Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Cody: I’ll Ride With You ★★★★☆☆

Cody: I’ll Ride With You ★★★★☆☆

2021
0

Cody har efterhånden i en årrække med deres kobling af umiskendelig americana med et twist af norrøn tristesse formået at være bannerførere på en lille subgenre på den danske scene. Og i kombination med stærkt vokalarbejde med matter-of-factly leverede tekster, afsindigt dygtige musikere og et deraf følgende stærkt bagkatalog, er barren også sat virkelig højt for det seneste album, I’ll Ride With You.

Cody har lagt tidligere tiders ‘musikerkollektiv’-begreb fra sig og består nu af fire medlemmer. Ifølge pressematerialet har det på pladen givet plads til lidt flere vilde idéer, da der ikke har været så mange, der havde en mening om numrene. Og ja, Cody har da udviklet sig. Lidt.

Titlen, I’ll Ride With You, er taget fra det hashtag, der opstod mod islamofobi efter terrorangrebet på Le Bataclan og er pladen er dermed blevet til i en tænkning om at lukke folk ind, snarere end at støde dem fra sig. Og hvordan lyder det så?

Ja, Cody er umiskendeligt en form for folk, men måske har netop de færre medlemmer medført, at lyden er blevet lidt mere ‘stram’ eller studie-agtig og mindre – tjah – kollektiv-agtig? Væk er banjoen, mens strygerne – formodentlig båret af Line Felding – stadig har en fin, stemningsskabende plads. Hvor Cody tidligere har lydt af åbent klaver optaget lidt på afstand, så har den ambience det har givet i lydbilledet måtte lade livet for eksempelvis meget klaverdrevne numre ‘When the boys stop running and the girls aren’t here’, hvor der også er arbejdet med lidt synth. Det mere luftige klaver kigger så alligevel frem på et nummer som ‘Searching for diamonds’, hvor strygerne til gengæld lyder lidt mere mekaniske. Koret er dog stadig lige i skabet og er stadig ét af Codys stærkere kort.

Det bliver dog måske lige udfordrende nok på den derpå følgende ‘First kiss’, hvor forsanger Kasper Kaaes vokal bliver udfordret på dybden, og først giver rigtigt mening, når han får støtte af b-vokaler lidt inde i nummeret. Men på balladen ‘Crystal Water’ tages der revance, og både dybde og højde i vokalleveringen tiltrækker sig opmærksomheden på et nummer, der sender tankerne i retning af Johnny Cash. På den lidt lazy og laid back agtige måde (?!) vises der også tænder (???!) på ‘Much more done’, hvor omkvædet går ‘there’s much more done / there’s much more done / when you’re not around’.

Generelt leveres teksterne – bortset fra ovennævnte ‘First Kiss’ – med vanlig sikkerhed og overbevisning. Flere steder gøres brug af at der ikke blot er én stærkt vokalist, men (mindst) tre i bandet, hvor især David Fjelstrups falset kigger klædeligt frem ved flere lejligheder – men dog kun i kor-situationer. Teksterne står generelt rigtig fint frem, og omkvæd-vers som ‘we all saw it coming’ kunne være taget ud af en kommentartråd på en terrornyhed, hvor folk pludselig er så evigt kloge…

Cody fremstår på I’ll Ride With You på en lidt mindre traditionelt folk’et måde end tidligere. Selv om pladen tager mange stik på at det tydeligvis er dygtige folk, der står bag, så er det svært at finde det helt åbenlyse hit-nummer på albummet. Og det er egentlig en kvalitet, Cody har haft på samtlige plader i bagkataloget – at man ret hurtigt kunne forelske sig i en sang eller to og at pladerne så ville ‘åbne’ de øvrige numre ved flere gennemlytninger.

Der BLIVER taget stik. Ingen numre kommer til at føles som fyld, og selv om feelingen med den up-tempo klaver-drevne ‘When the boys…’ er en noget anderledes oplevelse, end vi har været vandt til at forbinde med Cody, så tager de alligevel stikket hjem med et par gode melodiske hooks  – og ikke bare i det nummer, men i alle numrene på pladen.

Men. For der er et men! I den sidste ende mangler der de der numre, du straks vil nævne ud fra pladen – og dermed bliver det så meget nemmere at finde noget fra Codys bagkatalog frem, end denne plade, når der er gået nogen tid.  Ikke fordi den er dårlig – men simpelt hen fordi den savner et signatur-nummer eller to.

Derfor bliver det nok til store stjerner, men blot fire af dem.

Af Troels-Henrik Balslev Krag

Besøg Cody på facebook, hvor du også kan se den planen for den igangværende tour, der blandt andet bringer dem forbi Aarhus og Esbjerg i den kommende weekend. I’ll Ride With You er ude d. 8/4.

Previous articleBenny And The Me Love You Long Times – Electric City – 31/3 – 2016
Next articleAnbefalede koncerter i Aarhus, uge 13

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.