Home Seneste April 2013 - Nyheder Gimle Sound-Tjek Festival 2014 – et kig på programmet

Gimle Sound-Tjek Festival 2014 – et kig på programmet

3057
0

Fra torsdag til lørdag, d. 10.-12. april, løber den 4. udgave af Roskilde spillestedet Gimle’s Sound-Tjek Festival af stablen, vi har taget et lille kig på hvad programmet kan byde på af rockede toner.

Sound-Tjek drives af en række frivillige fra Gimle, der selv booker, laver produktion og afvikler koncerterne. Målet er at præsentere en række nyere danske kunstnere som folkene bag tror på, og lade dem være headlinere.

Åbningsaftenen, torsdag d. 10/4 (hvor der er gratis entré) står mest i debattens tegn. Sound-Tjek lægger op til musikdebat med spørgsmålet “Er god musik god nok?”. Vi citerer:

“Skal man skal have det perfekte netværk, det rette image, den rigtige lyd eller kende en radiovært eller booker for at få det fede spillejob – eller er god musik godt nok i dag for at trænge igennem al ‘larmen’?”.

Efter debatten, der starter kl. 19.00, er der fra cirka kl. 21.00 koncert med Mont Oliver.

Fredag starter festivalen for alvor med musik fra kl. 20.00 til sidste navn er færdig lidt over 1, herefter er der dømt efterfest med Sort Søndags Anders Bøtter som DJ.

Spilleplanen fredag er som følger:

20.00 Sonja Hald
20.45 Gaden
21.30 Quick Quick Obey
22.15 Julias Moon
23.00 Roxy Jules
23.45 I’ll Be Damned
00.30 Förtress

Info om Sonja Hald er lidt sparsom, og forvirrende, men tjek beskrivelsen ud på deres Facebook-side. Gaden (tidligere Rastamands Gade) beskriver sig selv som “et band fra København” der spiller supersonisk reggae, det blev vi da en smule klogere af! Quick Quick Obey, der har rødder i Thy men nu huserer i hovedstaden spiller “alternativ pop/rock”, dykker man længere ned i deres bandbeskrivelse dukker der formuleringer op som “drømmende pop og eksperimentel retro-rock”.

Så bevæger vi os efterhånden ind i det, i hvert fald for os, mere kendte lag af fredagens program. Trioen Julias Moon har allerede fået en del spalteplads rundt omkring, samt fået hul igennem til blandt andet P3. Roxy Jules bringer lidt mere støj ind i løjerne med forvrængede guitarer og hamrende trommer, tilsat kvindevokal – har man allerede fidus til bands som Skinny Violet og Baby In Vain, så var de måske værd at tjekke ud, hvis man ikke allerede har gjort det! Kollega Jonas har f.eks. gjort det da han anmeldte deres album Roxy Jules II sidste år.

Så når vi til det vi nok vil kalde aftenens, og festivalens, to hovednavne set med vores øjne. Vores forkærlighed for aarhusianske I’ll Be Damned og deres medrivende Metal N’ Roll er efterhånden velkendt. Vi kan garantere at der hverken har været penge over eller under bordet, eller at der er noget seksuelt i det. I hvert fald ikke fra vores side. Tror vi. Vi har oplevet bandet live en 3-4 gange over det seneste 1 ½ års tid, og stort set hver gang har det udviklet sig til lidt af en fest, hvor forsanger Stig Gamborg får strukket ben, og spjættet med dem og armene, i den grad omgivelserne tillader det. Seneste eksempel var da de indtog Escobar København og fik det lille lavloftede lokale til at dufte lifligt af prut og jul tilbage i november måned. Hvis du vil vide hvordan de er på hjemmebanen i Aarhus, så finder du en reportage fra deres koncert under Mejlgade For Mangfoldighed HER, og en reportage fra Into Century’s releasekoncert, hvor IBD var ved at stjæle hele showet HER. Bandets EP The First Coming, der udkom tilbage i 2012 er anmeldt HER.

Hvis du endnu ikke er forbandet, så sørg for at blive smittet med I’ll Be Damned feberen på fredag.
Fredagen lukkes af fremadstormende Förtress, tidligere Fortress men nu med umlaut fordi….. det er göddämn röck ‘n röll! Bandet har på relativ kort tid taget turen fra obskur undergrund til at spille til Gaffa Prisuddelinger, større spillesteder rundt omkring i landet og ikke mindst Rising Scenen på sommerens Roskilde Festival. Alt sammen har de tilsyneladende taget i strakt arm og forsætter heldigvis med at hærge løs, opdatere på Facebook og spille deres old school heavy rock med masser af glimt i øjet. Eller som Jonas skrev i sin anmeldelse af deres EP Of Bones:

“På trods af titlernes em af okkultisme og metalsymbolik, så virker Fortress væsentlig mere loose i lyden og flabet-rockede i udtrykket end det gennemsnitlige heavy-band. Et kig på deres facebook-side viser også et band, der ikke går specielt meget op i at virke seriøst onde, men mere virker som skallerhjerne happy-go-lucky heavy-gutter med tyk selvironi”. Læs hele anmeldelsen HER

Og dermed blev ordet “skallerhjerne” luftet for første og sidste gang i dette skriv – det blev ikke engang brugt om IBD!
Dagen efter, lørdag d. 12, ser spilleplanen ud som følger:

20.15 Emilie Ramirez
21.00 Little Bird
21.45 Keep Camping
22.30 Karl William
23.15 Fufu Afreaq
00.00 Robeat Boys

Aftenen afsluttes med “fest i kælderen”.

Generelt kan man sige, at jeg er på lidt mere bar bund hvad angår navnene lørdag, men lad os kaste os ud i et nysgerrigt kig. Emilie Ramirez lyder som en afdæmpet soulet start på aftenen, med en dyb og ret imponerende vokal – det er da vist noget jeg lige skal have tjekket nærmere ud, tag en lytter HER. Det 6 hoveder høje band Little Bird bevæger sig rundt i et mere drømmende folk-poppet univers, igen med en kvindevokal i centrum, og igen en vokal som jeg ved lejlighed burde lægge mere øre til bedømt ud fra denne video. Vi bliver i det folkede univers med Keep Camping, der ifølge dem selv er folk clubbing og alternativ pop, i et krydsfelt mellem det det fængende og dystre og noget David Lynch’sk – det lyder da heller ikke helt skidt.
Så er vi nået frem til et af tidens mere hypede navne i form af unge Karl William. DR, Soundvenue, Politiken m.m. har allerede kastet deres opmærksomhed på den unge Aarhus sanger, og hans sange om beruselse, natten og andre mere eller mindre ungdommelige emner. Nok en af dem man skal holde godt øje med i 2014, hvis man er til stilen.

Fufu Afreag spiller Azonto på dansk og gør det “okay funky”. Så jeg måtte da naturligvis lige fyre op for google maskinen for at finde ud af hvad dælen Azonto er?! Ok, Azonto er en Ghanesisk danse- og musikstil der involvere håndklap og…. øh.. læs mere her! Efter at have fået funky danset og klappet af lukker og slukker Gimle Sound-Tjek Festival 2014 med Robeat Boys. Duoen bevæger sig rundt i et, så vidt jeg kunne høre, halv-døsigt og atmosfærisk elektronisk univers med godt med effekter på vokalen.

Overordnet må man sige, at Gimle Sound-Tjek får præsenteret lidt af hvert på årets festival, hvor fredagen vipper i den mere rockede retning, så er lørdagen et mere eksperimenterende musikalsk kludetæppe – så der skulle være noget for både folk med hang til luft-spade og noget der pirrer nysgerrigheden.

1-dags billetter koster 100 kr. stykket, 2-dags billetten kan erhverves for 150 kr. – find billetter og mere info på Gimle Sound-Tjeks hjemmeside. Facebook begivenhed for Sound-Tjek 2014 finder du HER

Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 15
Next articleFusskalt – Eleanor – 10/4 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.