Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 10

Anbefalede koncerter i København, uge 10

2934
0
Photo: Hasan Jensen / Homage Photography

Og mens vi venter på foråret, en række koncertanbefalinger at bedrive den søde ventetid med – du kan også TAGE til koncerterne, det er ikke det!

Vi lægger ud med et enkelt tilbud torsdag, hvor vi for en gangs skyld skal et smut forbi Stengade. Her er vi nået til anden udgave af Sneum Instituttet, hvor den kendte radio-veteran Jan Sneum får sig en artist talk/sludder med et dansk upcomingnavn, der efterfølgende spiller en koncert.

Denne gang er det det østjyske band Ærkenbrand der står for skud, et band der indtil videre har genre-shoppet lidt og været omkring eksperimenterende rock, folk og ambiente toner.

Stengade // d. 10/3 // Kl. 20.30 (artist talk) // 50 kr.

Vi forsætter med fredagen, og lægger ud på Ideal Bar, hvor scenen er sat til fremadstormende, dansk indie-pop. Virgin Suicide har godt med vind i sejlene, og vi har da også været omkring bandet et par gange.

Først blev det til hele 5 stjerner fra Thomas for gruppens debutalbum, fordi bandet formår at skrive:

“… lette, atmosfæriske og lettilgængelige pop-rockede sange, der er godt inspireret af 80’ernes jangle pop, 90’ernes brit-pop, specielt Suede, og blandet nænsomt med en stor skvis 60’er rock. Toppet med bandets talent for at skrive medrivende sange, med catchy omkvæd og med melodien i højsædet, ender dette lidt specielle mix med en vintage sound, som på samme tid fremstår frisk og nutidig”. Læs hele anmeldelsen HER

Jonas oplevede bandet live i Aarhus for nylig, her blev det til noget mere forbeholdne 3 stjerner, især fordi han mente at en række nye, mere stillestående numre, gjorde et ellers velspillet sæt til en ujævn oplevelse.

Support: Peach

Ideal Bar // d. 11/3 // Kl. 20.00 // 70 kr.
Så dribler vi en tur rundt om hjørnet og bliver smart i en fart i Kødbyen, hvor KB18 byder på “forstadsrock’n’roll og landlig tråd” fra Singvogel. Dem ville jeg virkelig gerne sige lidt mere om, da de virker som et af de mere interessante, dansksprogede orkestre med et særegent poetisk twist, og vi havde også en album anmeldelse i støbeskeen engang – men den plade dukkede da aldrig op? Snøft!

Support: Big Dust

KB18 // d. 11/3 // Kl. 20.45 // 50 kr.

Vi lukker fredagen ned med et brag, vil skal nemlig til hardcore i nordvest! På Lygten Station er der 4 x hardcore, Forever Unclean, King Carrot og Them Bailers kender jeg intet til, til gengæld har vi været omkring Torment et par gange.

5 stjerner sendte jeg efter en skramlet demo tilbage i 2013, mens Jonas søreme var ude med samme karakter for EP’en der fulgte efter:

“Fear of Missing Out er kort fortalt en ganske vellykket hardcore-EP, der leverer soundtrack til både slam-dance og kapitalismekritisk brølen med” – læs resten af anmeldelsen HER

Lygten Station // d. 11/3 / Kl. 20.00 // 60 kr.

Hvis du skal skrabes af væggen efter den omgang hardcore prygl, så kan du egentlig lige så godt blive hængende og glide stille og roligt ned lørdag, hvor Lygten Station igen danner ramme for en lille krads kampzone.

4 navne er klar, Fatal Fury er det eneste vi endnu ikke har været i berøring med. Barricade har Jonas til gengæld anmeldt 2 gange, og begge gange er det blevet til 4 stjerner til gruppens intense hardcore-sludge. Albummet Terrorlight var var mere hardcore’et, mens EP’en Gates of Nimh fra efteråret 2014 skurede op for sludgen og satte tempoet lidt ned, hvilket Jonas roste i sin anmeldelse.
Trioen Dirt Forge, som jeg har anmeldt EP’en Ratcatchers fra for nylig, er også i den sludged ende af spektret. Jeg kaldte EP’en for et “et lille, men hæderligt, brøl fra den sludgede danske undergrund”. Der dukkede ikke noget decideret nyt og overraskende op af hullet, men det grumme og grumsede udtryk og sikre greb om genrens konventioner er bestemt et lyt værd.

Endelig har vi Empire of Doom, som jeg selv har været så storsindet at tildele 5 stjerner af 2 omgange, for EP’erne Vol. 1 og Left Foot In Space.

“Left Foot In Space brummer, rumler, rusker, brøler og tromler sig igennem 6 potente stoner-rock/core/doom-rock numre. Bandet kalder selv deres stil for et møde mellem Black Flag og Black Sabbath, og det er sgu’ ikke helt på afveje. Smider du High On Fire ind i mikset, som jeg insisterede på, i min anmeldelse af deres første EP, så er pejlingen måske endnu mere nøjagtig”.

Lygten Station // d. 12/3 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Bliver vi hængende i nordvest-kvarteret, så er der også et virkelig fornuftigt tilbud at finde i Ungdomshuset på Dortheavej 61. Encyrcle fra Odense er den ubekendte faktor for mig blandt de 3 navne, men stilen beskrives som “nocturnal speed metal”, så allerede der kilder det lidt i kroppen. Det er efter sigende bandets første koncert i København, og så er de blevet personligt anbefalet til mig af et måske lidt ustabilt menneske, men han plejer at have god smag, så….

Demon Head, der leverer tung doom-rock, gav Thomas en begejstret 5-stjernet anmeldelse tilbage i maj måned sidst år, hvor de udsendte albummet Ride The Wilderness:

“Stenet, støvet, rocket og ikke mindst autentisk, er hovedingredienserne på Demon Head’s doomrockende debut album Ride The Wilderness, hvor man, fra start til slut, bliver sendt på en psykedelisk og hårdtrockende rejse, hvilket faktisk er en temmelig kodyl oplevelse”. Læs hele anmeldelsen HER
Slægt nåede jeg lige at anmelde på falderebet i 2015 OG sende 6 stjerner efter for deres mini-album Beautiful and Damned, der også toppede en af mine årslister. Fra den anmeldelse napper vi lige et citat:

“Stilen som Slægt lægger for dagen er særdeles indbydende, og på samme tid en hyldest til noget der var og noget der peger fremad. En art sammensmeltning af elementer fra black, sort død, klassisk heavy metal og noget 70’er rock lignende. Udført og eksekveret uden den mindste rysten på hænderne og antydningen af, at den eksplosive og på papiret måske lidt utilregnelige blanding ender med ikke at ville hænge sammen”.

Ungdomshuset // d. 12/3 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Så tager vi en tur forbi Rust, hvor der er dobbelt op på dansk rock. Du får den energiske stadionrockede slags, med fokus på energi og en intens performance, fra Dog In A Bag. Stadionrocken, af den radiovenlige slags, er også i højsædet hos ambitiøse Tiger/Swan, som allerede har satset stort ved at samarbejde med en amerikansk producer og skyde en flot musikvideo. Læs mere om det, og bandet, i vores efterhånden næsten 2 år gamle interview.

På plakaten er ligeledes indie-rockerne Lucy and The Flume.

Rust // d. 12/3 // Kl. 20.30 // 40 kr.

https://youtu.be/bDNDbuG_H_s

I Pumpehuset er der dømt rutinerede stoner-toner i stride, men måske lidt dopey, strømme, når legendarisk Monster Magnet tager turen fra the swamps around Jersey til det indre København. Deres spacede sump-rock var i fin tilstand da jeg seneste havde et album fra deres hånd igennem anmelder-møllen, det var 2014 udgivelsen Last Patrol. Til gengæld døde de en uskøn, og halv-doven eftermiddagsdød på Copenhell samme år, så lad os håbe de mere passende rammer i Pumpehuset kan forhindre en gentagelse af dette!

Pumpehuset // d. 12/3 // Kl. 20.00 // 245 kr.

Jeg kender muligvis et par stykker, der står på scenen, på Beta, samme aften og gerne havde været i Pumpehuset – hvis det ikke var fordi de selv skulle vælte Amager. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at nogle medlemmer af I’ll Be Damned er fans, og inspireret af, Monster Magnet.

Men vi starter lige med et andet band, der er nemlig double impact på Beta denne aften, for Franklin Zoo kigger også forbi! Det er jo en eller anden form for GFR våd drøm…

Franklin Zoo stødte vi første gang på ved lidt af et tilfælde, da vi blev passet op af en ivrig guitarist, som prøvede at lokke Spot gæster ned i Mejlgade, hvor bandet holdt EP-showcase dagen efter. Vi greb bolden og startede dagen der, hvilket bestemt ikke var en fejl.
Siden blev det til et smut forbi Live Live Festival, hvor tungrockerne (er det grunge?) gjorde hvad de kunne mod ret hårde odds. Debutalbummet Untamed fulgte i kølvandet i efteråret 2013, en stærk plade som jeg var ret begejstret for. Siden er det blevet til en EP, inden det hele måske peakede lidt sidste sommer på Copenhell, hvor gruppen fik lov til at åbne festivalens sidste dag med et dyk ned i rockens ur-suppe – nå ja, og lidt vind og regn til middagsøllet.

Gruppen arbejder, så vidt vides, i hærdigt på at få et nyt album færdig.

I’ll Be Damned and GFR, sitting in a tree, under den hviiiii bro sejlede en båd med… og noget i den dur. Vi er egentlig ved at være inhabile når det gælder dækningen af de Aarhusianske politisk indignerede rebel-hårdrockere, som vi har fulgt i tykt og tyndt siden en EP anmeldelse i 2012 og efterfølgende en koncert, hvor frontmand Stig råbte og spjættede så man ikke kunne være andet end småforelsket bagefter. Derfor var mere upåvirkede og “clean” Troels-Henrik af sted da de gæstede Atlas, i Aarhus, i sidste uge. Nu er han også smittet.

Vi var ikke de første der var med på vognen, det var sikkert nogle der hamrede løs på Escobar i Aarhus, som bandet har et helt specielt forhold til, der er vel nærmest tale om en form for symbiose? Eller er det en synergi-effekt? Jeg er ved at skrive mig ud på et sidespor…

Siden er der kommet flere til råbekoret, så mange at de kunne fylde Escobar i København til bristepunktet 2 aftenener i streg i kolde november 2013, så kunne de varme sig lidt på naboklagerne, og fylde Stengade godt op til et brag af en koncert i december 2014. Der er også blevet til en koncert på Spot og et interview på et tag med tømmermænd, bandet, ikke taget. Og ENDELIG kom så det længe ventede debutalbum, hvor det lykkes bandet at indsamle over 50.000 via crowfunding til at få pimpet pakket yderligere op.

Imponerende. Men det siger også noget af den støt stigende medvind og tilslutning der har været omkring bandet, måske, og naturligt nok, i Aarhus og Escobar-kredsen. Men det rækker ud over det nu, og som et tegn på at det ikke bare er en flok debile tågehorn og skallerhjerner (os inkluderet, samt andre medier) der har skrålet bandet frem, så er de nu booket til årets Copenhell festival. MAYN.

https://youtu.be/eIEc2E_gd4g

Hvis du hører IBD på plade (som både Jonas og jeg havde blandt vores favorit udgivelser i 2015), så strejfer tanker som “nå ja, det er da OK fee nok”, eller “skulle det være noget særligt?”, men har du først oplevet dem live i de rette omgivelser, så er jeg sikker på, at indtrykket bliver et lidt andet.

Uden yderligere kindkys og klask i numsen til bandet, så vil jeg runde af med at komme med et kort bud på, hvorfor bandet fanger så mange, især live. De er, nærmest bogstaveligt talt, et band der udspringer AF “folket”. Det er de fyre der står for enden af baren og skråler med på de mest kiksede, men awzum, numre der kan graves frem på playlisten. Samtidig har de noget på hjertet, og virker oprigtigt engagerede i verden og samfundet, det er ikke tomme paroler, men behjertede slagord. Og så har bandet en skæv og fascinerende udstråling, som både signalerer støjende byfest og eftertænksom akademiker. Det er simpelthen et rummeligt band, som mange måske på en eller anden måde kan spejle, eller se sig selv i, i en eller anden forstand. Og et FORBANDET fedt liveband.

Beta // d. 12/3 // Kl. 21.00 // 100 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)

SPECIAL BONUS PÅ FALDEREBET:

Rebecca Lou releasekoncert på Drone lørdag aften!

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Hasan Jensen, Homage Photography/Fonden Voxhall

Previous articleJens Lysdal: Landet ★★★☆☆☆
Next articleMom & Bear – Run For Your Life Killer – 10/3 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.