Home Upcoming & Rockin' September 2012 - U&R JFK Jr.: This is Dan (EP)

JFK Jr.: This is Dan (EP)

2515
0

JFK Jr. er et dansk rockband, der trækker på inspiration fra den amerikanske hardrock-scene. De 4 gutter i bandet har bedrevet EP’en ‘This is Dan’ med 4 tracks. Og lad det være sagt med det samme, at det er værd at tjekke EP’en ud, hvis man er til den hårdere del af rockmusikken. Bandet er dannet på en tur til Berlin sidste år, og har altså kun eksisteret et års tid.

NB: Anmeldelsen er i upcoming-kategorien og derfor ikke vurderet med stjerner.

Der lægges ud med ‘No Regrets’, en uptempo-rocker, der trækker tydelig inspiration fra Foo Fighters og andre ligesindede amerikanske rockbands. Opbygningen med tunge guitarriffs fra guitarist Hans Graudal og forsanger/guitarist Jesper Møgelhøj sidder i skabet, mens verset er i et lettere hjørne.  Men igen på det potente omkvæd rykker JFK Jr. godt igennem, som var de i intens valgkamp i en svingstat. Ikke de store dikkedarer, men nummeret er solidt rocksmørrebrød, uden der smøres alt for tykt på.

‘DIY’ er lidt langsommere, men stadig i Foo Fighters territorium. Dér hvor JFK Jr. bygger noget andet ind i musikken end de umiddelbare forbilleder, er i form af de vokalharmonier, der jævnligt understøtter Jesper Møgelhøjs vokal, som når den står alene fungerer bedst når tempo og intensitet skrues i vejret. Breaket, hvor Tue Jørgensens bass får lov at tromle alene et sekund eller to, står ganske stærkt i nummeret.

‘Morning Mistakes’ er tredje og måske også det bedste af de 4 numre. En langsom og tålmodig opbygning, der ved første lyt måske føltes lidt for lang, men ved andet og tredje vokser på én, sørger for at man bliver suget ind ad den pulserende bass og den tålmodige guitar og Møgelhøjs vokal, der bakkes fint op af backingvokalerne. Igen, vi bevæger os stadig i amerikansk inspireret tung guitarrock, men med ‘No Regrets’ får vi også variation og bevis på at JFK Jr. ikke alene mestrer uptempo rocken, men også kan variere udtrykket.

‘What You Do To Me’ er igen en uptempo-rocker, der sparkes i gang med manisk lilletrommehvirvel fra Jimmy Weston. Hér fungerer backingvokalerne igen rigtig godt, ligesom guitarsoloen mod slutningen også fungerer upåklageligt. Med en spilletid lidt over 2 minutter er det næsten for kort, men måske det er et nummer, der kan bygges videre på?

Alt i alt lover ‘This is Dan’ godt for JFK Jr. fremadrettet. EP’en blev sendt ud allerede i april, så hvis de 4 gutter har udviklet sammenspillet og udtrykket yderligere, bliver det spændende at høre mere. Endnu mere snert i vokalen og guitarerne i produktionen kunne være måder at understrege energien og drivet i JFK Jr.’s udtryk endnu mere. I hvert fald er der masser af potentiale i bandets hårde uptempo guitarrock.

‘This is Dan’ kan hentes gratis fra JFK Jr.’s facebookside.

Anmeldt af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Previous articleBand Of Horses: Mirage Rock *** (3/6)
Next articleTunge brasilianske rytmer på GFRock