Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 45 + start uge 46

GFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 45 + start uge 46

3092
0

November er over os og spillestederne bugner med tidlige julegodter i form af rockmusik, blandt andet en række udsolgte koncerter fra navne som Nick Cave, Spids Nøgenhat, med flere,  men det er lykkedes at finde et bredt udvalg som ikke er udsolgt (endnu, for det går åbenbart stærkt i denne uge).

Allerede i aften går det løs med et Black Metal brag i Amager Bio når genre-legenderne Satyricon kigger forbi. Bandet har efterhånden 22 år på bagen, men er netop nu aktuelle med deres første studiealbum i 5 år. Horn og helvede fra Norge, det er lige hvad du har brug for på en torsdag i november.

Med som support har de Chthonic, der har taget turen hele vejen fra Taiwan.

Amager Bio
Torsdag d. 7/11
Tid: 20.00
Pris: 260 kr. (forsalg) // 285 kr. (døren)
Hvis det ikke lige er dig, så kan du gå over til nabo/lillebror Beta og opleve det svenske “okkult rockband” Year Of The Goat. Vi citerer: “I følge Sabbathi selv, så hylder hans musik “den smukkeste af alle engle, Lucifer, der blev smidt ud af Paradis af den hævngerrige og morderiske Gud”. “Den er et oprør mod Gud og hans følgere i denne verden og den næste!”.

Det lyder sgu da meget fedt/langt ude.

Beta 2300
Torsdag d. 7/11
Tid: 22.00
Pris 75 kr. (forsalg) // 100 kr. (døren)
Torsdag aften er der også rutineret underholdning at finde i Rødovre, når gode gamle Johnny Madsen kigger forbi Viften. Mere behøver du vel ikke at vide? Det er Johnny Madsen!

Viften
Torsdag d. 7/11
Tid: 20.30
Pris: 267 kr.

Singer/songwriter YouTube fænomenet Tyler Ward kigger ligeledes forbi København torsdag aften, i dette tilfælde Lille Vega. Med en blanding af egne numre og cover versioner har han opnået masser af views på webportalen og fine salgstal på iTunes – hvilket åbenbart er den nye målestok for succes?

Danske Ida Gard står for opvarmningen.

Lille Vega
Torsdag d. 7/11
Tid: 21.00
Pris: 100 kr.
Hvis du bliver hængende på Vesterbro til dagen efter, så kigger den britiske trio Daughter forbi Store Vega fredag aften. Der bydes på stemningsfyldt indiepop med kvindevokal i front, lige noget til en mørk vinteraften.

Opvarmningen står danske Broken Twin for.

Store Vega
Fredag d. 8/11
Tid: 20.00
Pris: 220 kr. (NB: der er nu annonceret venteliste til koncerten)

PAUSE INFO: er du helt tosset med at stå på venteliste, så er der ditto til Tom Odell i Lille Vega og Thomas Dybdahl i Koncerthuset, begge ligeledes fredag aften.

Efter al den ventetid hopper vi tilbage til Amager, hvor Beta gæstes af tungrockerne Kadavar. Udover et sejt navn, så er bandet fra Tyskland – dobbelt op på coolness! Efter sigende leverede bandet et brag af en koncert sidst de gæstede Danmark, hvor de lagde Loppen ned, så der skulle være noget at se frem til for fans af bands som Black Sabbath, Graveyard og Uncle Acid & The Deadbeats.

Med sig har de hele 2 support bands, eller “special guests” som de annonceres som, norske Devil og svenske Below.

Beat 2300
Fredag d. 8/11
Tid: 20.00
Pris: 170 kr.
Lørdag er der mere indie-musik på Lille Vega, når London-bandet The Veils svinger forbi Vesterbro. Bandet har 4 roste udgivelser med i bagagen, og er kendte for lettere kaotiske og medrivende liveshows.

De svenske indie-poppere Könsförrädere varmer op.

Lille Vega
Lørdag d. 9/11
Tid: 21.00
Pris: 130 kr.
Søndag kan du også få renset ørerne, Amager Bio disker op med svenske Soilwork, der siden midt 90’erne har været med til at sprede den såkaldte Göteborg sound, kendt fra andre bands som At The Gates og In Flames. Jeg blev selv rykket rundt en sen nattetime af Soilwork, da de gæstede Roskilde Festival i 2004 – det kan anbefales.

Med som opvarmning har de norske Keep Of Kalessin og svenske Deals Death.

Amager Bio
Søndag d. 10/11
Tid: 19.00
Pris: 220 kr (forsalg) // 245 kr. (døren)
Vampire Weekend skulle egentlig have gæstet Falconer Salen søndag aften, denne koncert er nu aflyst, men dagen efter gæster Avenged Sevenfold Frederiksberg. Det er så overhovedet ikke den samme slags musik, men så kan du da få en hardrock mavepuster i stedet for. Amerikanernes seneste album Nightmare strøg direkte ind som nummer et på Billboard hitlisten, hvilket ikke sker særligt ofte for den slags tungere toner.

Supporten leveres af Five Finger Death Punch.

Falconer Salen
Mandag d. 11/11
Tid: 19.00
Pris: 350 kr.
Samme aften er der progressiv rock i Pumpehuset, når australske Karnivool lægger vejen forbi København. Bandet, der er en totalt ubekendt størrelse for undertegnede, har 3 albums på samvittigheden, det må være denne omgangs Wildcard!

Pumpehuset
Mandag d. 11/11
Tid: 20.00
Pris: 150 kr.
Vi runder af på Amager, hvor tirsdagen byder på 2 koncerter. I Amager Bio tropper Papa Roach op for at bevise, at de ikke kun er et start-00’er fænomen. De udgav sidste år deres 8. (!) studiealbum The Connection, og selvom gruppens popularitet er aftaget med årene, så er det måske ugens nostalgi-trip vi finder lige her.

Amager Bio
Tirsdag d. 12/11
Tid: 20.00
Pris: 225 kr. (forsalg) // 250 kr. (døren)
Beta er det lidt andre toner der kommer til at fylde den lille boks, når danske New Politics svinge forbi. Gruppen har opnået airplay i det amerikanske og er for tiden bosat over there, men også herhjemme er radiokanalerne begyndt at få øjnene op for bandet. Så er radiorock lige dig, så ved du hvor du kan finde den i begyndelsen af næste uge… udover i radioen, naturligvis.

Beta 2300
Tirsdag d. 12/11
Tid: 20.00
Pris: 150 kr (forsalg) // 175 kr. (døren)
Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleRadiohead – Paranoid Android – 7/11 – 2013
Next articleI’ll Be Damned forbander Escobar i København med dobbelt koncert

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.