Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer 209: Fused & Confused **** (4/6)

209: Fused & Confused **** (4/6)

2465
0

Den tidligere Dial Zero forsanger Christian Hansen er klar med et nyt musikalsk projekt. 209 serverer spartansk instrumenteret melankoli, på albummet Fused & Confused.

Numrene på Fused & Confused er hovedsageligt kommet til verden med den nu i Holland bosatte Christian Hansen’s casiokeyboard som fødselshjælper. Siden er sangene blevet finpudset og tilføjet flere instrumenter (orgel, trommemaskine og guitar). Det giver sangene en intimitet og enkelhed, som i det store hele er en styrke.

Hansen har nemlig et godt melodiøre, hvilket allerede kommer til udtryk på albummets første nummer, ’Echoes’, der starter med knitrende synths og en pulserende tromme, der slår stemningen an, inden en guitar får nummeret til at skifte karakter. Enkelt, men meget effektfuldt.

De to næste numre, de guitardrevne ’Alone’ og ’Are You a Zombie Your Heart Beats Slow’ er også begge fine sange, hvor førstnævnte dog trækker en smule for længe ud, mens sidstnævnte er den mest dynamiske.

‘Black Space’ minder stilmæssigt om noget Radiohead kunne have produceret omkring Kid A/Amnesiac-perioden og er et tekstløst mellemspil, inden den eftertænksomme ‘It’s True’ sætter sit eget stilfærdige tempo og bruger flerstemmig vokal til at sætte stemningen. Den efterfølgende ‘Rainbow Door/Mushroom Key’ er skævt melodisk og nok albummet mest catchy nummer. Orgel og trommemaskine sætter dagsordenen i et fortættet lydbillede, som underlægning til Christian Hansen’s vokal, hvilket også giver nummeret en fyldigere lyd end det ellers er normen på Fused & Confused.

Den følges af ‘Springtime’, der er tilbage i det mere nedtonede, men til gengæld stadig et stærkt melodisk nummer. ‘I Just Call To Say I Love You’ er det mest kradsbørstige, man kan finde på Fused & Confused, i hvert fald rent musikalsk. Ikke at det nødvendigvis siger så meget, for generelt er sangene holdt i det afdæmpede hjørne. Men her gives der slip i dele af sangen, på et omkvæd (som Hansen’s kompositioner ellers ikke gør meget i) med distortion, der gentager titlen: “I just call/to say I love you”.

Vi er dog hurtigt tilbage i det afdæmpede hjørne med den charmerende ‘Little Factory’ og titelnummeret, som afslutter det hele. “I’m tired of leaving my head/leaving my head exposed” synger Christian Hansen på ‘Fused  & Confused’, som rummer flere fine tekststykker. Et godt afslutningsnummer, som rammer ind, hvad det er Christian Hansen kan med 209.

209 har et godt tag om melodier og har fundet et personligt udtryk med relativt få virkemidler. At disse virkemidler er casiokeyboard, trommemaskine, orgel og guitar, giver også udtrykket en friskhed, selv om der uundgåeligt er lidt sovekammerstemning over en-mandsprojekter som dette. Udfordringen i udtrykket er i mine øjne dynamikken. Der mangler nogle temposkift og stemningsskift til at favne en bredere palet, hvilket betyder der er tilløb til en lille smule kedsomhed for undertegnede ind i mellem de ellers fine sange. Der er dog flere små perler på albummet, som gør at det lander på et sikkert 4-tal.

Fused & Confused er udkommet og kan findes følgende steder digitalt: Spotify, iTunes, NOKIA, WIMP, Basepoint, 247ms (TDC) og bandets Bandcamp.

Du kan besøge 209 på hjemmesiden 209.dk, hvor man også kan få en række smagsprøver på Christian Hansen’s andre kunstneriske projekter.

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag! 

Previous articleRadiohead – Street Spirit – 15/01-2013
Next articleI’ll Be Damned – All Be Damned – 16/01-2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.