Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, uge 18

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 18

2635
0

Det her er egentlig Aarhus’ weekend i kraft af Spot Festivalen, der naturligt sluger en del bands og opmærksomhed – meeeen, der sker nu stadig noget rundt omkring på de københavnske spillesteder. Er du til tunge toner, så tjek vores foromtaler af Heavy Days In Doomtown programmet ud HER, festivalen afholdes på Loppen og i Ungdomshuset de kommende 4 dage. Lad os kaste os ud i en lille hurtig rundtur!

Vi lægger ud på Beta allerede i aften, den første maj, hvor du kan pleje dine begyndende tømmermænd eller fejre dit peak med Pet The Preacher, som holder releasefest. Blues, prog, metal-rockerne har gennem hårdt koncertarbejde efterhånden fået genereret en del omtale og “buzz” rundt omkring, men det er måske nu frugten af arbejdet skal høstes, og bandet for alvor skal stå deres test, med udgivelsen af deres andet album The Cave & The Sunlight.

Opvarmningen står det hollandske post-hardcore band John Coffey for.

Beta // d. 1/5 // Kl. 21.00 // 100 kr. (forsalg) 120 kr. (døren)

Skal vi ikke bare blive hængende på Beta? Ok, for dagen efter er der energisk rock og rul, når Supercharger rammer Amager med et relativt nyt album i bagagen. Broken Hearts & Fallaparts modtog generelt fine anmeldelser da det udkom først på året, vores egen Bonde hev dog “kun” 3 stjerner op af foret. Bandets live-ry er dog særdeles godt, så mon ikke der er lagt i kakkelovnen (bruger man sådan en i maj måned?) til et ordenlig rock-drøn fredag aften?

Support: Libido Overdrive (det var da et bandnavn der lover en del).

Beta // d. 2/5 // Kl. 21.00 // 100 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)
Er du mere til en ordenlig omgang smadder, så er Lygten Station nok en fornuftig destination fredag aften. Her holder groove-thrasherne (m.m.) Electric Hellride nemlig release for deres nye EP Come Darkness, Come Light, der udkommer mandag og som vi anmelder imorgen her på siden. Lad mig bare afsløre, at det toptunede trykluftsbor af en EP er et lyt værd, forvent fuldfed smæk på og fængende metal-smadder. Læs i øvrigt et interview med bandets Casper Villumsen HER

Support: Pushing Daisy (S) + Deception

Lygten Station // d. 2/5 // Kl. 20.00 (der er gratis øl til de hurtige) // 60 kr.

I Pumpehuset’s Byhave er en Grævling løs lørdag aften, når psych-pop/rock bandet Grævling er med til at åbne spillestedets have-sæson. Udover de psykedelisk eksperimenterende danskere er svenske Agusa klar i Byhaven med traditionel svensk musik tilsat hammondorgel og fuzz guitar. Lyder sgu som et meget fedt gratis trip!

Pumpehuset’s Byhave // d. 3/5 // Kl. 19.00 // Gratis

Loppen er der fornemt besøg af Steve Wynn og hans genopståede The Dream Syndicate. Bandet eksisterede i første omgang fra 1981 til 1989, hvor de med 4 alternative rockplader var med til at forme Paisley Underground, en Los Angeles baseret sub-genre af den psykedeliske folk/rock. Bandet genopstod i 2012, og har siden turneret verden rundt med deres klassiske materiale.

Support: Total Heels

Loppen // d. 3/5 // Kl. 21.00 // 150 kr.
I Amager Bio er der ligeledes legendariske toner, når guitar koryfæen Steve Hackett, vender tilbage til Amager efter en udsolgt koncert sidste år. Hackett medvirkede på 6 Genesis albums, inden de blev et Phil Collins popband, og har sidenhen spillet med på et utalt af udgivelser, ligesom han siden 1977 har udsendt 12 soloalbums. Ka’ du li’ guitar, så tag til Ama’r!

Amager Bio // d. 3/5 // Kl. 21.00 // 370 kr.

Lørdag er der igen rockede toner på Lygten Station, denne gang hele 3 bands. Siamese Fighting Fisk, The Monolight og State Of Kane. De 2 sidstnævnte et ukendte for undertegnede, men Siamese Fighting Fish og deres alternative metal-rock oplevede jeg live på Nordic Noise i Pumpehuset sidste år, det kan du læse lidt mere om HER

Lygten Station // d. 3/5 // Kl. 20.00 // 70 kr.

Ugens anbefaling kommer fra…. mig selv. Og så endda en koncert jeg ikke selv kan opleve, fordi jeg tjekker ind i Doomtown hele weekenden. På High Voltage er der rå punk-rock med kvindevokal, når Goodbye Kitty K kigger forbi lørdag aften. Jeg anmeldte bandets album Scrapped til 4 stjerner sidste efterår, et album fyldt med små hidsige sange der kradser, bider og hvæser på den helt rigtige måde. Jeg har dog på fornemmelsen, at bandets insisterende stil og rå nerve kommer endnu mere til sin ret live, så det er et band jeg ser frem til at opleve på en scene – det blev så ikke lige her i weekenden. Men er man til musik og en vokal der veksler mellem at lyde som en killing der spinder indbydende og en aggressiv mis man har skurret ved hårene (det lød egentlig lidt forkert… eller… HELT rigtigt?!), så er Goodbye Kitty K formentlig værd at tjekke ud live.

På plakaten er også punk ‘n’ roll trioen Cosmic Blackburst

High Voltage // d. 3/5 // Kl. 22.00 // 70 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Filip Orestes

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleSlayer – Implode – 1/5 – 2014
Next articleGFR Fokus: Off Spot arrangementer 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.