Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Doublestone: Doublestone (EP) ***(3/6)

Doublestone: Doublestone (EP) ***(3/6)

2254
0

Den danske stoner rock power trio, Doublestone, er klar med deres 3. EP. Denne gang søger bandet længere tilbage på hårdrock-tidslinjen, og slår ned, på godt og ondt, et sted mellem slut 60’erne og start 70’erne, i lyd og udtryk.

På trods af at Doublestone er gået rigtigt langt for at lyde som et band fra 70’erne, blandt andet ved at droppe computeren og indspille live på spolebåndoptager, er der stadig moderne takter at finde på indspilningerne. Bo Blond’s (vokal/guitar) stemme er både frisk og nutidig og blander sig udmærket på den ekstremt tørre og simple produktion.

Men den autentiske vintage sound har også en pris. Bandet spiller som sådan godt sammen (og er højst sandsynligt røvfede live!), men der er tidspunkter hist og her hvor det hele sejler lidt. Power trio formatet er svært at mestre, og når man oven i købet benytter sig af ”gammeldags” produktionsmetoder, formoder jeg at man må gå en smule på kompromis. De guitar overdubs og orgellinjer der figurerer på et par af numrene, får det hele til at glide lidt lettere, og en udvidelse til kvartet kunne måske være en idé der var værd at prøve for Doublestone.

EP´ens 4 første numre, “Hand of Lucifer”, “An Omen”, “Wyoming is Burning” og “Low”, rocker der ud af og skal høres med volumen-knappen sat et godt nøk over midnat. Som titlerne antyder har vi med klassiske doom/stoner temaer, som dommedag og menneskets selvdestruktion, at gøre, og det går fint i spænd med Doublestones stil.

Under de sidste 2 numre begynder man at blive en smule træt af retro formen og de lidt for gennemtærskede blues riffs. Jo, det rykker alt sammen, men man savner en smule originalitet og en knivspids eksotisk riff-krydderi i stenergryden. Efter de første par gennemlytninger er det den doom-agtige “Wyoming is Burning” der har bidt sig bedst fast. En sang der træder frem på udgivelsen, nok fordi den ikke prøver så meget på at lyde som noget fra gamle dage, men bare lyder som Doublestone. Flere af dem næste gang, tak.

Anmeldt af Mordi

Se videoen til “An Omen” herunder.

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleThe Great Dictators – One Of Us – 7/2 – 2013
Next articleWhite Zombie – Thunder Kiss ’65 – 8/2 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.