligt ikke sket synderligt meget siden jeg sidst hørte fra Cold Black, den ganske udemærkede EP From Scratch. De bevæger sig stadig inden for metalcore/posthardcorens hybrid verden, der med sin signatur veksling mellem tung død og ødelæggelse og højt flyvende, hjerneimprentende sing-along pop har lagt sig tungt ind over den moderne metal-scene. Alligevel er der et eller andet ved In Motion der bare fungerer forbandet godt, hvilket ved første gennemlytning kan være lidt svært at sætte finger på, det vil nemlig være synd at sige, Cold Black genopfinder genren. Der er ikke er mange nye ideer på albummet, men genrens gamle dyder er  bare udført så utroligt godt, og why fix something that ain´t broken. EP’en byder på 5 tracks og klokker ind på lige under 16 minutter, hvilket vidner om sange der er skåret lige som de skal. Der er ingen uendelige breakdowns, malplacerede technotrampestykker eller lange solodueller, i stedet har Cold Black holdt fokus på den gode popsang, krydret med heavy riffs og dobbelt pedaler.

EP’en åbner med tracket ”Constalletions”, der mildest talt ikke spilder tiden. Mindre end ét sekund har cd’en været i maskinen, før Victor Rimpler skriger hovedet af mig, og ind i heavy rockens land vi ruller. ”Constalletions” er efter min mening ikke skivens stærkeste track, men det kører derudaf i godt tempo, har et udemærket hook, og lader guitaristerne Alex Rimpler og Martin Dupont spille med musklerne, uden af det nogensinde tager fokus.
Den er efterfulgt af bandets første single ”These Lips Will Go Blue”, og her bliver det ikke bare godt – det bliver rigtig godt! Stemningen sættes dystert med Victor Rimplers hæse vokal der synger, efter min mening, pladens stærkeste hook: ”I see my time in reverse, my life flash before my eyes” over et dystert backbeat , indtil et knogleknusende tungt groove river os ind i et epos af tung metal, hæse skrig om hjælp og  drønlækre popomkvæd. Der er ikke så meget andet at sige, end at det bare er forbandet godt!

Den gode stil holder Cold Black faktisk hele resten af turen, der er en fest af god metalcore anno 2014.
Men få plader har endnu formået at være perfekte, og denne er heller ikke  helt en af dem. Det vil ikke skade bandet at eksperimentere lidt mere i deres sangskrivning, da de fem sange, velskrevne som de er, godt kan minde en del om hinanden. For eksempel vil jeg gerne høre mere i stil med den samplede outro på titelnummeret ”In Motion”, der lægger op til en mere ambient stil.

Mit andet kritikpunkt er lidt ambivalent og omhandler produktionen. In Motion er indspillet i USA af Tony Gammalo, mikset af Matt Dalton (I See Stars) og masteret af mr. Post hardcore himself, Joey Sturgis (Of mice and men, Asking Alexandria etc.). Og det er på mange punkter kommet bandet til gode, da EP’en er virkelig velproduceret og lyder knivskarp, men på samme tid kan jeg ikke lade være med at ønske, at de havde fået lavet det et andet sted, da det er nogle af de mest prominente producere inden for den moderne metalcore scene. Det gør, at Cold Black kommer til at lyde som mange andre bands, hvilket er synd, da de er et band, der faktisk, til trods for at bevæge sig inden for en genre der har stået meget fast de sidste par år, formår at skille sig ud fra mængden med effektiv sangskrivning og en ærlighed overfor det de laver, som mangt et band virkelig kan lære noget af. Det er pop i metalform, og det er præcis det Cold Black vil have, det skal være. Til trods for et par minimale missere undervejs, er ”In Motion” en af de bedste danske metalskiver, jeg længe har hørt, og jeg glæder mig allerede til at høre mere fra dem.

Anmeldt af Christian ”Hank” van Alstine

Tjek Cold Black ud på deres facebook.

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleThe Psyke Project – Partisan – 5/3 – 2014
Next articleGFR Fokus: Koncerter i København, uge 10

1 COMMENT

  1. Cold Black er det fedeste band jeg længe har hørt! kan godt være at lyrics’ne minder lidt om hinanden, men man synger fandme med hele vejen igennem, og mine venner og familie hader mig for det! 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.