Home Seneste Januar 2015 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 2-5

Koncerter i KBH, uge 2-5

3258
0

Januar mørket har lagt sig, også over spillestederne, der som altid tager sig en lille slapper her først på året. Men der sker faktisk alligevel lidt derude, så vi har skrabet en bunke tilbud sammen, som du kan tjekke ud de næste uger.

Vi lægger ud allerede i morgen lørdag d. 9/1, hvor Blastbeast gutterne præsenterer deres årlige “metal showcase”, The New Shit (Vol. II) i Pumpehuset, som fokuserer på bands på vej frem i verden. De 6 bands er: Pataus (moderne dødsmetal), Serpents Lair (black metal), Crassus (thrash/prog metal), Odonata (tech/prog metal), Gaia (doom) og Evra (Hardcore).

Pumpehuset // d. 10/1 // Kl. 19.00 (døre) // 70 kr.
Efter sådan en voldsom omgang trænger vi til en pause, så vi hopper til ugen efter.

Fredag d. 16/1 har vi fundet 3 arrangementer man kunne tjekke ud. Er du til det intime (og tilmed gratis), så kunne du slå et smut forbi Café Blågårds Apotek, hvor Thor Boding byder på 3xkoncert med sig selv – på en måde.

Du får Bjergtaget, hvor han svinger bassen, som Thomas anmeldte en EP fra til hele 5 stjerner helt tilbage i 2012. Thor solo, med sit nyligt udgivne Sange Fra Den DAB-døde Zone projekt, som Thomas også har anmeldt, denne gang blev det til 4 stjerner. Endelig bestyrer Hr. Boding både bas og vokal i Syreregn, som Jonas tildelte 4 stjerner for albummet Skabt Værk Består.

Er du til dansksproget singer-songwriter/syre/beat-rock, så får du sgu’ noget for pengene her. Eller, det er jo som nævnt gratis, så… yeah.

Café Det Blå Apotek // d. 16/1 // Kl. 20.30 (døre, kom tidligt, pladsen er trang meldes det) // Gratis
“Danske Spoil manøvrerer rundt i ret trafikerede stoner/hard rock/grunge farvande, men undgår at drukne i mængden ved at have noget så simpelt som personlighed”. Således indledte jeg min anmeldelse af EP’en Let It All Burn fra, ja, Spoil, tilbage i oktober sidste år. Det var der åbenbart flere det syntes, for i december vandt de en band battle på High Voltage, og nu gæster de så rockklubben igen.

Support: KforKill

High Voltage // d. 16/1 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Rust står aftenen i upcoming musikkens tegn, det er nemlig blevet tid til endnu en omgang af den årligt tilbagevendende Emergenza musikkonkurrence. Faktisk er der Emergenza både fredag og lørdag, så dem slår vi lige sammen.

Program fredag, med start kl. 20.00 og nyt band hver halve time: Zen In Noise, Alfen, Black Rose, Man In The Ceiling, Oplev Norden, Walk My Elephant, Samaritan og Electric Village.

Program lørdag, samme fremgangsmåde som fredag: Fred Seul, Bloody Merry, The Naked Garden, Astro Divine, Dungeon Days, UDE AF KONTROL, The Blue Buzz og Arm.

Rust // d. 16.+17/1 // Kl. 20.00 // 100 kr. pr. dag

Så kan vi jo lige så godt forsætte med lørdag d. 17/1, hvor vi har yderligere 3 tilbud med i dette indlæg.

KB18 disker op med lidt af en blandet landhandel. Du får “elektronisk guitar-dark pop” fra The Pool, og noget tysk halløj på trommemaskine og 4 forstærkere, kaldet Pitch Black Spinney Machine. Men trumfen, i mine øjne og ører, er garage/støj-rock duoen Skinny Violet. Dem har jeg oplevet live 2 gange tidligere, på sidste års Uhørt Festival og så ved en tidligere lejlighed på KB18, hvor de var ved at splitte stedet ad med deres fandenivoldske og biske toner. Endevidere smed jeg hele 5 stjerner efter deres EP, som udkom sidste år i maj måned.

KB18 // D. 17/1 // Kl. 21.00 // 50 kr.
Lidt af hvert får du også i Christianias Børneteater, hvor der er 4 bands på plakaten pågældende lørdag. Synth-pop duoen Navy Bruise, Country/støj-rockerne Black Horse, de instrumentale post/indie-rockere Late Night Venture, hvis album Pioneers of Spaceflight Jonas tildelte 4 stjerner way back i gode gamle 2012, og sidst, men ikke mindst Mount Rushmore Safari.

Dem har vi bragt lidt forskelligt med de seneste par år, det er blandt andet blevet til et interview og en 4-stjernet anmeldelse af albummet Elba. Her skrev undertegnede blandt andet:

“Vi befinder os i et labert produceret og veludført synth pop univers, med skygger af noget mørkere new romantics/new wave vævet ind i det lunende lydtæppe Elba er. Helt overordnet så er Mount Rusmore Safari en ret ukompliceret og behagelig lytte oplevelse, forstået på den måde, at pladen flyder helt ubesværet igennem ens system, og man har lyst til at sætte den på igen når den slutter. Det er på mange måder den perfekte plade at cruise igennem storbyen med, og den har også en storby puls/vibe over sig”. Læs hele anmeldelsen HER

Christianias Børneteater // d. 17/1 // Kl. 20.00 // 40 kr.

“Siamese er alt i alt et godt og voksent album, med flere ups end downs, som bandet bør og skal være stolte af, og jeg vil blive meget overrasket hvis ikke Siamese får et par eller tre sange i radioen. Om ikke andet så helt sikkert i udlandet, det ville være fortjent.  Jeg kvitterer med 4 voksne radiovenlige og poprockede stjerner”. Således afsluttede Thomas sin 4-stjernede anmeldelse af Siamese’s nye album, deres tredje (de 2 tidligere udgivet under navnet Siamese Fighting Fish).

Lørdag d. 17/1 kan du opleve bandet gratis i Bremen Teater, når de fejre udgivelsen af albummet med en releasefest. Arrangementet er delt op i mindre dele/kortere sæts fra bandet, se programmet HER

Bremen Teater // d. 17/1 // Kl. 20.00 // Gratis

Skal du have en gedigen fest lørdag aften, men stadig i musikkens tegn, så er der dømt California Über Alles Zeppelin Bar, når Sort Hest kommer og DJ’er (og råber og fester). DJ teamet består af Anders Bøtter (Sort Søndag) og Mikkel Wad Larsen (frontmand i Helhorse, som vores arkiv bugner med skriverier om). California Über Alles er en hyldest til musikken, som er bølget ud fra Californien gennem tiden, fra Beach Boys, over Black Flag til Deftones.

Zeppelin Bar // d. 17/1 // Kl. 20.00 // Gratis

Så springer vi elegant videre til onsdag d. 21/1, hvor Lille Vega får besøg af Cold Specks, med canadiske Al Spx og hendes flotte vokal i front. Jonas sværmede lidt for deres lyd og indbydende soulede blues for et par år siden (måske gør han stadig?), hvor bandets koncert på Roskilde Festival 2012 fik 5 stjerner drysset over sig.

Support: Under The Pine

Lille Vega // d. 21/1 // Kl. 20.00 // 220 kr. (der meldes om få billetter).

Fredag d. 23/1 er vi tilbage på High Voltage, i hver fald med et kig i deres program, her er der dømt punk. Du får de melodiske “street punkere” X teenage rebels og hardcore punk fra The No No Girls.

High Voltage // d. 23/1 // Kl. 22.00 // 70 kr.
New Rock Order kalder de et arrangement på KB18, der afholdes lørdag d. 24/1. Det dækker over 4 rockbands, det ene er Spoil, som vi var omkring tidligere i dette indlæg. Desuden får du “no bullshit heavy rock” fra Blastoid, alternativ rock fra Killing Salt Chemicals og en ordentlig gang hårlak og 80e’r sleaze ‘n’ glam fra Lagerloudz.

Sidstnævnte har jeg tidligere anmeldt albummet Hold On Tight fra, hvor jeg blandt andet skrev:

“Lagerloudz er kommet for at feste OG skabe en fest, så vær klar til masser af “syng/råbe-med” passager, alkoholfikseret lyrik og i det hele taget en herlig dosis fascination for, og dyrkelse af, rock ‘n roll mytologi”. Læs hele anmeldelsen HER

KB18 // d. 24/1 // Kl. 20.00 // 70 kr.

Samme aften finder vi det, som jeg i stedet for ugens anbefaling, har valgt at kalde Månedens Anbefaling – intet mindre! Den går til When Copenhell Freezes Over i Lille Vega, hvor Copenhell varmer op til sommerens festival med 5 fede danske bands.

Du får den instrumentale torden duo Fossils, som jeg selv oplevede på sidste sommers Copenhell og hvis album Flesh Hammer Thomas smed topkarakter efter sidste forår. Der er kompetent dødsmetal fra Deus Otiosus, som jeg selv har tildelt 4 stjerner af 2 omgange, først for albummet Godless i 2012 og senest i i marts sidste år for albummet Rise. Förtress har vi også sendt 4 stjerner efter af 2 omgange, først for EP’en Of Bones og senest for deres koncert på Rising Scenen, på Roskilde Festival 2014. Night Fever er en ubekendt størrelse for mig, men beskrives som “hardcore punk fra Ungeren”.

Og endelig er der post-harcore/black metal fra Hexis. Dem oplevede vi også live på sidste års Roskilde Festival, og lavede et interview med dem. Bandet udsendte albummet Abalam for cirka et års tid siden, et album jeg med jævne mellemrum lod mig opsluge af hen over året, men først fik nosset mig sammen til at anmelde for nyligt (og som i øvrigt bragede ind på en 3. plads på min favoritliste over danske albums i 2014). I den 5-stjernede anmeldelse af Abalam skrev jeg blandt andet:

“Jeg har taget mig selv i, at lade Abalam spille igennem en 3-4 gange i træk, hvor jeg uden at gøre modstand, lod mig spærre inde i det dystre parallelunivers Hexis får skabt. Bandet får “monotonien” i deres musik til at arbejde til deres fordel, så det får en hypnotiserende og ganske uimodståelig virkning. Samtidig rummer Abalam rigeligt med små eksplosioner eller vanvittigt hektiske og brusende passager, hvor det hele nærmest står i flammer”. Læs hele anmeldelsen HER

Lille Vega // d. 24/1 // Kl. 17.00 // 100 kr.
Vi lukker og slukker dette lidt spredte januar kig med en tur på Loppen, der vågner fra sin vinter hi tirsdag d. 27/1. Aftenen står i syren og det psykedeliskes tegn. Psych-rocken leveres af canadiske Comet Controll, der tilføjer lidt shoegazer og post-rock til blandingen. Syren får du fra amerikanske Harsh Toke, der efter sigende gør sig i den tungere ende af syrerocken.

Loppen // d. 27/1 // Kl. 20.30 // 50 kr.

Det ugentlige kig på koncerter vender efter planen tilbage torsdag d. 29/1.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleSpoon – Do You – 9/1 – 2015
Next articleKogekunst: EP ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.