Home Anmeldelser Live GFR Live: Maskinvåd, HeadQuarters, Spot Festival, 3/5 2013

GFR Live: Maskinvåd, HeadQuarters, Spot Festival, 3/5 2013

2359
0

Spot Festivalen er i fuld gang i Aarhus og selv om vi på GFRock har valgt at fokusere på alle arrangementerne uden for officielt Spot regi i år, fandt vi alligevel tid til at kigge forbi Maskinvåds koncert på HeadQuarters fredag aften.

Maskinvåds koncert kl. 23 var udsat for et efterhånden klassisk Spot-problem – den evige strøm af mennesker ind og ud, som lige skulle se 2 numre og så videre til næste band. Når lokalerne så ikke er bygget til den form for strømmen frem og tilbage, så giver det en masse møven og snak, der forstyrrer koncertoplevelsen, i hvert fald hvis man er så uheldig at være fanget i den side af lokalet hvor strømmen frem og tilbage er stærkest.

Bortset fra det, så leverede Maskinvåd en fin optræden i det lavloftede kælderlokale. Undertegnede oplevede dem for et par uger siden på Radar i to-mands besætning, mens de to frontmænd, Mathias W. Kjeldsen og Peter Skibsted, denne aften var suppleret med 4 ekstra musikere. Det gav nogle andre nuancer i musikken, og selv om lyden på ingen måde var så skarp og nuanceret, som lyden på Radar, så fungerede tilføjelsen af de ekstra instrumenter fint. Den var også med til at understrege de tråde Maskinvåd trækker fra 80’ernes danske rock-scene, hvor især TV2 og Lars H.U.G. må være blandt inspirationskilderne.

Der mangler også dansksprogede rocknavne, der kan videreføre og forny denne gren af dansk rock, og derfor er Maskinvåd en meget velkommen tilføjelse til rockscenen i Danmark. Når de så samtidig formår at skrive nogle iørefaldende sange med både energi og noget på hjerte, som ‘Uden Tøj På’, ‘Giftige Slanger’ og den vellykkede afslutning med ‘Brave Mænd’, hvor “Det er mig, der holder hjulene i gang” nærmest messes gentagende mod afslutningen.

Det så ud til at bandet nød at stå på scenen og den ekstra energi det store publikum og den udvidede besætning gav, blev godt kanaliseret ud over scenen af forsanger Mathias W. Kjeldsen. Alt i alt var Maskinvåds sene fredagskoncert en god indføring til en lørdag i rockens tegn.

Skrevet af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleOcean View – Sober – 4/5 – 2013
Next articleWillie Nelson – Roll Me Up & Smoke Me When I Die – 5/5 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.