Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Circa Waves: Young Chasers ★★★☆☆☆

Circa Waves: Young Chasers ★★★☆☆☆

1866
0

Circa Waves skal lære, at holde nallerne for sig selv – på pladen Young Chasers stjæler de med arme og ben fra op til flere bands… og dem selv.

The Strokes, The Kooks, The Kills og The Drums, er gået sammen og har dannet et nyt band – Circa Waves. Eller, det er i hvert fald det man skulle tro, efter endt gennemlytning af det unge Liverpool bands nyeste plade.

I Circa Waves pressemeddelelse står der, at de er inspireret af bands, som har fans, der føler at de er en del af et unikt sammenhold ved, at være, netop, fans pågældende band. De vil gerne selv vil have fans, som føler at de er en del af noget unikt, altså fordi at de er fan af Circa Waves. Problemet er bare, at Circa Waves langt fra er unikke..… OG at gruppen på 13 numre, på Young Chasers, kun formår, at nærme sig noget nogenlunde selvstædnigt, men egentlig langt fra unikt, på cirka halvdelen af numrene.

Værst er det, med numrene “The Luck has Gone”, “Good for Me” og “Lost it”, der skriger så meget The Strokes, både på vokalen og hele arrangementerne, at jeg flere gange har måttet krumme tær – her mister Circa Waves virkelig meget, og jeg ville ønske at de blot havde valgt at udgive en ep, eller brugt lidt længere tid på andet materiale til Young Chasers.

For der ér nemlig noget at komme efter. Numre som “Get Away” (åbningsnummeret), “T-shirt Weather” og “Stuck in my Teeth”, sparker brit-pop-rock røv, og det skulle ikke undre mig, hvis en af disse bliver, eller allerede er blevet, et hit i England. Der er virkelig energi og kvalitet at finde i disse numre, det er ørehængere på den gode måde, der giver mig lyst til at danse og får mig til at tænke på kærlighed, solskin og gode stunder.

Men, måske bandet rent faktisk, bare har sat sig for at kopiere mest muligt. På nummeret “So Long”, formår Circa Waves endda at kopirere sig selv, jeg var i hvet fald sikker på, at pladen var startet forfra med åbningsnummeret “Get Away”, men jeg tog fejl.

Circa Waves har bestemt noget at byde på, men ikke noget originalt eller nyt – direkte dårlig er pladen heller ikke, så 3 solide stjerner er hermed sendt videre, med ønske om, at lade Julian Casablancas være i fred.

Af Kristina B. Kristoffersen

Følg Circa Waves.

Previous articleInterview med Vampire Blow – der begynder at være hul igennem!
Next articleAnders Thrane – Et godt stykke under jorden – 1/4 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.