Home Seneste December 2017 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, uge 49-52

Udvalgte koncerter i København, uge 49-52

2004
0

Så blev det for  alvor december og spillerstedernes tilbud bliver lidt mere spredte, så vi zoomer ud og tager et kig på 2017 ud. Så, dette er sidste omgang for i år inden koncertkiggeriet er tilbage engang i januar.

Vi lægger ud med et enkelt arrangement i aften, onsdag, hvor der er alternativ metal i Amager Bio. Kernen i Enter Shikari er en form for metalcore, men rundt om leger de med alt fra dup step, electronica, trance og andre mere eller mindre elektroniske udflugter – så det er nok ikke for alle.

Support: Lower Than Atlantis + Astroid Boys

Amager Bio // d. 6/12 // Kl. 19.00 // 250 kr.

Vi hopper videre til dagen efter, torsdag d. 7/12, hvor vi starter med en tur i Lille Vega, der har dansk på plakaten. Øverst finder vi Aksglæde, som vi har anmeldt i og omtalt i positive vendinger af flere omgange de sidste  par år.

Jeg var selv meget begejstret for deres ungdommelige og flabet charmerende pop-rock på debut-EP’en sidste år, ligesom de gjorde en god figur på scenen på sidste års Uhørt Festival.

Senest fangede Troels-Henrik dem på Atlas i Aarhus tilbage i slutningen af marts måned og kvitterede med 4 stjerner, han skrev blandt andet:

“der sluttes af med ‘Fantomfølelser’ som nok bare må siges at være et fantastisk godt nummer som på mange måder definerer Aksglæde; godt spillet, godt sunget, ikke helt tåbelig tekst som giver ’mad’ til danskundervisningens analyser og pop-appeal der rækker ud over teenage-årene”. Læs hele anmeldelsen HER 

Opvarmningen leveres af 2 navne, der blandt andet har gjort en god figur i DR’s Karrierekanonen, nemlig Ponto og Sherpa.

Lille Vega // d. 7/12 // Kl. 20.00 // 165 kr.
Samme aften står den på en god, gammel december-tradition, nemlig Pretty Maids i Amager Bio. Vi har oplevet bandet live på Copenhell forrige år, hvor de kom med på et afbud, og af to omgange tildelt bandet 4 stjerner for album-udgivelser. Først tilbage i 2013 for den vellykkede Motherland, som forsatte den gode stime af albums bandet startede med Pandemonium, og året efter for Louder Than Ever, som samlede op på nogle ældre numre.

Koncerten er i skrivende stund ikke udsolgt, men der meldes om få billetter, så det er lige op over.

Support: Eclips

Amager Bio // d. 7/12 // Kl. 19.00 // 275 kr.

Fredag er nok en stor julefrokostaften, så vi har kun et enkelt alternativ med her, hvor Pumpehuset byder på en blanding af dødsmetal og keltisk folkemusik. Den leveres af det 9 hoveder høje Eluveitie, der udover “normale” instrumenter slæber et arsenal bestående af sækkepiber, violiner, mandoliner, drejelirer, fløjter og harper med op på scenen.

Support:  Silent Circus

Pumpehuset // d. 8/12 // Kl. 20.00 // 200 kr.

Så tager vi et lidt længere skridt ind i ugen efter, hvor torsdag d. 14/12 kan byde  på endnu en omgang dansk i Vega, eller nærmere betegnet Ideal Bar. Her kan du opleve aarhusianske Modest, som vi også smagte på da de indtog Roskilde Rising med deres britisk klingende indie-rock i sommers. Og her menes der indie som den blev spillet i 90’erne og 80’erne, hvor  man både aner ekkoer af et band som The Smiths, men også The Cure huserer i lydbilledet, ikke mindst på vokalfronten.

Desuden får du toner fra Visitor Kane og Tears.

Ideal Bar // d. 14/12 // Kl. 20.00 // 105 kr.

Videre til lørdag d. 16/12, hvor der for alvor er jul på programmet, i hvert fald på High Voltage, hvor pladeselskabet Prime Collective holder julefest. Ikke nok med, at der er garanteret festlig stemning og hurlumhej, næh, der er også livemusik fra nogle af de fremadstormende bands, som er en del af kollektivet. Du får Aphyxion, Cold Night For Alligators og Unseen Faith.

Nå ja, og så er det virkelig gratis!

High Voltage // d. 16/12 // Kl. 21.00 // Gratis
Hvis det lyder lidt for fremme i skoene og livligt for dig,  så kan du stene lidt mere ud på Beta. Her leveres musikken af svenske Honeymoon Disease, der spiller goddamn groovy rock og rul, samt danske Måneskjold, der er noget mere spaced out og gerne vil have dig med på motorcykeltur over i en anden kosmisk dimension, eller noget!

Beta // d. 16/12 // Kl. 20.00 // 125 kr.

Men hvorfor åbne sindet og trippe, når du bare kan få smeltet hjernen på Stengade?! Det kunne Hexis eventuelt sørge for med en dosis led hardcore.

Vi har oplevet Hexis  live på 2014 udgaven af Roskilde Festival, hvor vi også lavede et interview med dem. Bandet udsendte albummet Abalam i begyndelsen af 2014, et album jeg med jævne mellemrum lod mig opsluge af hen over året, men først fik nosset mig sammen til at anmelde i december det år (og som i øvrigt bragede ind på en 3. plads på min favoritliste over danske albums i 2014). I den 5-stjernede anmeldelse af Abalam skrev jeg blandt andet:

“Jeg har taget mig selv i, at lade Abalam spille igennem en 3-4 gange i træk, hvor jeg uden at gøre modstand, lod mig spærre inde i det dystre parallelunivers Hexis får skabt. Bandet får “monotonien” i deres musik til at arbejde til deres fordel, så det får en hypnotiserende og ganske uimodståelig virkning. Samtidig rummer Abalam rigeligt med små eksplosioner eller vanvittigt hektiske og brusende passager, hvor det hele nærmest står i flammer”. Læs hele anmeldelsen HER

Hvis det ikke er nok til at koge din hjerne som en klejne, så får du også blackened mathcore fra Telos, doom fra Konvent og innstrumental black metal fra Nordsind. Tak for kaffe!

Spillestedet Stengade // d. 16/12 // Kl. 20.00 // 120 kr.

Søndag er der gode upcomingbands på plakaten på Loppen, som en del af 3-dags film, kunst og musikfestivalen Winter Wasteland Festival, som i øvrigt kører med “betal hvad du har råd til i entre” princip.

Af musik får du søndags aften Jeppe Sands Underholdningsorkester, The Foreign Resort og Eerie Glue.

The Foreign Resort, som vi har bragt en del om i tidens løb.

Først blev det til 5 stjerner til Scattered and Buried i 2012, samme antal stjerner var der til opfølgeren New Frontiers, der gravede dybt i de grå-blå britiske 80ere. Senest var der 4 stjerner til EP’en The American Dream, der kredsede om netop den, og dens kulsejling, noget bandet har oplevet med egne øjne på flere turnéer i staterne:

“Stilen er stadig meget britisk i sin lyd og atmosfære, inspireret af new romantics, post-punken og shoegazer/støj, som den gjorde sig ud i slut-80’erne. Der er dog skruet lidt ned for virkemidlerne i denne omgang, så EP’en som helhed i højere grad føles som ét sammenhængende og sammenflydende værk”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Indie-psychrockerne Eerie Glue har vi anmeldt 4 EPer fra, først en samlet anmeldelse af Fuzz og Horror ved Troels-Henrik, og så har jeg selv lyttet til de seneste to, Love og Pop. Især Love har brændt sig ind i øregangene på mig, med fængende melodier og dejlig stener-lyrik.

Loppen // d. 17/12 // Kl. 18.00 // pris ?

Så tynder det for alvor ud, men vi kan lige nå et sidste stop inden julen, det bliver igen i Pumpehuset og igen er der metal på plakaten. Psykedelisk metal hardrock blanding fra Sólstafir og den mere moderne black fra danske Myrkur er dagens menu. Myrkur behøver vel nærmest ingen nærmere introduktion herhjemme, det er jo den danske vinkel og alt det der!

Pumpehuset // d. 18/12 // Kl. 19.00 // 200 kr.
Sidste omgang i år bliver på Loppen, der mellem jul og nytår lokker med Sankt Hell. Navnet dækker over 4 bands, svenske  Greenleaf, amerikanske Karma To Burn og de to danske repræsentanter, Demon Head og Helhorse.

De stenede og støvede doomrockere Demon Head har vi anmeldt to albums, endda positivt, henholdsvis Ride The Wilderness fra 2015 og Thunder on the Fields fra foråret. Helhorse… dem har vi aldrig skrevet et ord om!

Ok, vi har bragt så meget med og om Helhorse gennem tiden, at arkivet tilsyneladende er brudt lidt sammen og ikke længere får alt med. System overload!

Det var jeg også lige ved at få sidst jeg oplevede bandet live, på Copenhell sidste sommer, hvor jeg reelt var i tvivl om det var en af de værste, eller en af de bedste, koncerter med bandet jeg havde overværet?! De gav den gas, ligesom de gjorde et par år tidligere på samme festival, bare på en mindre scene. Eller sammen med The Psych Project på Roskilde Festival. Eller på Beta til Headbangers Ball, eller i Aarhus?

Den får altid fuld smadder, no fucks given, som de også forklarede i dette interview, og så må man prøve at hægte sig på – eller håbe man ikke bliver trampet ned.

Også på album er det gået godt, der var bred enighed om her i lejren, at albummet Oh Death fra 2014 var en lækkerbisken, mens deres selvbetitlede opfølger fra sidste år delte vandene lidt mere.

Loppen // d. 27/12 // Kl. 20.30 // 200 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Helhorse på Copenhell ’16

Previous articleDiverse kunstnere: Den Danske Spillemandsplade ★★★☆☆☆
Next articleBilly Boy In Poison: Invoker ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.