Home Artikler GFR Fokus: Off Spot arrangementer 2014

GFR Fokus: Off Spot arrangementer 2014

3043
0

Spot festivalen fylder godt i landskabet i Aarhus de kommende dage, og ikke nok med det. Der er også et væld af koncerter udenfor det officielle festivalområde, både med bands, der også spiller på Spot, og bands, der ikke fik plads i det officielle program. Vi har kigget lidt på hvor du kan få din rocktørst stillet, hvis du ikke vil indløse billet til Spot, og giver dig nogle anbefalinger til, hvad du bør tjekke ud, hvis du alligevel er ude og vifte med ørerne. 

Vi starter lige med en disclaimer: Dette er ikke ment som et fyldestgørende overblik over alle Off Spot arrangementer, men udvalgte pluk, som jeg gerne vil anbefale man giver sine ører i en halv times tid, når de nu kaster sig i grams de kommende dage.

Torsdag d.1.maj

Vil man supplere sin 1. maj brandert med lidt musik, så kan man tage på HeadQuarters, hvor Nelson Can holder release-fest for deres nye EP, EP2. Den energiske pige-trio spiller også på det officielle Spot, men vil man opleve dem, forhåbentlig, uden mylderet frem og tilbage, så er chancen der altså allerede i aften. Lydmor står for opvarmningen. Entréen er på 40 kr, det er dog gratis med Spot-armbånd.

I Vestergade, på det genåbnede V58, er der også musik. Det er egentlig ikke decideret Spot-relateret, men det er gratis. Først spiller Tristesse of Enola, som vi har anmeldt for to EP’er og senest for debut-albummet, Virtues De spiller et akustisk set, inden The PolarShift markerer udgivelsen af deres nye EP med en koncert. Der er gratis entré.
Fredag d.2. maj

Ligesom der for alvor kommer gang i Spot Festival fredag, kommer der også for alvor gang i Off Spot arrangementerne. Der er atter et par gode bud på HeadQuarters, hvor du kan aarhusiansk-islandske Dad Rocks!, hvis seneste album, Year of the Flesh, jeg anmeldte for fire uger siden. Kort efter anmeldte jeg release-koncerten på Radar, som var en 5-stjernet oplevelse. Dad Rocks! spiller kl. 17. Senere samme aften kan man samme sted høre The Migrant, hvis seneste album jeg anmeldte for godt et år siden, som spiller meditativ americana. Også Heimatt og The Broken Beats er på programmet på HeadQuarters, og der er gratis entré for alle.

Backstage er der også koncerter det meste af dagen, og her vil jeg fremhæve The Great Dictators, som sendte et rost debutalbum på gaden tilbage i februar. Jeg hev selv 5 stjerner frem til Liars, som viser et band, der har virkelig godt styr på deres melankolske rock, hvor Dragut Lugalzagosi’s dybe vokal indtager en central plads i lydlandskabet. Ud over The Great Dictators er der også uforfalsket rock i form af blandt andre Federal Unicorn, Five Dollar Justice og Warm Champions på plakaten. Entréen er på 50 kr og er gratis for folk med Spot-armbånd.

Endelig kan man efter midnat fredag komme til Crunchy Frog’s afterparty på Sway, hvor Shiny Darkly og The Malpractice spiller op til fest på den lille bar under Clemens Bro. Det skal nok blive højt, skramlet og festligt. Der er så vidt vides ikke entré. Begge bands spiller i øvrigt også til den officielle del af Spot.
Lørdag d.3. maj

Lørdag er der atter en dag, og der er masser af musik rundt omkring. På Fairbar kan det anbefales at tjekke Southern Gothic Tales ud. Bandets seneste album anmeldte jeg tidligere i år til 4 stjerner, og deres melankolske og afdæmpede univers er et besøg værd. De spiller 17.30, og bliver du hængende til 19.30 kan du lige så godt tage Own Road med. Det skæve en-mands folk-projekt fortjener så afgjort også et lyt. Samtidig støtter du et godt formål ved at købe øl på Fairbar – og så har de endda rigtig mange gode specialøl. What’s not to like? Der er yderligere fire navne på programmet denne lørdag, i øvrigt.

På den efterhånden navnkundige rockbar, Escobar, kan du også få et skud live-rock, i form af Your Laundry, som holder single-release. Rock-kvartetten har tidligere været dagens track her på siden, og deres seneste EP var et glimrende rockskud, så tjek dem ud hvis du er i Skolegade omkring kl. 19.

Backstage fortsætter deres koncertrække lørdag, og her er der en veritabel parade af bands vi har anmeldt her på siden. Bronson Brothers, Velvet Volume, Taxit, Förtrëss, Franklin Zoo, Captain Casanova, Thunderboss og TurboChild. Derudover spiller også groove-rockende Trip Without A Ticket, som også får en anbefaling med på vejen, og Embargo, Bunker, Skinny Violet og Grønlund. Igen koster det en 50’er, eller er gratis, hvis du har et fint Spot-armbånd. Hele tidsplanen kan ses HER.

Vi vender tilbage til HeadQuarters, hvor der er tre navne på plakaten. Først for er War Drums, hvis debut-EP jeg anmeldte til 4 stjerner sidste år, for deres electro-punk. Senere er det stoner-duoen Drön og retro-rockerne i Paper Tigers, der indtager scenen. Det er ganske gratis for alle.
Der er flere koncerter rundt omkring i byen, så slå ørerne ud og trav en tur ud i byen og hør hvad der sker i den danske musik-undergrund! Husk at selve Spot også har et gratis-område, nemlig Spot Royal scenerne foran Musikhuset.

Vores guides til Spot Festival finder du HER (torsdag-fredag) og HER (lørdag). Undertegnede dækker så meget af Spot som muligt, så der følger reportager med mere her på siden de kommende dage.

Af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

 

 

 

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i København, uge 18
Next articleSyreregn – Hypnokongen – 2/5 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.