Home Anmeldelser GFR Fokus: Into Century release rockede Backstage

GFR Fokus: Into Century release rockede Backstage

2067
0

Torsdag aften bød Backstage i Aarhus på release-fest med Into Century, som havde Scarlet Valve og I’ll Be Damned som kompetent opvarmning. Her får du en stemningsreportage fra en aften med et overflødighedshorn af hård rock’n’roll.

Lokale Scarlet Valve var første band på programmet, og de indtog den lille scene på Backstage med stort overskud og gå-på-mod. Det til trods for, at de først var blevet tilføjet aftenens line-up i mandags, da de sprang til på grund af en aflysning. At Scarlet Valve burde være meget mere end “bare” første opvarmningsnavn, viste de ved at levere et kort og eksplosivt sæt med sikre fuldtræffere fra en række sveddryppende rockmissiler.

Titler som “Social Skills” og “Borderline” blev skudt af sted med god selvtillid, udstråling og en sikker levering, der indikerer at vi har med et virkelig sammenspillet band at gøre. I min anmeldelse af deres album Struck By Bottle skrev jeg blandt andet, “Det her er et album man sagtens kunne forestille sig være soundtrack til en tur ned af Århus’s Sunset Strip, Skolegade, hvor numrene banker ud fra en beværtning imens luften er tyk af røg, fadøl og rocket lir”. Ikke kun det, du burde gå ind på beværtningen og opleve Scarlet Valve live – næste chance bliver d. 19. december på Headquarters i Århus.

I’ll Be Damned gav den gas

Ligeledes aarhusianske I’ll Be Damned indtog efterfølgende scenen – og gulvet foran. Det var ikke en mindre underholdende oplevelse, men helt sikkert en noget anderledes slags. I’ll Be Damned spiller en vold-potent omgang metal n’ roll, der, i hvert fald live, indimellem grænser til selvparodi og genrepastiche, men med oprigtig jysk bonderøvscharme, smittende humør og nogle slet ikke tossede sange i bagagen, klarer de balancegangen. Hvad vi synes om dem, når de ikke spiller live, kan du læse HER.

Den allestedsnærværende, og meget lidt sceneforskrækkede, forsanger, Stig Gamborg Hansen, var lige ved at stjæle hele forestillingen. Som evig indpisker og opildner, LEVEDE han sangene ud – på scenen, foran scenen, blandt publikum, i de tomme sofaer ovre i siden. Som en blanding af Jens Blendstrup og Sebastian Wolff fra Kellermensch. Kort sagt erobrede han hele rummet. Sange som “Shopping With A Shotgun”, “Right For The Money” og den afsluttende “All Be Damned”, kan dog sagtens klare sig på de musikalske kvaliteter alene. Det virker som om de her fyre bare synes det er pisse hamrende sjovt at spille en ordenlig omgang skallerhjerne-rock – og samtidig gør de det virkelig godt. Tjek I’ll Be Damned ud når de spiller på Escobar i skolegade, lørdag d. 24. november.

Into Century sluttede aftenen af

Kort efter gik Into Century på med en konstatering fra forsanger Jon Century af, at det var musikere, der spillede for musikere. Ikke en helt skæv observation, for publikum talte ikke meget mere end 35 mennesker, hvilket var ærgerligt, når nu der var 3 gode og veloplagte bands på plakaten. Det lod de albumaktuelle københavnere sig dog ikke gå på af.

Kvartetten er særdeles kompetente musikere og selv om vokalen på de første numre lå lidt for lavt, blev der hurtigt rettet op på det, og Into Century leverede fine live-versioner af størstedelen af numrene fra Nobody’s Slave, som du kan læse anmeldelse af her. Guitarist Christian Warburg fik fyret nogle stærke soli af og rytmesektionen med Morten Schrøder på bass og Jeppe Bruno på trommer spillede tungt og tight. En knap så eksperimenterende version af ‘Can Anybody Hear Me’ faldt mere i undertegnedes smag end album-versionen, og især også ‘Indistogether’,  ‘Sweet Surrender’ og den afsluttende ‘Nobody’s Slave’ stod rigtig stærkt i billedet.

Vi fandt også tid til et interview med Into Century om det nye album – det kan du læse her på siden på mandag. Inden da kan du se Into Century live i aften (fredag d. 9/11), når de holder deres københavnske releasekoncert på Rust

Tekst: Scarlet Valve + I’ll Be Damned, Kodi. Into Century, Judas. Billeder: Judas.

Like GFRock på facebook, og få nyheder om rock, rul, metal, and the what have you, hver dag!

 

Previous articleNeurosis: Honor Found In Decay ****** (6/6)
Next articleGFR Fokus: The Tristesse of Enola fejrede ny EP med koncert