Home Seneste Juni 2014 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, uge 23+24

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 23+24

2617
0

Der er åbenbart masser af varme i vente, hvis man skal tror vejrudsigten (så det bliver varmt i helvede i næste uge?), og det er som om spillestederne lugtede lunten i god tid. Det begynder at tynde lidt ud i koncert tilbudene, men vi har alligevel gravet en bunke frem – og kigget lidt ind i næste uge også.

Torsdag kan man lægge ud med et los donkey-punk fra Powersolo, når aarhusianerne indtager Loppen i med nye toner fra deres album The Real Sound. Jonas smed 4 stjerner efter det irriterende catchy album og skrev blandt andet:

“The Real Sound er umiskendeligt Powersolo, på godt og ondt. Numrene er catchy som ind i helvede, men de er for det meste ret simple, og man glemmer dem næsten lige så hurtigt som man kommer til at synge med på dem. Der er dog en umiskendelig kvalitet i bandets evne til at skrue de her humørbaskere sammen…”. Læs hele anmeldelsen HER

Jonas har også været en tur på landet syd for Aarhus, og fået en længere snak med Kim Kix fra bandet om alt fra mainstream radio, at blive ældre med musikken til de roller man spiller på scenen. Det er der kommet et længere interview ud af, så det er blevet delt i 2. Del 1 kan du læse HER og del 2 HER

Support: Java Skull

Loppen // d. 5/6 // Kl. 20.30 // 65 kr.

Efter at hævelsen fra æselsparket har lagt er det tid til at vælge mellem 2 tilbud fredag. I Amager Bio er der hard rock veteran træf når amerikanske Tesla viser rundt i 30 års bagkatalog. Der er vel ikke så meget at tilføje, er du fan dukker du op, er du ikke… så aner du sikkert ikke hvem Tesla er.

Support: Statement

Amager Bio // d. 6/6 // Kl. 21.00 // 280 kr.
Lygten Station lægger de endnu engang højtalere til hårdtslående toner fra undergrunden. 4 bands er der på plakaten fredag aften: Stalker, Another Struggle, Odonata og Roarback. Sidstnævnte udsendte deres debutalbum i begyndelsen af året, en 80er thrash/90er dødsmetal blanding som jeg sendte 3 stjerner efter.

Lygten Station // d. 6/6 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Endnu et band der i min optik har udsendt et debutalbum der er til 3 stjerner, er The Killerhertz, som lørdag aften holder releasefest på Lygten Station. Jeg har dog en idé om, at bandets hårde rock kunne fungerer endnu bedre live end på album. Selv om jeg synes albummet som helhed fremstod lidt rodet, så er der ingen tvivl om at bandet er både velspillende og evner at skrive ultra fængende omkvæd.Lygten Station // d. 7/6 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Allerede fra lørdag eftermiddag er der dømt “Hegn og Grill” i Pumpehuset, når der er pøller og musik i Byhaven. Der er 3 bands på programmet (og Blastbeast DJ halløj): Piss Vortex, Ajuna og Anti Ritual.

Anti Ritual udsendte tidligere i år en selvbetitlet EP, der kun skulle bruge 16 minutter til at save mig midtover, trampe på stumperne og sikkert gemme de sørgelige rester så der er lidt kød at smide på Pumpehuset’s grill. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Anti Ritual efterlader billedet af en glubsk drage der både bider sammen og skærer tænder, men også spyr klippesmeltende ild på denne EP”. Uhadada, læs resten HER

Pumpehuset // d. 7/6 // Kl. 16.00 // Gratis

Søndag går turen tilbage til Loppen og Ugens Anbefaling. Denne aften står i retro rockens tegn, med svenske Greenleaf øverst på plakaten, dem kender jeg ikke rigtig så meget til, derfor går Ugens Anbefaling også lidt mere i retning af de 2 danske support bands Doublestone og Demon Head.Sidstnævnte hørte jeg kun med et halvt øre på Heavy Days In Doomtown for en månedes tid siden, men har lagt mærke til en vis rumlen i undergrunden for bandet . Doublestone klinger lidt mere velkendt i mine ører, vi har tidligere anmeldt en EP og albummet Wingmakers her på siden, sidstnævnte til hele 5 stjerner tilbage i november måned sidste år.Bandet har et rigtig godt greb om de klassiske tung-rock riff som man kender dem fra 70erne, tilsat små psykedeliske udflugter og et let duft af rygeurt. Og så er bandet bare gode til skrue fine og rustikt rockende numre sammen, kort og godt. Doublestone har samtidig spillet et hav af koncerter, i større og mindre sammenhæng, i ind- og udland, så det er efterhånden ved at være en rutineret live trio.Loppen // d. 8/6 // Kl. 20.30 // 50 kr.
Mandag fejres 2. pinsedag i Lille Vega med lidt af et brag. Norske Kvelertak er tilbage i Danmark, de har efterhånden gæste landet en del gange de senere år, men det er der vel en god grund til? Bandet udsendte deres anden album, Meir, sidste sommer, et album som jeg sendte lidt små-lunkne 4 stjerner efter. Men bandet ry som forrygende liveband er dog indtakt. Med som opvarmning har det de danske dødsmetallere By The Patient. Vi sendte 4 stjerner i deres retning for albummet Premonitions tilbage i 2012, ligesom deres “knytter i dunken” koncert til MTV Headbangers Ball på Beta i november kastede 4 stjerner af sig.

Lille Vega // d. 9/6 // Kl. 21.00 // 200 kr.

Templet i Lyngby får fint besøg tirsdag, når sydstats metal-sumperne Kylesa kigger forbi. Bandet skyllede frem med den bølge af bands fra de amerikanske sydstater der også tæller navne som Baroness og Mastodon. Jeg oplevede dem live på Roskilde Festival en varm middag i 2011, hvor de satte en fed streg under at de er værd at holde øje med. Med sig har de landsmændene Lazer/Wulf og danske Barricade, vis album Terrorlight Jonas tildelte 4 stjerner for en omgang medrivende sludge/hardcore tilbage i december måned.

Templet // d. 10/6 // Kl. 20.00 // 120 kr.

http://youtu.be/b0O8T1-hxfM

Herefter står det meste af næste uge i Copenhell’s tegn, derfor bortfalder ugens kig på koncerter i næste uge også. Vi lukker og slukker denne omgang med et pre-Copenhell arrangement i Pumpehuset, hvor du tirsdag eftermiddag/aften kan få byttet billet til armbånd en dag tidligt og nyde nogle grumme dødsmetal toner fra Deus Otiosus. Deres tredje album Rise anmeldte jeg til 4 store tunge stjerner i sidste uge.

Læs om arrangementet HER

Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!
Previous articleGorguts – An Ocean Of Wisdom – 5/6 – 2014
Next articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 23

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.