Home Seneste April 2018 - Nyheder Anbefalede koncerter i Aarhus, maj 2018

Anbefalede koncerter i Aarhus, maj 2018

1945
0
Black Book Lodge leverede en velspillet koncert på Radar

Maj måned betyder vanen tro Spot Festival i Aarhus, men den får sin egen særskilte behandling, så her får du vores anbefalinger til, hvad du ellers skal opleve på de aarhusianske spillesteder i maj. 

Okay, det er ikke overvældende hvad der bliver budt på i maj på de forskellige spillesteder, sammenlignet med en del af årets andre måneder – formentlig blandt andet fordi Spot fylder godt i landskabet d.10.-12.maj. Men der er nu heldigvis alligevel gode sager at komme efter, især i upcoming-laget.

Onsdag d.2. maj

Vi lægger ud på Fatter Eskil, hvor man er nået til anden runde, som er lig med semifinalerne, i kampen om Fatter Eskil prisen. Denne aften står den på for mig ubeskrevne navne i form af Pust, Rýk, Human og White Flag Harmonies.

Fatter Eskil, døre kl. 19, gratis

Torsdag d. 3. maj

Det sker ikke lige hver dag at Rhonda Harris besøger Aarhus. Dette besøg er i anledning af at de to første albums under Rhonda Harris-navnet (Nikolaj Nørlund med engelsksproget materiale og forskellige konstellationer af musikere) nu udgives på vinyl. Ud over Nørlund selv, er Piet Breinholm Bendtsen (slagtøj), Sara Saxild (bas) og Adi Zukanovic (keys) med i denne inkarnation. Eneste anden Rhonda Harris-koncert i denne omgang er på Stengade i København.

Radar, 160 kr (forsalg), døre kl. 20, start kl. 21

Fredag d. 4. maj

Ken var ude med en stor buket roser til Mathilde Falch‘s album, Som Børn På Ny, som udkom sidste år. Denne fredag besøger hun Elværket i Åbyhøj med band.

Om albummet skrev Ken blandt andet: “Jeg synes virkelig Falch leverer et lyrisk stærkt album med Som Børn På Ny, det er ikke sprogligt flashy, overgjort eller unødigt kringlet, det passer bare, og bidrager til, albummets “ånd”. Nogle vi sikkert savne en mere organisk lyd, eller vil synes tempoet er lidt dvælende og stillestående hist og her – valide punkter, hvis det er sådan man har det. Det har jeg ikke.

Sammen med musikken og stemmen er ordene med til, at Som Børn På Ny føles som en af den slags plader, der bare lyder lige som den skal. Den har sin egen gennemgående klang og “stemme”, som gør at jeg føler jeg lytter til et værk”.

Der er flere rosende ord, og de kan læses HER. Måske det var tid til en musikalsk fredagsudflugt? Der meldes om få billetter, så du skal nok være hurtig…

Elværket, 140 kr (forsalg), kl. 19.30 
Lørdag d. 5. maj

Denne lørdag skal du vælge mellem to tilbud, hvis du er til metal. Der er nemlig to arrangementer med hver 4 navne i den støjende ende. På Atlas er der Wacken Open Air Metal Battle, hvor fire bands dyster i den tredje indledende runde om at få lov at spille på den tyske metal-festival.

De fire navne er Beneath the Silence (melodisk metal), Ethereal Kingdoms (symfonisk metal), Xenoblight og Pudsige Herrer, hvoraf jeg har anmeldt de to sidstnævnte i år. Sidstnævnte stikker lidt ud, da de måske mere er syret hård rock end egentlig metal (tjek anmeldelsen ud HER), mens Xenoblight til gengæld bevæger sig i et relativt voldsomt metallisk landskab (anmeldelse HER).

Atlas, døre kl. 18, start kl. 19, 105 kr. 

På Radar er der også voldsomme toner, også her med et par GFR-kendinge i form af Hexis og JustinHate. Noise-rockerne Hiraki og de australske black-metallere Départe er også på plakaten.

Den omskiftelige og heftigt turnerende bandkonstellation Hexis anmeldte vi sidst for 2014-albummet Abalam, som Ken var ret glad for (anmeldelse HER), og samme år oplevede vi dem vælte Roskilde Rising-scenen. JustinHate havde selvsamme Ken fingrene i, da de udgav Marrow sidste år, et album fyldt med metallisk københavner hardcore – anmeldt HER.

Radar, 80 kr., døre kl. 20, start kl. 21

Onsdag d.9. maj

Lige inden der går Spot i byen, så løber anden semifinale i Fatter Eskil prisen af stablen. Denne aften med et par navne, jeg kan nikke genkendende til – Ellie har jeg netop anmeldt EP fra, og de byder på ganske velspillet neo-folkrock, mens Silque er et navn jeg har set på plakater rundt omkring, men ikke helt ved så meget om. Nordnordnord har vi sørme også en anmeldelse med i arkivet – Troels-Henrik anmeldte deres debut-EP sidste år i overvejende positive vendinger (det var noget med pop-hooks og indie-lyd), den anmeldelse kan læses HER, og så er der Phosphor Kid, en ny konstellation, med blandt andre Randi Gustafsson (Ladylion, mm.) og folk der har spillet i Yellowish, Striving Vines, med flere.

Fatter Eskil, døre kl. 19, gratis
Torsdag d. 17. maj

Vi skal også forbi Tape, der d.17. maj får besøg af lokale Double Space, som vi senest oplevede da de varmede op for YOB og Pallbearer for snart fire år siden. Trommeslager Per Silkjær kender du måske også fra Fossils, som vi også har skrevet en del om, og Double Space’s musikalske udtryk er beslægtet med Fossils’, men mere metallisk og doomet. Eller, det var den i hvert fald dengang…ERUM spiller også.

Tape, døre kl. 20, 50 kr.

Lørdag d. 19. maj

De albumaktuelle tungrockere i Black Book Lodge besøger HeadQuarters til hvad der måske er deres sidste koncert nogensinde – de går nemlig på ubestemt pause bagefter. Deres to første albums, Tûndra og Entering Another Measure anmeldte vi begge positivt, mens bandets seneste album, Steeple and Spire, er endnu bedre, og et fremragende både tungt og melodisk rockalbum. Det betyder selvfølgelig at du bør få rumpetten med dig på HeadQuarters denne aften. Altså hvis du kan lide rock. Og det kan du jo godt, ikke?

HeadQuarters, døre kl. 19, 70 kr + gebyr (forsalg)

Fredag d. 25. maj

Mere ikke helt lige ud af landevejen rock kan man få på Voxhall, hvor Grails lægger vejen forbi sidst på måneden. Beskrivelsen lyder på mangefacetteret instrumental rock. Ilyas Ahmed varmer op.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 195 kr.  

Samme aften er der faktisk en relativt bred vifte af tilbud. På Radar er det medrivende folk-pop-rock med In Lonely Majesty, som vi i flere ombæringer har omtalt, et par gange interviewet (blandt andet i 2014, da de var med i finalen i Karrierekanonen ), men aldrig anmeldt. Sidst vi talte med dem var de i gang med at arbejde med at inkorporere mere elektroniske elementer i deres organiske folk-pop-rock.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr. 
På Tape kan du få dig en omgang energisk punk-rock med Molly og Graceless. Molly har vi haft fornøjelsen af på Roskilde Rising for et par år siden, og gruppens andet album, den grungede Stay Above, høstede 4 stjerner da Thomas anmeldte sidste år – du kan finde anmeldelsen HER.

Tape, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr. 

Og sidst, men ikke mindst, så thrashes der igennem i Stakladen, hvor Impalers og FusionBomb kommer på besøg. Det er ikke sofistikeret eller sådan noget, men det rykker, Impalers. Troels-Henrik oplevede bandet for ikke så længe siden, på Mono Goes Metal i januar – det kunne han godt lide!

Stakladen, døre kl. 20, 70 kr. i forsalg (medlemmer 50 kr)

Det var månedens ord – der kommer en særskilt omgang om Spot inden længe.

Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Black Book Lodge/

Previous articleLeizure: Leizure (EP) ★★★★☆☆
Next articleGhost of Belle Starr – Girl, we’re Gonna Die – 1/5 – 2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.