Home Seneste August 2014 - Nyheder Interview med In Lonely Majesty: Klar til Karrierekanon-finalen

Interview med In Lonely Majesty: Klar til Karrierekanon-finalen

2701
0

Folk-bandet In Lonely Majesty er nået i finalen i Karrierekanonen, og står således på scenen til Smukfest i morgen, tirsdag, når det skal afgøres hvem, der skal stå tilbage som vinder. Vi har fanget Jeppe Vejs Olesen fra bandet til et lille interview om folk, fremtiden og selvfølgelig Karrierekanonen.

Hvad er historien om In Lonely Majesty?

Sådan lidt i store træk: Vi fire bandmedlemmer har altid befundet os i hinandens musikalske sfære. Vi har været venner privat siden gymnasietiden, og fulgt hinandens musikalske udvikling fra sidelinjen og i mindre fælles projekter. Og så en sen nat i en ordentlig brandert, præsenterede Lasse mig for noget musik han havde gået og puslet med derhjemme. Jeg husker ikke meget fra den aften, men noget havde alligevel sat sig fast. Nogen tid efter viste en fælles ven mig et videoklip, af en stangstiv Lasse, der på en bar efter lukketid sad og spillede nogle hjemmelavede numre, som jeg kunne genkende – og mit slørede minde viste sig at holde stik – der var virkelig “noget” ved det Lasse havde bikset sammen.  Over de næste uger fik vi sat en øver op, og fik inviteret Anders og Andreas med, og så var bandet pludselig en realitet.

I starten foregik øverne primært i min dagligstue, hvor vi sad på kasser og klapstole og øvede kor med en enkelt guitar og en papkasse som tromme. Det var en fed tid, med masser af ideer i luften, og vi havde vidst alle sammen følelsen af, at det her kunne blive rigtig godt.

I 2013 rykkede vi fra min stue ud i Anders’ øvelokale i Viby, hvor vi nærmest med det samme rendte ind i vores producerteam (Mads Tønder & Søren Zahle -Thunder and Lightning Productions). De var hurtige på aftrækkeren, og inden vi havde nået en hel øver, havde de stillet indspilningudstyret op, og så blev der ellers spillet ind, kasseret, justeret, prøvet af og prøvet til. Med deres hjælp fandt vi efterhånden vores sound. Den lyd var også spændende nok til karrierekanonen, og så var projektet lige pludselig noget mere ambitiøst, end det hyggeband det i første omgang var tænkt som.

Folk med banjo har været populært i noget tid – hvad gør at det lige præcis er jeres variant man skal tjekke ud?

Det er rigtigt. Folk musik kan noget helt unikt i sin umiddelbarhed, og let genkendelige melodifraseringer og ofte tydelige rytme. Når man nu har de elementer på plads, er det jo oplagt at udfordre genren. Vi har bla. lyttet på Avicii, og ladet os inspirere af den tunge synth-bund, ligesom vi arbejder med at implementere både world og indie i dele af musikken. Når vi laver musik er det som regel med udgangspunkt i en guitar og en vokal, og så bygges der på… på den måde holder vi en rød trød i det “folkede”, men ellers er der fri leg. Vi er selvfølgelig spillemænd, men vi vil meget gerne udvikle på genren, og derfor skiller vi os også ud fra eksempelvis førnævnte “Mumford & Sons” ved at anvende elektroniske virkemidler. Der er plads, til at gøre så meget mere, med den genre vi tager udgangspunkt i. Og det gør vi, og derfor skal folk lytte til os.

 I har haft succes i Karrierekanonen – kan du fortælle lidt om hvordan det har været at være med?

Det har været super fedt. Der er jo en masse anerkendelse i at blive udvalgt, og ikke mindst gå videre, og det har været fantastisk. Desuden har vi været til en lang række oplæg med eksperter indenfor musikbrancen, og det har været helt vildt. Vi har gennem en masse gode råd virkelig udviklet vores orkester, og måden at gå til det at være et band. Vi har lært en masse om scene optræden, måske ikke noget publikum kan se direkte, men ting der gør koncertoplevelsen bedre og mere komplet.

Deltagelsen i Karrierekanonen har blandt andet ført jer omkring Spot Festival og nu til finalen på Smukfest – hvordan har det været at spille de steder?

SPOT var en virkelig fed oplevelse. Vi oplevede virkelig at have publikum i vores hule hånd, og kunne fornemme en hel sal der virkelig var med… SÅ fedt. Selvom der 2min før showstart var totalt panik, da fronten (PA-anlæget) gik ned, og alle mix indstillinger blev nulstillet, så lydmænd og teknikkere for rundt, og vi måske blev lidt ekstra nervøse.

Egentlig er det svært at huske ret meget, man er jo super spændt, nervøs og dybt koncentreret op til og under sådan en koncert. Så bagefter har man egentlig kun mavefornemmelsen at gå efter, og den var god – og så kunne vi jo læse i GAFFA at vi havde gjort det mere end rigtig pænt, det var fedt.

 Hvad kan man forvente af In Lonely Majesty til finalen i Karrierekanonen? Er I nervøse, og har I noget specielt på bedding?

Man kan forvente at vi bryder en lille smule med det vi kalder “støvletramp og fadøl”. Dvs. vi kravler lidt ud af den gængse folk sound, og kyler noget el-spade på og gir den gas. Det bliver også en koncert, hvor vi virkelig har gennemarbejdet vores performance, det skulle gerne give en mere helstøbt oplevelse. Og vi lover selvfølgelig også “støvletramp og fadøl” og ikke mindst vil vi gøre vores til at lave en kæmpe fest. Det bliver helt klart en forbedring af vores SPOT optræden, og vi glæder os helt vildt til at præsentere det for publikum… og ja, vi er nervøse, men på den der gode måde, hvor man mest af alt bare glæder sig helt vildt.

Hvordan ser fremtiden ud for In Lonely Majesty? Er der album eller andet på vej?

Fremtiden er ikke helt på plads. Meget kan jo ændre sig, hvis vi vinder, så alt er lidt i det uvisse… men der kommer bestemt flere numre i løbet af efteråret. Om det bliver til et album, en EP, eller singler har vi ikke besluttet endnu… men det bliver fedt. Vi glæder os faktisk bare rigtig meget til at komme til at arbejde videre med vores sound, udvikle os som orkester, og komme ud og spille for folk.

In Lonely Majesty spiller tirsdag d.5/8 kl. 15.00 på LiveCamp-scenen på Smukfest. Der kåres tre vindere (ud af de 8 kunstnere, der er i finalen) onsdag d.6/8.

Hele finaleprogrammet ser således ud:

15.00: In Lonely Majesty

16.00: König

17.00: The Attic Sleepers

18.00: Xolo Island

19.00: I’ll Be Damned

20.00: Keep Camping

21.00: Sonja Hald

22.00: For Akia

Af Jonas Strandholdt Bach
Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!
Previous articleLong Line Down: EP *** (3/6)
Next articleThe Psyke Project – Panic – 5/8 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.