Home Anmeldelser I’ll Be Damned: The First Coming

I’ll Be Damned: The First Coming

2925
0

Aarhusianske I’ll Be Damned er umiddelbart ukompliceret, metallisk drengerøvsrock, eller god damned rock’n’roll, som drengene selv kalder det, og jeg vil gætte på at der er blevet hørt blandt andet Metallica, Volbeat og D:A:D i øvelokalet. Med kraftfulde riffs, masser af fremadstormende energi, og tekster om Satan, øl, weed og chilidogs og om ikke helt at passe ind i det konforme, er der dømt fuld fart fremover de fordømtes stepper. Men oveni får vi også en god portion kapitalisme- og religions-kritik og noget tung metal’n’roll, så det er ikke sjov og ballade det hele, selv om det bliver serveret med et  glimt i øjet. I’ll Be Damned har kort sagt mange gode ting kørende for sig på denne første EP.

‘All Be Damned’ åbner de fordømtes fest i tungtrockende D:A:D territorie (og for en god ordens skyld, er det ikke D:A:D fra Soft Dogs-perioden, der er tale om!), men også med et metallisk omkvæd, et fedt break og en saftig solo, som gør at det ikke ender i det rene monoton-tons.

På ‘Fever’ får vi et tungt svingende groove, og den ganske catchy linie ‘I feel fine/Knowing that I’ll never walk a straight line’. Her lugter der også af blandt andet Down, og det gør også at ‘Fever’ virker som et meget modent track.  ‘A Hanging Job’ er tung og tight, med et tungt groovende omkvæd, og mere aggressivitet i vokalen – ‘The priest’s fingers smell of shit from the boys they’ve been in’. De forkvaklede og dobbeltmoralske religiøse og bankmanden skal med en tur op på bakken og hænges.

‘Right for the Money’ fortsætter i samme spor og er også rigtig fint skruet sammen og befinder sig også i den metalliske afdeling, især det tunge trommearbejde, der giver tracket en ordentlig portion tyngde.  De tre midterste tracks på EP’en fremstår alle rigtig stærke, både tekstmæssigt og musikalsk.

‘Shopping With a Shotgun’ vender tilbage til den mere drengerøvede attitude og tale-stykket i starten af tracket fungerer ikke rigtig for mig, selv om det handler om weed, whiskey, cheese-rolls og chili dogs. Der er også lidt slinger i valsen for vokalen i første vers, men heldigvis er nummeret også solidt, energisk, catchy og godt swingende. Garanteret et nummer, der egner sig godt til at blive tonset ud over scenen.

I det hele taget formår I’ll Be Damned at bruge deres virkemidler rigtig godt. De kan skrue gode powerriffs sammen, rytmesektionen buldrer igennem og vokalen fungerer i det store hele. Oveni bliver blandingen krydret med nogle rigtig fine guitarsoli. Der er ikke mange pusterum på EP’ens fem tracks, men sådan skal det også være med denne type tung, god damned rock’n’roll.  Der er selvfølgelig plads til udvikling, men I’ll Be Damned er godt på vej med ‘The First Coming’. EP’en er i øvrigt indspillet af bandet selv i kunstnerkollektivet Pappagallo og i Late Fairytale Studio med hjælp fra Anders Ruby. Mon ikke der er en ‘Second Coming’ på vej?

‘The First Coming’ kan høres og downloades via I’ll Be Damned’s facebookside. Du kan også opleve I’ll Be Damned live på Escobar i Aarhus d.27. oktober og d.24. november.

Anmeldt af Judas

NB: Denne anmeldelse er i Upcoming-kategorien og vurderes derfor ikke med stjerner. 

Like GFRock på facebook, og få nyheder om rock, rul, metal, and the what have you, hver dag!

Previous articleMuse: The 2nd Law **** (4/6)
Next articleGFR Fokus: Drowning, drone & doom netlabel, klar med ny gratis download