Home Interviews Interview med Captain Casanova

Interview med Captain Casanova

2774
0

Vi har taget en snak med de hyppigt Tysklands-turnerende rock-drenge i Captain Casanova om hvad det er for noget med alle de koncerter i Tyskland, og prøvet at lokke nogle gode røverhistorier ud af dem.

Det fandenivoldske rockband Captain Casanova har efterhånden opbygget et stærkt live-ry – ikke bare i Danmark, men også i Tyskland, hvor bandet i oktober var på 10 dages tour. Vi tog en snak med Rasmus Bredvig om tourlivet, koncerterne i Tyskland og fremtiden for bandet.

Captain Casanova og Tyskland lyder til at være et godt match – hvordan kan det være I så ofte spiller Tyskland? Hvad er historien bag?

Egentligt fordi der er mulighed for at spille meget mere dernede end der er i Danmark. Der er flere mennesker og flere spillesteder! Det hele startede egentlig med at vi i sin tid blev booket til 4 jobs dernede gennem en tysk booker. Kim (Munk fra The Broken Beats) og jeg (Rasmus, red) var begyndt at snakke sammen noget tid før de 4 jobs, så vi begyndte at snakke om at købe en bil sammen, for nemmere kunne komme til tyskland og ud at spille generelt. Vi havde planer om at komme så meget ud af spille som muligt, så det ville være helt perfekt!
Vi blev enige om at købe bilen og samtidig om at booke en tour sammen.. Den tour gik rigtig godt så det endte med at blive til flere afstikkere sammen.

I har lige været på 10 dages tur dernede. Hvordan forløb det? Hvordan er tour-livet som Captain Casanova – man kan jo sige navnet forpligter…?

Det gik godt. Vi har haft vores nye trommeslager med, og han faldt helt fantastisk ind i bandet.. det var det vi så mest frem til at “teste”. Jeg tror faktisk at vi er stik det modsatte af, hvad man forventer “rock-band clichéen” er. Vi er der egentlig mest fordi vi godt kan lide at spille, ikke fordi vi er vilde med at hamre bajere eller whisky-shots. Vi hygger os altid utrolig meget, og lærer en masse nye folk at kende. Vi er altid ude og snakke meget med folk efter vi har spillet, og det ender tit med at vi gir et lift til folk, der gerne vil med til den næste by og se koncerten.

Gadesjov?

Hvordan er koncertpublikummet i Tyskland sammenlignet med i Danmark?

De er bedre til at turde og give mere slip på sig selv. Som danskere er der mange af os, der er bange for at “give los” når der er andre til stedet.. Det resulterer tit i et meget passivt publikum herhjemme – medmindre klokken har rundet 22 og der er blevet solgt et fornuftigt antal øl i baren.
Det må være noget jante-lov der sidder fast i os.. Jeg (Rasmus) er heller ikke typen der, når jeg går til en koncert, står oppe foran og går amok, så man kan heller ikke forlange af andre at de skal gøre det når man selv spiller.

Men i Tyskland er de knap så bange for at skeje sig ud. Og det er rart at når man på scenen sender noget energi afsted, det kommer tilbage. Så bliver koncerten kun bedre for alle.

Instrumentrester på scenen

Har I ellers nogle gode tour-historier, I vil dele? 
Der er alligevel en del. De er som regel mest sjove og mærkelige! Men halvdelen skulle man næsten have været der for at sætte pris på, og halvdelen tager simpelthen for lang tid at forklare. I må fange os efter en koncert en dag.

En icebreaker hvis du møder Rasmus Bredvig og co

Nu har jeg selv oplevet jer live et par gange, og for mig virker Captain Casanova som et udpræget live-band. Er der nogle planer om at få det kanaliseret ned på en udgivelse?

Det er også det vi synes er det sjoveste! Der er snakke og idéer, men vi har ikke helt besluttet os for, hvad der skal ske. Vi vil ikke udgive noget fordi “det skal man” og at alle de andre gør det.. Der skal være en mening med det. Hvad den så bliver må vi se.

Hvordan ser fremtiden ellers ud for Captain Casanova?

Der er en del planer i støbeskeen for 2015.. Mere udland og flere koncerter. Vi tager bla. et smut til Italien i starten af det nye år, samtidig med mere Tyskland og flere danske koncerter. Og så må vi se, hvad der ellers kommer til at ske.

Tour-luksus

Captain Casanova kan opleves live til Recession Festival i Aarhus d.29. november (på HeadQuarters) og til Musik Aarhus Festival d. 24. januar på Train.
Af Jonas Strandholdt Bach
Previous articleScorpions – Wind of Change – 10/11 – 2014
Next articleThe Colourmen: Emily Sad 1,2,3 And More *** (3/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.