Home Artikler I’ll Be Damned forbander Escobar i København med dobbelt koncert

I’ll Be Damned forbander Escobar i København med dobbelt koncert

3508
0

Fredag og lørdag kommer til at stå i de forbandedes tegn, når aarhusianske I’ll Be Damned indtager rockbaren Escobar i Blågårdsgade.

Det kan være lidt af en udfordring for et relativt ukendt Aarhus-band, at få råbt tilstrækkeligt op når de tager turen til København. Men, hvad nu hvis man flytter hjemmebanen med sig? Tilbage i maj måned åbnede den københavnske udgave af den nær-mytologiske Aarhus rockbar Escobar, som har været tilflugtssted i Skolegade i Aarhus i adskillige år, for folk med hang til hårdere toner og masser af røg og kærlighed i luften.  Her har I’ll Be Damned forbandet gæsterne flere gange med intime spillejobs, og nu er det så blevet tid til at sprede forbandelsen til afdelingen i hovedstaden. Endda to gange, for der er koncerter med bandet både fredag d. 8/11 og dagen efter lørdag d. 9/11.

Det er ingen hemmelighed, at vi her på GFRock er glade for bandet. De har nemlig opnået at finde en næsten perfekt balance mellem at lyde som om det har det sjovt, at musikken er for sjov, men samtidig bliver den taget så tilpas seriøst, at det ikke bliver en joke. Det er lige os! Lad os tage et dyk i arkivet, og se hvad vi blandt andet har skrevet om bandets udskejelser.

Det hele startede med EP’en The First Coming, som kollega Judas fik i hænderne for lidt over et år siden, og blandt andet gav følgende ord med på vejen:

“De kan skrue gode powerriffs sammen, rytmesektionen buldrer igennem og vokalen fungerer i det store hele. Oveni bliver blandingen krydret med nogle rigtig fine guitarsoli. Der er ikke mange pusterum på EP’ens fem tracks, men sådan skal det også være med denne type tung, god damned rock’n’roll”. Hele anmeldelsen kan læses HER
selvsamme Judas og undertegnede var et smut forbi Backstage for præcis ét år siden, hvor Into Century holdt releaseparty. Det var dog opvarmningsband nummer 2, I’ll Be Damned, der var ved at stjæle hele opmærksomheden den aften. Jeg skrev blandt andet:

“Det virker som om de her fyre bare synes det er pisse hamrende sjovt at spille en ordenlig omgang skallerhjerne-rock – og samtidig gør de det virkelig godt”. Resten af reportagen fra dagen finder du HER
Backstage var ligeledes målet, da Judas på solotur var ude at opleve Mejlgade For Mangfoldighed tidligere på året, i mørket på Backstage bestod den af 3 bands. Heriblandt endnu engang I’ll Be Damned, der denne gang måtte kæmpe lidt med noget teknik der var stået af på spillestedet:

“Af numrene fra sidste års EP, The First Coming (som jeg anmeldte i efteråret), gjorde især ‘Fever’ og afslutteren ‘All Be Damned’, hvor lyden også var en anelse bedre, en rigtig god figur – sidstnævnte er bare et forbandet velfungerende, hårdt og tungt rocknummer, live såvel som på EP”. Læs resten HER
Er du til herlig rockmusik med en metallisk kant, der går lige i skallerhjernen og rammer hårdt i dunken, så er det bare med at lægge vejen forbi Escobar i weekenden. Endvidere bliver det, det sidste koncerter med trommeslager “Bette Thies”, der har valgt at hellige sig familielivet – men en sidste Aarhus forbandelse bliver der tid til at kaste, denne gang over hovedstaden.

Så, people who hate people come together og klik på Facebook begivenheden!

http://youtu.be/y0wBbPn7x5M

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 45 + start uge 46
Next articlePixies – Monkey Gone To Heaven – 8/11 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.