Home Seneste April 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i København, uge 15

Anbefalede koncerter i København, uge 15

2463
0

Nå, nogle rolige koncertdage i vente? Ikke rigtig, der er nærmest overkill hvad gode tilbud angår, derfor er der også sorteret lidt fra, vi skal jo hjem på et tidspunkt. Der er nu stadig meget at skulle vælge imellem… især lørdag…

Men vi lægger dog ud med blot et enkelt tilbud torsdag, hvor vi skal en tur til Rødovre. Her lokker Viften nemlig med (ex./nuværende?) Sort Sol frontmand, Steen Jørgensen, nu som duo. Materialet er hentet både fra Sort Sols bagkatalog og albummet Standards For Living, der udkom i 2013.

Her kastede han sig ud i fortolkninger af en række mere eller mindre kendte numre, fra kunstnere som Dylan, Young, Cohen, Joy Division og Kraftwerk. Til den akustiske koncert bakkes han op af guitarist Rune Kjeldsen.

Viften // d. 14/4 // Kl. 20.00 // 215 kr.

Videre til 3 tilbud fredag, hvor vi lige starter med en tur ud af byen, nemlig til Forbrændingen i Albertslund. Her er der dømt dansk country-cana fra Cody, som vi har anmeldt et par gange, senest deres aktuelle album I’ll Ride With You. I den forbindelse anmeldt Troels-Henrik også deres koncert i Aarhus på den igangværende tour, hvor det blev til 5 stjerner.

Support: David Fjelstrup

Forbrændingen // d. 15/4 // Kl. 20.00 // 119 kr. (forsalg) 139 kr. (døren)
Sangerinden Gottschalk har jeg selv lagt ører til, og fredag har du mulig for det samme, når hun gæster Musikcaféen i Huset-KBH. Det blev til 4 stjerner for EP’en Common Ground sidste efterår, en anmeldelse jeg indledte således:

“Gottschalk er kompetent udført og smagfuld slumre pop, med nydeligt vokalarbejde, der uden de store armbevægelser svæver igennem 10 atmosfæriske numre. Men det er som om man lige savner lidt mere musikalsk drama for at Common Ground for alvor løfter sig over jordoverfladen”. Læs resten af anmeldelsen HER

Opvarmningen står Thomas Brenneche fra bandet Ingenmandsland for, denne aften i form af et solo-sæt.

Huset-KBH // d. 15/4 // Kl. 21.00 // 50 kr. (forsalg) 70 kr. (døren)

Så skal vi på Loppen, der danner bagtrop fredag aften. Men det er med en kunstner der har godt med medvind og er på vej frem i geledderne. Nemlig Aksglæde, der har fået P6 Beat kærligheden at føle. Stefanie tjekkede bandet ud live, da de gæstede Huset-KBH sammen med Tårn i slutningen af sidste år, hvor hun sendte 4 stjerner efter hvad hun betegnede som “drømmende, nostalgisk pop rock”, og hun forsatte med:

“Jeg tænker både en moderne Sebastian, mens guitar-spillet minder om noget The Raveonettes kunne have lavet – og dette er en stor cadeau. Derudover kan jeg ikke lade være med, at drømme mig væk til sol og sommer, og jeg forestiller mig, at jeg ligger på græsset et sted, med et par alt for store solbriller, og en lunken Tuborg”. Læs hele anmeldelsen HER

Om der er lunkne Tuborg til denne GRATIS release tvivler jeg på, men de har Vi Leger Musik med som opvarmning.

Loppen // d. 15/4 // Kl. 21.00 // Gratis
6 arrangementer kunne jeg få det “kogt ned” til lørdag, så lad os ikke dvæle for meget og komme ud over stepperne. Ud over stepperne kan du sikkert komme på Lygten Station, der har 3 bands linet op.

Hovednavn er franske Lizzard, som vi oplevede som en del af en bandpakke sammen med High On Fire på Atlas i Aarhus for over 3 år siden, det var slet ikke dumt. De københavnske hårdrockere Pushing Daisy har vi haft som Dagens Track for efterhånden 1 ½ års tid siden med nummeret “Sleepwalker”, gruppen har dog (under andet navn) eksisteret siden 2003, så det er ikke en flok grønskollinger der dukker op på Lygten.

Sidste navn er JFK Jr. der er begyndt at røre på sig igen, efter en lang periode med stilhed siden Jonas anmeldte deres This Is Dan EP helt tilbage i 2012. Det var inden vi gav stjerner til bands vi havde kategoriseret som upcoming, så de måtte “nøjes” med at læse vores ord:

“Der lægges ud med ‘No Regrets’, en uptempo-rocker, der trækker tydelig inspiration fra Foo Fighters og andre ligesindede amerikanske rockbands. Opbygningen med tunge guitarriffs fra guitarist Hans Graudal og forsanger/guitarist Jesper Møgelhøj sidder i skabet, mens verset er i et lettere hjørne.  Men igen på det potente omkvæd rykker JFK Jr. godt igennem, som var de i intens valgkamp i en svingstat. Ikke de store dikkedarer, men nummeret er solidt rocksmørrebrød, uden der smøres alt for tykt på”. Resten af den gamle sag kan læses HER

Lygten Station // d. 16/4 // Kl. 20.00 // 17 kr. (forsalg) 90 kr. (døren)

Vi forsætter med en omgang fuld smadder på Forbrændingen, hvor gode gamle Artillery er headliner. De danske thrash-veteraner har huseret siden 80’erne, og er i følge anmeldelserne af deres spritnye album still going strong. Opvarmningen leveres af Wasted og Caro. Sidstnævntes EP Sever The 6th Head anmeldte Jonas i sidste uge, hvor det blev til 3 stjerner, hvilket han blandt andet begrundede således:

” Jeg mangler måske at høre Caro’s personlige tilstedeværelse i musikken, for selv om bandet spiller upåklageligt, så er det som om jeg mangler et eller andet at bide mærke i, hvor jeg tænker, nå ja, det er sådan Caro lyder”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Forbrændingen // d. 16/4 // Kl. 20.00 // 119 kr. (forsalg) 139 kr. (døren)
Vi skynder os videre til Musikcaféen i Huset-KBH, hvor der er 2 danske navne på plakaten. Vampire Blow får lov til at spille med rock-musklerne, hvilket de har gjort nogle gange her på siden i form af anmeldelser, Dagens Tracks og diverse. Stilen er retro-rocket, i meget bred og open minded forstand, hvilket blandt andet har bragt dem en tur i Karrierekanonen, på Spot Festival, og resulteret i 4 stjerner her på siden for albummet Unicorn. Et interview med bandet kan læses HER

4 stjerner blev det også til, da jeg oplevede bandet på sidste års Uhørt Festival:

“Musikalsk er det ikke super indviklet, ej heller videre nyskabende, det trioen serverer. Catchy, tempofyldt og smittende rock og rul fra da far gik i trompetbukser – med en snert af noget mere moderne 00’er dansabel alternativ rock”.

Du får også de unge rock-dudes fra John Alcabean, der gør sig i alternativ rock af den uperfekte slags, faktisk er de lidt ligeglade med om det hele ikke lyder “rigtigt” og de uskrevne regler, hvilket jeg kun kan hylde og applaudere! Dem glæder jeg mig til at høre mere fra.

Huset-KBH // d. 16/4 // Kl. 2o.00 // 60 kr. (forsalg) 80 kr. (døren)
Norske Electric Eye har vi liggende i anmelderbunken lige nu, eller Troels-Henrik har, så vi må grave lidt dybere i arkivet for at finde noget eget materiale om det psykedeliske band, som gæster Stengade lørdag aften. AHA, Jonas har oplevet dem live til Aarhus Psych Fest 2014, længe leve arkivet (og google). Dengang skrev han blandt andet:

“De fik faktisk skabt en form for afdæmpet fest foran scenen, for der kom pludselig bevægelse i skuldre og hofter. Bandets organiske, vibrerende og pulserende lyd, hvor bas og trommer nærmest bare konstant kører med konstante små variationer, er medrivende på sin egen nærmest diskrete måde, og jeg blev især meget imponeret af Njål Clemmensens levende basspil og trommeslager Øyvind Hegg-Lunde’s fornemmelse for tempo og intensitet”. Lidt flere ord kan findes HER

Support: The Sonic Dawn

Stengade // d. 16/4 // Kl. 20.00 // 70 kr. (forsalg9 80 kr. (døren)

Så skal vi have en ordentlig kindhest og pudset fjæset med sandpapir (igen), for der er fuld skrald på KB18 lørdag aften. Amerikanske Full Of Hell kigger forbi, dem kender jeg sgu’ ikke! Meeen, de 3 andre bands har jeg fået dolket øregangene af.

No Fealty dog kun i studieudgaven, hvor jeg indledte således i anmeldelsen af deres seneste, 4-stjernede album:

“No Fealty leverer københavnske undergrundsprygl af den nymodens slags på deres andet album, They Love The Soil Which Makes There Graves, i form af 8 korte eksplosive skæringer indenfor den bistre, politisk ladede, punkede hardcore”.

Beslægtede Église‘s debut fik jeg aldrig tid/nosset mig sammen til at anmelde, da det udkom. Det vil sige, de havde heller ikke sendt det til os, men lagt det ud så anmeldere, fans og andre interesserede kunne hente skidtet kvit og frit. Men jeg fangede bandet live på Stengade tidligere i år (hvor de forresten fik et No Fealty besøg på scenen). Der er SMÆK på!

Hovednavnet (formoder jeg?) er amerikanske The Body, og de er værd at opleve! Jeg fangede den mildt sagt mellemfornøjede duo til Heavy Days In Doomtown i Ungdomshuset for knap 2 år siden, hvor de på under en halv time fik splittet stedet ad:

“Forsanger/guitaristen, placeret nærmest publikum, lignende egentlig lidt en ældre, halv-skallet og tyk udgave af Jacob Bellens, der var blevet hævet fra hans front porch i forstaden og op på en scene. Og NU havde han kraftedeme fået nok!

Han råbte og skreg sig igennem duoens dundrende og sønderknusende støj-metal, hele tiden 30-40 cm fra mikrofonen, som en psykotisk nabo der har fået en nedsmeltning på den anden side af stakittet. Der blev råbt, spyttet og skreget så tungen stod ud af halsen på ham konstant, i mens man frygtede for både hans og ens eget helbred. Musikken blev fræset ud fra scenen med fandenivoldsk energi og med et øredøvende lydniveau, så man frygtede støjmuren kunne vælte hele bygningen. Det her var ganske enkelt vanvittigt, men også vanvittigt fedt”. Resten kan læses HER

KB18 // d. 16/4 // Kl. 19.00 // 80 kr. (forsalg) 100 kr. (døren)
Ja, det trækker ud, og vi er ikke helt i mål endnu. Efter den heftige omgang i Kødbyen, så lukker vi ballet med lidt mere afdæmpede, men ikke mindre dramatiske, toner på Loppen. Her er det dømt såkaldt Nordic Night, hvilket egentlig dækker over 3 danske kunstnere der gør sig indenfor nordisk melankoli og hvad nogen betagner som Nordic-cana.

Trine Jørck, eller bare Jørck, har Jonas oplevet live i Aarhus, da hun gjorde en rigtig fin figur som opvarmning til Maggie Björklund på Atlas, i Aarhus, for lidt over et års tid siden.

Det Drowned Session kan, er med få og simple virkemidler, at skabe stemninger, billeder og en lille mental film, i mens lyset sænkes i musikken og natten falder på. Ofte danser musikken bare lidt i skyggerne, hvor den får lov til at ulme og ligge på lur, inden den kortvarigt hugger til med små udfald. I centrum er Atli Brix Kamban’s dybe ryst, der sender tankerne i retning af noget Mark Lanegan møder Nick Cave croon, men stadig med sin egen nerve og sjæl indtakt. Det har, indtil videre, indbragt bandet 5 stjerner hele 3 gange her på siden.

Først var det to gange fra undertegnede først 7″ singlen Conversation With Cora, der var så god, at vi gjorde en undtagelse fra vores normale “vi anmelder ikke singler politik”, dernæst den mindst lige så gode 5 numre lange EP Horses, inden Jonas fulgte trop med 5 styks for nyeste EP, Home To The Wind, fra maj måned sidste år.

Sidst nordiske americana indsprøjtning kommer fra nordjyske Caved Crow. Vi har tidligere lavet både interview, oplevet bandet live og anmeldt deres debut-EP her på siden. I sin 5 stjernede anmeldelse af EP’en skrev Jonas:

“Ignorance Is holder niveauet, som Caved Crow har vist live, og sætter streg under at man godt kan tillade sig at forvente meget fra den kant”. Læs hele anmeldelsen HER

UPDATE: Forsanger i caved crow, Trine Valsted, har kæmpet med knuder på stemmebåndet, og er, mod forventning, endnu ikke klar til at optræde på lørdag – der arbejdes på at finde et erstatningsnavn. SENESTE NYT: Ulvetimen erstatter Caved Crow.

Loppen // d. 16/4 // Kl. 21.00 // 70 kr.
Og lige en hurtig salve som afslutning, med et par arrangementer som jeg har glemt/overset/valgt fra af religiøse årsager: Klub Geyser i Kulturhuset Islands Brygge med blandt andet The Reptones, Kl. 15.00 lørdag eftermiddag spiller I’ll Be Damned et kort akustisk sæt på Escobar København, inden de daffer til High Voltage Rock Awards.

Pyha.

Af Ken Damgaard Thomsen

 

Previous articleNorth Fall: Tie The Ends Tying Me ★★★★★☆
Next articleAksglæde – Fantomfølelser – 15/4 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.