Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 47

Anbefalede koncerter i København, uge 47

2767
0

Vi er godt inde i en højsæson for spillestederne, så der er igen i denne uge masser af koncerter at vælge mellem. Det gør også, at vi lige som sidste uge lader lidt flere slippe igennem nåleøjet og kører lidt rapid fire stil, så vi kan nå lidt rundt omkring.

Vi lægger ud med 3 arrangementer i aften (onsdag). Første stop er på Loppen med en “ode to all the babe rockers” leveret af Sallie Ford, fra Portland. Det 4 kvinder høje band, med guitarist og sangerinde Sallie Ford i front, gør sig i en blanding af garage, surf og fuzz-rock.

Med som opvarmning har de, den lokale synth-pop/rock trio Mount Rushmore Safari, som vi af 2 omgange har tildelt 4 stjerner. Først for debutalbummet Elba, som jeg selv anmeldte forrige sommer og senest for et par uger siden, da Thomas anmeldte opfølgeren Songs For For Ones Who Break.

Loppen // d. 18/11 // Kl. 20.30 // 80 kr.

Vi forsætter turen videre ind gennem byen og slår et smut omkring Vesterbro, hvor sangerinde og sangskriver Kira Skov gæster Lille Vega. Hun tropper op i hælene på en række roste udgivelser og koncerter, og behøver vel egentlig ikke nogen nærmere introduktion?

Det gør opvarmningen muligvis. Bag kunstnernavnet Bisse gemmer sig Thorbjørn Radisch, der tidligere slog sine folder i Spillemændene, ikke mindst som hovedmand bag gruppens fremragende og originale dansksprogede tekster. Den stil har han taget med over i Bisse-projektet, men musikalsk er det en lidt anden størrelse. Men det er næsten for omfangsrigt at kaste sig ud i at beskrive her, læs i stedet Jonas’ anmeldelser, der dykker ned i Bisse’s mærkværdige univers. Først blev det til 4 stjerner for PMS og seneste hele 5 styks for Umage, del 1 og 2 i en planlagt “blod-trilogi”.

Lille Vega // d. 18/11 // Kl. 19.30 // 180 kr. (forsalg) 200 kr. (døren)
Onsdagsrundturen slutter med et smut i Templet i Lyngby, hvor der er dømt tunge nordiske toner og langt garn. Der er dobbelt op på svensk i form af doom-pop bandet Avatarium (med blandt andet Leif Edling fra Candlemass) og de groovy rock ‘n rollere Honeymoon Disease. og så er der lige islandske The Vintage Caravan som begejstrede os på Roskilde Festival i sommers, da de indtog Rising Scenen spændt op til guitar-lir:

“Den islandske trio hamrede fra start skramlet rock ud over det nu noget spredte publikum, og måtte fra start også lide lidt under en alt for lav lyd (et tilbagevendende problem), men det så de ud til at skide højt og flot på, de tre islændinge”.

De kan anbefales!

Templet // d. 18/11 // Kl. 20.00 // 120 kr.

Efter en aktiv onsdag puster vi lidt ud med et enkelt tilbud torsdag, som vi finder i Råhuset, hvor der er dømt dansk upcoming i forskellige genrer. 3 bands har de fundet plads til og søreme om ikke, ved et helt skørt tilfælde, så har jeg anmeldt udgivelser fra alle 3!

Du får drømmende melankoli og storladen indie fra Divided By Numbers, rå og energisk hardrock fra The Kamshaft og endelig er der god gammeldags grunge-rock fra InCrest.

En rigtig fin lille upcoming pakke til en torsdag aften.

Råhuset // d. 19/11 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Freitag macht frei, eller noget, vi tager på Lygten Station som første ud af 3 planlagte stop denne aften. Vi er i den hårdere ende af spektret, hvor Defecto står øverst på plakaten. Jeg har oplevet bandet live et par gange for efterhånden nogle år siden, hvor jeg syntes deres performance og leveringen af deres tunge hardrock møder prog-metal hybrid lige manglede det sidste – men man anede potentiale. Nu har der været stille omkring bandet et stykke tid, hvor de blandt andet har indspillet deres debut med Flemming Rasmussen bag knapperne, så nu sker der måske snart noget igen.

Desuden får du klassisk, storladen heavy metal fra Meridian og old school power metal fra Downfall.

Lygten Station // d. 20/11 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Tallet 3 begynder at være en fællesnævner i denne uge, fredag aften er det også 3 bands på plakaten på High Voltage. Som et stykke danske bacon i en svensk sandwich, bestående af de kompromisløse metallere Incarnit og thrash’erne Inferior, finder vi Inacave. Hvad sker der for alle de i’er?

Nå, Inacave’s selvbetitlede debut anmeldte jeg til 4 stjerner tidligere i år:

“Danske Inacave spiller en form for teknisk groove-dødsmetal med progressive elementer, og har fået den anerkendte producer Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames, Behemoth) til at dreje på knapperne. Resultatet er en plade der lyder pisse godt, men hvor den lidt ensformige klang over et helt album, bremser lidt af den hårdtslående effekt der ellers er til stede”.

High Voltage // d. 20/11 // Kl. 22.00 // 80 kr. https://www.facebook.com/events/914405638639626/

Sidste stop fredag er Amager, hvor Beta har, yes, 3 bands linet op. Temaet for aftenen er punk ‘n roll. Og i ægte “lade musikken tale for sig selv stil”, så er der ikke den store beskrivelse af de 3 bands på Beta’s hjemmeside. Faktisk ikke rigtig nogen. Det er punk!

Du får dansk punk fra The Sinkers og The War Goes On og svenske punk fra The Guilt.

Beta // d. 20/11 // Kl. 21.00 // 100 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)
Vi sniger os mod lørdag, hvor Rust ikke har 3, men 2, danske navne på programmet. Vi er i den drømmende og let melankolske afdeling for folk-musik, først med Blå Nætter, som jeg oplevede spille en fin koncert på Uhørt Festival sidste år. Siden har de blåligt farvede dansksprogede folk-rockere udsendt en debut-ep, men den kom vist aldrig vores vej?

Det gjorde Wea At Sea’s selvbetitlede EP til gengæld, hvor det blev til 3 stjerner, ikke mindst fordi deres rolige univers ikke rigtig fik fat i, eller rørte, mig:

“Der skal ikke herske nogen tvivl om, at We At Sea har fuldstændig styr på deres udtryk og musikalske virkemidler.  Men samtidig virker det her som seriøs og alvorstung musik fanget i sin egen lille boble, som man kun kan briste, eller prikke lidt til, hvis man tager lidt drastiske midler i brug. Jeg ville sagtens kunne forstå hvis andre ville finde dette melankolske og traurige univers dragende og forførende, hvordan vi reagerer med følelsesapparatet og hvad der virker på én er vidt forskelligt”.

Rust // d. 21/11 // kl. 20.30 // 40 kr.

Vi lukker og slukker for denne uge med en tur i indie-rock himlen (for nogen), for Pumpehuset har dobbelt op på den konto. Amerikanske We Are Scientists gæster for første gange nogensinde Danmark, det siger de i hvert fald selv på Facebook, og de burde vel vide det? Anyway, det er et af de der anerkendte og roste navne som jeg aldrig selv har nosset mig sammen til at få undersøgt.

Ash, dem kender jeg til gengæld! Eller kendte. I 90’erne. Men de er åbenbart still going strong, og aktuelle med det roste comeback album Kablammo (fed titel), der brød 8 års pladepause. Way back when var det nordirske band godt på vej mod stjernerne med albummet 1977, men helt stort blev det aldrig for de alternative rockere, no?

Pumpehuset // d. 21/11 // Kl. 21.00 // 160 kr.

https://youtu.be/o-TVmhd-xcM

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Jonas Strandholdt Bach/GFR

Previous articleLucid Dreams: Build and Destroy ★★★☆☆☆
Next articleTeam of Experts – The Mirror – 19/11 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.