Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Barricade: Terrorlight **** (4/6)

Barricade: Terrorlight **** (4/6)

3202
0

Danske Barricade udgav tidligere i år debutalbummet Terrorlight, som vi, i ente-tempo, først er nået omkring nu. Heldigvis, for det er nemlig en ganske fin debutskive fyldt med medrivende sludge/hardcore – mest af det sidste. 

Kvintetten, bestående af Lars Pontoppidan (guitar og vokal), Jonathan Reinhardt (bas og vokal), Patrick Fragtrup (guitar), Tejs Kyhl (trommer) og Daniel Wald (bas), kaster sig ud i en brydekamp med både hardcore og sludge, en kombination, der egentlig fungerer ganske godt. Der er masser af energi i foretagendet, og de to vokalister – henholdvis en hardcore-råber og en mere hæst brølende metalvokal – bruges med fin effekt.

Der åbnes med en kort instrumental intro, ‘Dark Matter’, hvor et repetitivt riff danner scene for buldrende trommespil, inden ‘Traitor’s Trail’ for alvor sætter fart med råbevokal, svirrende riffs og pedalen i bund. Så er vi ligesom vågne. En fin og relativt fængende start.

En hidsig bas skubber ‘Narcotic Drive’ afsted, inden guitarriffene sætter ind, på et hyperenergisk track, der tonser rundt som en galning i en gummicelle. Det fører over i titelnummeret, ‘Terrorlight’, der sænker tempoet en smule for et solidt uptempo death-thrashende groove, inden vokalerne sætter ind, og vi igen piskes fremad. Det er et ganske hæsblæsende udlæg, som ‘Cutthroat’ fortsætter ufortrødent.

‘Defacement’ holder sig i ro for en kort bemærkning, inden den udvikler sig til endnu et arrigt angreb på øregangene, med ganske fede riffs. Også ‘Abyss of Cain’ benytter sig af et lille pusterum i starten, inden klampen atter trykkes i bund, på albummets hidtil bedste nummer. Ud over stærke riffangreb, får vi også velfungerende skift og god variation i udtrykket. Noget jeg savner lidt på første halvdel af albummet, der har masser af bid, men som alligevel ikke for alvor bider sig fast i halsen på lytteren. Det gør ‘Abyss of Cain’ til gengæld.

Der er fart over feltet igen med ‘Last Frontier’, som er en ganske fin rager, der er oplagt som slamdance-favorit på grund af sine råb-med-venlige tekstbidder. “Winter’s coming!” (tror jeg) og “Firecircle!” i blandt dem. Et fint skift mod slutningen giver også ekstra kraft i biddet.

Den varierede ‘The Rage’, der med skiftet halvvejs går over i tungere, slæbende metal, gør sig også ganske okay, blandt andet på grund af det fyldige trommespil, der i det hele taget fylder godt i lydbilledet – der er god bund i løjerne.

Den punkenergiske ‘Revolt’ farer afsted med vanvid i øjnene, så man bliver helt forpustet. ‘The Drowned’ byder på kort respit, men det er ikke mange hvil man får, før man piskes videre af riffs, trommebulder og arrige vokaler. Arrigt starter det også på lukkeren ‘Blades of the Lost’, der varierer formlen som det sig hør og bør for en lukker, så der lukkes tungt og repetitivt. Langsomt får tracket lov at fade ud, og så er angrebet fra Barricade overstået, lige så hurtigt som det var begyndt.

En smule mere variation i formlen ville formentlig kunne give Barricade flere våben at angribe med – jeg savnede engang i mellem sludgen, som blev nævnt i pressematerialet. Den kigger frem, bevares, men den måtte gerne fylde mere i Barricade’s tempofyldte musikalske overfald på øregangene. Det er nu ganske fornuftigt hvad bandet ellers præsterer, for energi, tight instrumentering og velfungerende sange har Barricade bestemt – sammen med rigtig godt trommespil. Man sidder dog med fornemmelsen af at udtrykket godt kan udvikles i en mere personlig retning, for midlerne er gennemprøvede. Derfor 4 solide stjerner for Terrorlight, der givetvis er en fest live.

Besøg Barricade på facebook lige HER eller på deres Bandcamp-side.

Næste planlagte koncert er på Lygten/Kbh. d.12.april og bandet har også en Tysklands-tour i kalenderen i april.

Anmeldt af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleFörtress – Forest of the Wicked – 19/12 – 2013
Next articleThe Raveonettes – The Christmas Song – 20/12-2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.