Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Mount Rushmore Safari: Songs For Ones Who Break ★★★★☆☆

Mount Rushmore Safari: Songs For Ones Who Break ★★★★☆☆

1608
0

Der skulle et par gennemlytninger og et par dages pause til, før Mount Rushmore Safaris nye album, Songs For Ones Who Break, for alvor foldede sig ud.

For det er et album med mange gode sange Mount Rushmore Safari har fået skruet sammen, men det kræver lidt tålmodighed fra lytterens side, og har man den, så bliver man også belønnet. Og er man til en god omgang indie rock og bands som Boy Kill Boy, The Kooks og Circa Waves, let krydret med 80’er elementer, bør man give Songs For Ones Who Break et lyt.

Der er løbet en del vand under broen siden man sidst hørte fra Mount Rushmore Safari, og der er skam også sket en del siden debuten Elba, som min gode anmelderkollega Ken, smed 4 stjerner efter. Der er blevet skiftet godt ud i besætningen, og bandet består i dag af forsanger Andreas Sorgenfrei, trommeslager Djarn Kargin og bassist Baskerville. Sammen leverer de en sammentømret lyd, hvor Andreas Sorgenfrei’s vokal er omdrejningspunktet og fylder en del i lydbilledet. Og lige netop vokalen er en løjerlig størrelse, for det meste blender den fint ind i trioens lyd, men desværre kommer den til kort visse steder, især når der skal synges dybt. Det er nok en smagssag, men lige netop for mig, var det en kilde til lettere irritation og et element jeg ikke helt kunne abstrahere fra.

Når det er sagt, så indeholder albummet en række rigtig stærke sange, der kun bliver bedre for hver gennemlytning. Sange som “Minute We Decide”, “Afterlife”, “Waltz Of The Antichrist” og den Primal Scream’ske “Sound Of Love” er stærke kort, og sublime “Seaside”, går rent ind.

“Seaside” er uden tvivl albummets bedste nummer, som man ikke kan undgå at rocke med til og som lynhurtigt sætter sig fast i hjernen. En sang hvor bandet holder verset i en kort og kontrolleret snor, hvilket får det fremragende omkvæd til at lette noget så eftertrykkeligt når det sætter ind.

Hvis man kan se bort fra vokalen visse steder, så er det altså et stærkt album trioen har fået skruet sammen, klart over middel. Dog er det måske et par sange for langt, og kunne sagtens have været foruden titelsangen “Songs For Ones Who Break” og albumlukkeren “Lust”. Ydermere synes jeg ikke bandet 100% har fundet deres plads i rock-bussen, de er helt sikkert godt på vej, men der mangler lige de sidste procenter.

Når det er sagt bliver man forkælet med feel-good momenter, stærke melodier og sange med gode kvaliteter, men grundet den noget svingende vokal ender jeg på 4 store stjerner.

Anmeldt af Thomas Bjerregaard Bonde

Besøg Mount Rushmore Safari på Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.