Home Interviews Interview med Vampire Blow – der begynder at være hul igennem!

Interview med Vampire Blow – der begynder at være hul igennem!

2429
0

For snart 2 år siden udsendte garage rock ‘n rollerne Vampire Blow deres debut album, Unicorn. En plade der havde en lidt vanskelig fødsel, men fik en god modtagelse rundt omkring. Men hvad har bandet så lavet sidenhen? Vi fløj til tasterne, og fik os en lille “snak” med bandet om deres historie, den første plade, tiden efter, Karrierekanonen og deres musikvideoer m.m. – der er endda noget om Twilight og en fisketur til Norge!

Jeg diskede selv op med 4 stjerner til Unicorn tilbage i slut-april 2013, og skrev blandt andet:

“Rent musikalsk er det hele hørt rigtig mange gange før, uden at der tilføjes genren afgørende nyt – men det ånder og spjætter, så man tilgiver det et langt stykke hen af vejen. Når Vampire Blow rykker, så rykker det voldsomt i ens danseben at det er svært, at stå stille”. Læs hele anmeldelsen HER, og lad os så komme op til nutiden, uden yderligere tidstrækkeri (that’s a word!)

Vi lægger ud med en klassiker, Vampire Blow – hvor kommer det navn fra og er der en historie bag det?

Jamen der er faktisk ikke så meget i den historie. Vi var på fisketur i Norge og havde krise over, at vi stadig ikke havde et bandnavn. Pludselig, midt i båden, blev vi ramt af et klarsyn, Vampire Blow stod skrevet i himlen. Hvorfor vi lige blev så glade for det navn den dag, kan vi godt være lidt i tvivl om i dag, men vi var meget hurtige til at købe domænet, og så er det bare super besværligt at ombestemme sig.
Og så var det altså før Twilight og alt sådan noget med vampyrer blev populært!

I har eksisteret siden 2008 og udsendte for snart 2 år siden albummet Unicorn, hvordan har de første 6-7 år af Vampire Blows eksistens været?

De har egentlig bare været skønne. Vi har brugt helt urimeligt mange timer på det band,  i forhold til hvor meget vi har fået udgivet, men det er fordi vi hele tiden har haft det så fedt. Vi har ikke haft travlt med noget, på noget tidspunkt og har bare haft det lækkert over at spille koncerter, udgive lidt i det små, men allermest bare det, at spille og skrive musik med vores lille trio. De første år vi spillede, omtalte vi os selv som ”rockerne” i 3. person. – ”Jeg kan ikke i aften, jeg skal hænge ud med rockerne” og det er nok sådan vi har haft det. Vi har været en lille bande. Problemet er bare, at folk ikke opdager man er en bande, hvis man bliver ved med at hænge ud i kælderen i Valby.

Nu vi er ved Unicorn, hvad var det for en plade og hvordan var modtagelsen af den og tiden bagefter?

Unicorn er virkelig en milepæl for os som band. Det var der vi opdagede, at vi faktisk var blevet vaskeægte band og ikke bare en sjov hobby. Jeg tror, først det gik op for os, da vi stod til vores releaseparty og stod med vinylerne i hænderne, hvilket var en helt overdrevet oplevelse. Vi havde 3 gange forinden været i studiet for, at prøve at indspille en plade og alle gange endt med at skrotte materialet til sidst, så det var virkelig en lille sejr.

Vi synes modtagelsen var rigtig fin. I kunne da godt lide den her på GFRock ikke? Det var bare sangen ”Tokyo slut”, der fik en tur? Hahah.. Altså vi havde ikke forventet noget da Unicorn kom, og vi ved jo godt at de fleste danske musikmedier skriver om reggea og dancehall, så det kom heller ikke bag på os, at den ikke blev oversvømmet med opmærksomhed, men jeg synes stadig vi fik nogle gode ting med på vejen. Efterfølgende har det jo bare været fedt at turnere lidt rundt med pladen og vi kan se der stadig er nye folk der køber og streamer den, så det har egentlig bare været godt.

Nå ja, så var der faktisk et par stykker af numrene der blev solgt til tv og reklamer i USA. Så vores sidste julefrokost var ret god…

Siden har i udsendt 2 singler/videoer, “Gimme Some” tilbage i november måned og fornylig “Sundown” – er der mere på vej, evt. en EP eller et nyt album?

Ja. Der er mere på vej. Vi er stadig i gang med at finde ud af om det bliver en EP eller et album, men noget kan man i hvert fald forvente.

Hvordan er jeres tilgang til musikvideoer i det hele taget? Den seneste er lavet i modellervoks af animationsinstruktøren William Reynish, og tidligere har i blandt andet samarbejdet med Sygblogting.dk om hjemmelavede videoer – hvad tilfører de jeres musik?

Jamen vores tilgang er den, at vi synes, at musikken vokser, når der bliver lagt billeder på. Om vi selv gør det eller får andre til det, det er sådan set lige meget. Vi synes selv vores musik er ret filmisk, derfor blev det bare til en del af det store kunstneriske projekt, at lave en billedside.

Vi har haft et helt fantastisk samarbejde med William omkring de sidste to videoer. Han har lavet nogle fantastiske videoer, der også har overrasket os og det er jo noget af det fedeste når det sker. Specielt den sidste (“Sundown”), har han virkelig hevet os ind i en helt ny verden, hvor vi ikke på forhånd ville have troet vi kunne være, men så lige pludselig er man der, og så virker det helt rigtigt.

Sygblogting.dk er nogle af vores rigtig gode venner og når vi har arbejdet med dem, har det bare været en lang optur, hvor vi alle sammen er gået sammen og bare leget os fremad. Den taktik kommer der nogle ret gode ting ud af, skal vi hilse at sige.

Tilbage til musikken. Hvor finder I inspiration, har I nogle musikalske forbilleder, i det hele taget – hvad er Vampire Blow for en størrelse rent musikalsk?

“Rock” er en svær genre at befinde sig i nogen gange, fordi den er fuld af så mange begrænsninger. Det skal helst være sejt, råt og læderstøvle-agtigt før det er rigtig rock. Ofte ender det bare med at være lidt selvoptaget og gennemskueligt. Det tog os noget tid at finde ud af, at vi sjældent føler os særligt seje, men det var egentligt bare befriende at opdage, at vi ikke behøvede. Og det er altid kedeligt, at skulle på finde på én genre for vi kan lide alle mulige vidt forskellige ting, men vi er jo et rockband når alt kommer til alt. Det sidste år har vi hørt sindssygt meget George Harrison, Todd Rundgren og The War On Drugs. Vi har måske brugt lidt for meget computertid på, at se Tim & Eric Awesome Show Great Job, til gengæld besteg vi et vandfald for ikke så lang tid siden og det var meget inspirerende.

Airplay på P6 Beat, koncert på årets Spot Festival og udvalgt til Karrierekanonen 2015 – er I ved at have hul igennem fra undergrunden? Og hvordan har I det med de her nævnte ting?

Jamen det begynder jo at ligne, at der er lidt hul igennem, men nu må vi se. Vi har oplevet det som en kæmpe stor kompliment, at der begynder at være interesse for os fra den mere etablerede musikscene og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Vi har bevæget os meget omkring nogle mindre spillesteder i København, men den seneste opmærksomhed tyder jo på, at der også er plads til, at vi kan komme igennem til andre steder og nyt publikum. Det er vi skide glade for. Klart, det er en ny situation for os som band, men vi har altid været rigtig gode til at værne om vores umiddelbare lyst til at spille, så den er vi ikke bange for at miste selvom vi er med i eksempelvis karrierekanonen.

Det lader til, at der sker en masse i og omkring Vampire Blow lejren for tiden, hvad byder nærmeste fremtid ellers på for jer og har I noget i ser særligt frem til?

Vi sender en ny single ud sidst i april, som man skal glæde sig til – Det bliver en ny side af Vampire Blow, hvor vi har gospelkor og blæsere med. Det skal man virkelig glæde sig til! Derudover er vores trommeslager, Thomas, i Sydafrika lige nu, hvor han er i gang med at få udgivet vores musik og booket en tour. Det bliver ret spændende. Ja og så glæder vi os bare til sommeren, hvor det begynder at se ud som om vi skal rundt og spille nogle gode festivaler i Danmark og Norge. Det glæder vi også helt sindssygt til!

Du kan besøge bandet på deres Facebook side HER

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleInacave – 3 – 31/3 – 2015
Next articleCirca Waves: Young Chasers ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.