Home Anmeldelser GFR Live: Velvet Volume og Captain Casanova, Headquarters, 9/10 – 2013

GFR Live: Velvet Volume og Captain Casanova, Headquarters, 9/10 – 2013

3996
0
Rasmus Bredvig i front for Captain Casanova (Foto: Jacob Norsted)

Onsdag aften i Aarhus bød denne uge på et lille rockbrag på Headquarters, hvor Captain Casanova havde inviteret Velvet Volume med til at levere en onsdags-rockfest.

Inden jeg nåede at ankomme på Headquarters, havde Lessons In Sailing spillet, så det må blive en anden gang jeg oplever dem. Til gengæld nåede jeg aftenens andet indslag, Velvet Volume.

Velvet Volume var for mig et ganske ubeskrevet blad, men de 3 unge teenagesøstre med efternavnet Lachmi leverede en heftig koncert med masser af energi. Evnerne er helt sikkert til stede hos pigerne, og selv om der selvfølgelig skal tages nogle skridt henimod at definere et selvstændigt udtryk musikalsk og på scenen, er der absolut meget at bygge på. Stilen er aggressiv rock’n roll med punk-kanter, gnistrende guitar og en tight rytmesektion med en lige tråd tilbage til 60’ernes og 70’ernes fandenivoldske rocknavne, over den sortklædte retrorock fra de senere årtier, og til i dag. En virkelig positiv koncertoverraskelse, som bliver spændende at følge.

Velvet Volume fyrede den af
Velvet Volume fyrede den af (Foto: Judas/GFRock)

Aftenens sidste ret, Captain Casanova, entrerede scenen med en svingende intro. Først var der kun trommeslager, bassist og guitarist på scenen, inden guitarist og forsanger Rasmus Bredvig kom løbende ind med et smil på læben. Bandet har turneret flittigt i år, og spiller den kommende uge 5 shows i Tyskland og ét i Holland, inden de tager med The Broken Beats på Danmarks-turné, og har også spillet flittigt resten af året. Det kan man godt mærke, for bandet har overskud på scenen og man kan mærke at de har lyst til at være der.

Rasmus Bredvig i front for Captain Casanova (Foto: Jacob Norsted)
Rasmus Bredvig i front for Captain Casanova (Foto: Jacob Norsted)

 

Det musikalske udtryk er også sikkert og Captain Casanova er leveringsdygtige i energiske og fængende rocksange. Samtidig har forsanger Rasmus Bredvig en god tilstedeværelse på scenen og ikke mindst en stærk rockvokal, der både har noget blødt men også noget råt og hæst over sig. Krydret med en halvflabet ironisk attitude, som samtidig virker befriende ærlig på sin egen måde, og skæve kommentarer, gør det at man føler sig godt tilpas i bandets selskab.

Bassist F. Dybjerg nedstirres af kanin
Bassist Mikkel Lunen nedstirres af kanin (Foto: Jacob Norsted)

Samtidig rykker sange som ‘I Wanna Be With You’, den nye, og catchy, ‘I Know You Know’ og den glimrende single ‘If You Come Around Here’ på forbilledlig vis, og guitarist Morten Rune leverer fint afstemte soli ind mellem bredsiderne fra det velspillende band. Under ‘If You Come Around Here’ løber Rasmus Bredvig pludselig fra scenen og vender tilbage med en håndfuld konfettirør, som han kaster ud til publikum, og følges af en mand i kaninkostume, der danser med på scenen. Konfettirørene fyres af, og der er en herlig anarkistisk energi over koncerten. Det samme kan man sige om afslutningen, hvor Bredvig bogstaveligt talt kommer ud over scenekanten, da han under ‘You Better Leave’ planter mikrofonstativet halvanden meter foran den lave scene, rækker en publikummer sin guitar, inden han tager tilløb og kaster sig ind i trommesættet, mens resten af bandet afslutter nummeret og koncerten. Lige inden har vi fået den blues-svingende ‘The Girl That I Used To Know’, og i det store hele en glimrende smagssprøve på Captain Casanova’s repertoire.

Rasmus Bredvig bespringer trommesættet
Rasmus Bredvig bespringer trommesættet (Foto: Jacob Norsted)

Glimt i øjet, overskud, energi og catchy gadedrenge-rock er en vindende kombination i tilfældet Captain Casanova. Gør dig selv den tjeneste og se dem næste gang, de besøger et spillested i nærheden af dig, hvis du er til førnævnte dyder. Du kan se Captain Casanova’s tourplan på deres facebook.

Af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

 

Previous articleThe North: Illusions * (1/6)
Next articleGhost – If You Have Ghosts (Roky Erickson Cover) – 11/10-2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.