Home Interviews Interview med Mount Rushmore Safari

Interview med Mount Rushmore Safari

6908
0

Sidste uge bragte vi nyheden om, at Mount Rushmore Safari havde indgået et samarbejde med Trechoma Records om udgivelsen af bandets kommende album. Nu har vi fanget Andreas og Djarn fra bandet til en lille snak om deres seneste album, Elba, som undertegnede tildelte 4 stjerner sidste sommer, tiden siden udgivelsen og hvad der skal ske indenfor nærmeste fremtid.

I har efterhånden et par år på bagen som Mount Rushmore Safari, hvordan opstod bandet og hvad gemmer der sig bag navnet?

ANDREAS – Det var min ven Kasper Nissen og jeg der snakkede navne en aften i sin tid, inden vi gik i studiet og tog hul på projektets første EP med Kasper som producer. Jeg var gået lidt død et sted mellem Pappa Bizarre og Rangerover Bandits, da han fortalte om engang hans band The Rumour Said Fire, var blevet hilst velkommen til et spillested af en ikke helt appelsinfri lydmand, med et – “Hey, er det ikk jer Mount Rushmore Safari !? ” – Hvor mit tidligere orkester havde et langt og knudret navn med en dyb og personlig betydning virkede det befriende at give sig hen til et nyt og næsten lige så knudret navn, uden nogen egentlig betydning overhovedet. Ha ha ha … Der er ikke så meget i det. Det lyder bare cool synes vi (smiler). Nogen spørger om vi ikke skal have fjernet Safari, og bare hedde Mount Rushmore. Men det er sgu også for kedeligt hva?!

Sidste sommer udgav i albummet Elba, nu hvor det er kommet lidt på afstand, hvordan ser I så det på album?

DJARN – I samme periode som Elba udkom begyndte vi allerede at eksperimentere og spille nye numre live. Det havde vi virkelig brug for. Det gav en ekstra energi og et sammenspil med de andre numre vi syntes var fed. I takt med at vi komponerede flere nye numre røg de andre sange lidt i baggrunden, til fordel for de nye der blev luftet flittigt live. Pt. har vi taget hele Elba op igen live og det er federe end nogensinde at spille dem live igen

ANDREAS – Det hele fik ligesom et løft da besætningen med Djarn og Baskerville endelig faldt på plads. Før dette havde vi haft skiftende medlemmer, som ikke rigtigt passede ind. Jeg var personligt lidt angst for at ryge ud af min comfort-zone med Elba sangene til at starte med. Men når der sidder en trommeslager og tripper efter at spille den sang vi netop lige har lært, to dage senere til næste koncert, så er det også bare at give slip og lade toget køre sit eget løb. Befriende på alle måder.

Tiden efter turnerede i ganske flittigt, hvad har i taget med jer af erfaringer, som kan bruges fremadrettet, både med hensyn til den næste plade men også som band?

DJARN – Vi er helt klart blevet et bedre liveband! Bade i forhold til sound og performance og det er noget vi vil prøve at videreudvikle og gøre endnu bedre I fremtiden. Venskabet imellem os er også blevet stærkere og stærkere og den gode energi der er i mellem os synes vi kommer fint til udtryk på den nye plade.

ANDREAS – Vi har jo været heldige at komme rundt på landevejene med nogle bands vi selv har været store fans af, og som virkelig kan spille uniformerne af en flok spejderdrenge. – Her taler jeg naturligvis blandt andet om Kissaway Trail og The Broken Beats. Så vi var simpelthen også nødt til at steppe vores game lidt op, for ikke bare at ende med at stå der, som den knap så farverige support.

Elba vakte også genklang i udlandet, ikke mindst i Tyskland – hvordan har modtagelsen og oplevelsen været?

DJARN – Den har været rigtig positiv, det har vi specielt oplevet de gange vi har spillet dernede. Tyskland er et sted som er rigtig interessant for os og interessen dernede fra bekræfter at vi har gang i noget godt og vi glæder os komme tilbage og spille.

ANDREAS – Og så er det vildt at kunne få de der ugentlige rapporter tilsendt, hvor din single går fra at ligge i rotation på 5 stationer i starten af promo-perioden, og til slut spilles af mere end 50 stationer landet over. Det vidner bare om et lidt større land, hvor du ofte bare føler dig, som en dråbe i havet. Ikke mindst når du kører på den endeløse autobahn.

Der skulle udkomme et nyt album i løbet af 2015, kan I løfte lidt af sløret for hvad der skal ske og hvilken retning Mount Rushmore Safari bevæger sig i?

DJARN – Musikalsk var Elba langt hen af vejen båret af synthezisers og et maskinelt udtryk. Den nye plade er helt klart en mere organisk og ‘sammenspillet’ plade, hvor den nye faste besætning virkelig har været med til at udforme udtrykket og spillestilen. Vi har også haft besøg af Kim Munk fra The Broken Beats og Dennnis Samaras fra Supercharger som med deres musikalske evner og flair har været med til at præge de numre de spiller med på.

ANDREAS – To af sangene er i øvrigt også indspillet i København udenom vores vandte producerteam Søren Zahle og Mads Tønder, og er i stedet produceret af guitaristen i mit gamle orkester, Didium & The Black Bonnie Picture, Sebastian Vinther Olsen. Hans kæreste Maria, som også spiller i Broken Twin, lagde noget fantastisk stryg på, som bare gav albummet en rigtig flot ekstra dimension.

I har netop indgået et samarbejde med Trechoma Records om udgivelsen af den kommende plade, kan I fortælle lidt mere om hvordan aftalen kom i stand? Og hvad den nærmeste fremtid ellers byder på for bandet?

ANDREAS – Jamen, det var simpelthen så utroligt tilfældigt. Jeg sad og shoppede pladen rundt til labels. Havde fået et par tilbud, jeg ikke helt havde mavefornemmelsen med omkring. Jeg er, som så mange andre, jo Facebook-venner med Gud og hver mand, og så at Morten Nissen fra Trechoma var online. Troede egentlig ikke han ville være med på den. At vi måske var for bløde til dem. Men så, så jeg at de også havde signet Paper Tigers, som jeg har set nogle gange live og synes er fede. Endte så med at tænke ”what the fuck”, – vi skrev lidt frem og tilbage, – han lyttede og elskede det han hørte. Og så var dealen i hus. Han virker på alle måder, som en utrolig fed fyr på nuværende stadie af processen må vi sige.

Første single er ude i januar, og så slipper vi snart en akustisk live version af en af sangene, som vi fik skudt i en bunker i København af filmholdet Øjekast, som også står bag vores næste musikvideo.

Vi siger tak til Mount Rushmore Safari, indtil der kommer nyt kan du her se den nye version af musikvideoen til nummeret “Promised You The World”, som bandet har skudt i Berlin, med den tyske instruktør Thorsten Biernath.

http://youtu.be/6dXzfKkAils

Af Ken Damgaard Thomsen

Besøg Mount Rushmore Safari på Facebook

Previous articleM Blok: Blue EP ** (2/6)
Next articleBirdstrike – Disco Road Kill- 13/11 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.