Home Upcoming & Rockin' Juli 2020 - U&R Deep Sea/Low Tide: Drown (EP) ★★★☆☆☆

Deep Sea/\Low Tide: Drown (EP) ★★★☆☆☆

1427
0

Over fire lange relativt lange numre leverer Deep Sea/\Low Tide kompetent og dynamisk pulserende rock, men der mangler også flere hooks og noget, der sætter sig i lytteren.

Aarhus-kvintetten Deep Sea/\Low Tide tager sig tid til at udfolde deres kompositioner på debut-EP’en Drown, som byder på 4 numre. Undervejs kan man faktisk godt høre, hvorfor navne som U2, Pearl Jam og Godspeed You! Black Emperor nævnes som “kunstnere vi kan lide” på bandets Facebook-side. EP’ens første nummer, ‘Godspeed’, bølger op og ned med guitarerne som rejsefører, og er der noget Deep Sea/\Low Tide lykkes godt med på Drown, så er det at skabe et dynamisk rockende lydbillede. Bandnavn og musik matcher i hvert fald hinanden ret fint.

Men ud over dynamikken og nogle gode grooves, så mangler jeg måske lidt mere fra Deep Sea/\Low Tide. De formår fint at opbygge stemninger, men ligesom på åbneren lyder vokalen lidt presset på ‘Once Again’, der også musikalsk lyder som en fortsættelse til åbningsnummeret. Der sker noget anderledes på ‘Waiting for You’, der lader trommerne være i centrum indledningsvis, mens guitarerne broderer rundt om dem og det ender i noget næsten post-rocket.

Det er også ‘Waiting For You’ bandet har valgt som single fra EP’en, og det giver god mening. Det er EP’ens stærkeste nummer, og her rammer vokalen også mere plet, end den for eksempel gør på den efterfølgende ‘Mama’, hvor det lyder lidt som om sangeren lider af forstoppelse ind i mellem. Vokalen er i den følelsesladede ende og virker lidt uskolet, og det fungerer bedre i nogle passager end andre – også på ‘Mama’, hvor jeg faktisk synes det mod slutningen virker bedre end indledningvist. Her afsluttes i øvrigt også med en fin guitarsolo, og det virker i det hele taget som om Deep Sea/\Low Tide har nogle udmærkede klodser at bygge videre med.

Jeg kunne sagtens forestille mig udtrykket få fyldt lidt flere hooks på og med relativt få justeringer blive rigtig spændende. Der er vi bare ikke helt endnu. Deep Sea/\Low Tide lykkes fint med at skabe dynamik og stemninger, men numrene er ikke særligt mindeværdige. Derfor lander vi i første omgang på 3 upcoming-stjerner, men der er helt sikkert potentiale til mere.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleOut of The Woods: Birds and Beasts ★★★★☆☆
Next articleBlæst: Vindstille (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.