Home Artikler Anbefalinger til Musik Aarhus Festival 2015

Anbefalinger til Musik Aarhus Festival 2015

4297
0
Rasmus Bredvig i front for Captain Casanova (Foto: Jacob Norsted)

Januar er som regel en stille måned på spillestederne rundt omkring – men ikke i Aarhus. Her afholdes nemlig Musik Aarhus Festival, som fra d.15. januar og frem til og med d.24. januar sørger for at man kan opleve gratis koncerter med 24 forskellige upcoming navne indenfor mange forskellige genrer. 

Hver aften er der 3 bands på plakaten, samlet under en genre-hat, og der er alt fra jazz og soul/funk til indie, rock og heavy. Aftenerne er fordelt på spillestederne Radar, Train, Voxhall og Atlas, og her vil jeg give nogle anbefalinger med udgangspunkt i rocken, sådan bredt defineret. Der er faktisk ganske meget godt at komme efter.

Vi lægger ud med åbningsaftenen, torsdag d.15. januar. Her er temaet “Indie” og de tre navne, der er booket til aftenen på Voxhall er Green Lives, Lowly og Maskinvåd. Green Lives udgav sidste år deres debutalbum, og sammenlignes med blandt andre Band of Horses og The Shins, og finder ellers inspiration i musik indspillet før 1978 – således var der synthesizer og distortion forbudt under indspilningerne til debuten. Lowly har allerede skabt lidt krusninger i andedammen med deres selvudråbte “eclectic noise pop” og har blandt andre Nanna Schannong blandt medlemmerne. Aftenens sidste navn, Maskinvåd, er netop nu godt på vej med deres andet album, efter 2012-debuten Giftige Slanger. Året efter oplevede jeg dem varme op for Jacob Bellens og efterfølgende til en koncert på Spot Festival, og begge dele gjorde de rigtig godt. Bandets TV2-inspirerede lyd og fine lyrik er absolut værd at tjekke ud.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21

Fredag d.16. januar står i fuldskæggenes, banjoernes og vokalharmoniernes tegn. Her er der nemlig følsomme mandfolk ad libitum, når temaet er “Folk” på Train. Navnene er Sonja Hald, Jonah Blacksmith og In Lonely Majesty, alle tre navne vi har været opmærksomme på her på siden, omend det kun er Jonah Blacksmith vi decideret har anmeldt. Det resulterede i fire stjerner til thyboernes debutalbumNorthern Trail, et lyttevenligt og behageligt folk-rocket bekendskab, samt et interview om bandets biografkoncerter og brødreparret Simon og Thomas Alstrup’s forhold til den musikalske bedstefar (og landsbysmed) Johannes.

Ligeledes folk-rockende In Lonely Majesty fangede vi til et interview i forbindelse med finalen i Karrierekanonen, som bandet havde kæmpet sig frem til, det interview finder du HER. Endelig er der så Sonja Hald, som stik i mod hvad man kunne forestille sig ud fra navnet, består af 5 fuldvoksne mænd, der leverer uhøjtidelig dansksproget folk-rock. Sving ud og sving træbenet!

Train, døre kl. 20, start kl. 21

Efter fire dage med elektronisk, soul/funk, jazz og indie-elektronisk som temaer, er vi tilbage i omegnen af rocken fredag d.23. januar på Voxhall. Her er temaet “Heavy” og der bydes på et umanerligt stærkt line-up. Således får du både Fossils, Scamp og I’ll Be Damned for urimelige 0 kr. Altså, det er næsten urimeligt at man ikke skal betale for det. Fossils har jeg selv oplevet live en enkelt gang, hvor jeg blev tromlet over af duoens voldsomme instrumentale rockangreb, mens Thomas også måtte give fortabt og hoste op med 6 stjerner til bandets debutalbum, Flesh Hammer, fra sidste år.

Scamp oplevede jeg sidste efterår på Radar, hvor de leverede en tight opvisning i teknisk metal, som var 5 stjerner værd (jeg uddelte dog ikke stjerner den aften) – mere om den oplevelse kan du læse HER. Endelig er der I’ll Be Damned. Hvis du nogenlunde fast læser med her på siden, så er du måske ved at være lidt træt af at høre om dem hele tiden? Måske er du ikke, men uanset slipper du heller ikke denne gang for at få den energiske og forbandede metal’n rollende kvintet anbefalet som en stærk liveoplevelse. Senest et redaktionsmedlem var i nærkontakt med bandet, var da de, muligvis ved hjælp af en blanding af forbarmelse, bestikkelse og musikalsk talent, fik 5 stjerner ud af Ken for deres koncert på Stengade i København i december – læs om det lige HER, og kom så afsted og ryst det garn!

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21

Den ikke så heavy rock får også opmærksomhed, og endda også med tre glimrende livenavne. “Rock” temaet lukker Musik Aarhus Festival med Velvet Volume, Captain Casanova og Dance With Dirt på scenen på Train lørdag d.24. januar. Det er, på godt jysk, ikke så ringe endda. De to førstnævte gjorde glimrende indtryk på mig til en koncert på HeadQuarters for efterhånden halvandet år siden og siden har begge bands spillet flittigt rundt omkring i landet, og for Captain Casanova’s vedkommende også en hel del i Tyskland – det kan du læse mere om i dette interview. Begge bands leverer energiske rockudladninger, begge i trioform, for Velvet Volume kun bestående af piger, mens Captain Casanova er herreholdet.

Endelig er der Dance With Dirt, som bragede igennem lydmuren for et par år siden. Eller, ikke hos Ken, da han anmeldte deres debut til 2 stjerner, men den anmeldelse tacklede bandet med oprejst pande og siden er det blandt andet blevet til en live-anmeldelse og et interview med bandet her på siden. Dance With Dirt er rock med fuld fart på, sveden sprøjtende og masser af ungdommelig energi. Skal du svede den sidste rock ud før der hviledag, så gør det lørdag aften på Train.

Train, døre kl. 20, start kl. 21

http://youtu.be/uPiAbjsGT9g

Husk nu igen at det er ganske gratis, så tjek hellere en aften for meget ud, end en for lidt. Herfra skal der lyde stor applaus for initiativet, der er med til at gøre Aarhus’ spillesteder sprællevende i januar, og invitere på musikalske kvalitetsoplevelser fra en række mindre kendte navne. Tjek hele programmet på Musik Aarhus Festival’s hjemmeside – og så ses vi derude.

Af Jonas Strandholdt Bach

 

 

 

Previous articleBite The Bullet – Wheels – 14/1 – 2015
Next articleQuiet Spring: Going Up Your Country ****** (6/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.